2019 KPSS NETLERİ
-
@cataphract sadece hukuk dersleri için tavsiyem önce kpss kitaplarından konu çalışıp genel hatlarıyla en azından çerçeveyi oturtup daha sonra bol bol test çözmek. Özellikle konsensusu en az 1 kez bitirmeden sınava girmemeni öneririm. Ama hukukta işin kilit noktası testlerin cevaplarını doğru da yapsan yanlış da yapsan özümseyerek yavaş yavaş okuman, anlaman, gerekirse ezberlemem gerek. Asıl bilgi asıl aklında kalacak olan kısım orası çünkü. Konsensusun cevapları konu anlatımı gibidir zaten. Tan Tahsin hocamızın kitapları çok kaliteli temel oturtmaya bire bir. Fakat naçizane düşüncem kpss hukuk için ayrıntılı buluyorum. Daha kısa bir kitaptan konuya bakıp anlaşılmayan yerde Tan Tahsin hocamızın kitabına dönmeni öneririm. Son olarak sınava az vakit kala da her hukuk dersine 1 gün vererek son tekrarları yapmanın da çok faydasını görürsün, güzel cila olur.
-
@Simurgx valla sağolun hocam detalıca işlemişsiniz. Peki mesela iktisat için ne söylersiniz?
-
@cataphract hocam biraz gec oldu yeni gordum. Herkesin calisma stili farkli olmakla birlikte temel bilgilerden detaya dogru konu calismakta fayda var. Sorulari da alternatifli cozmek gerekir. Mesala sorulan sorudan su da sorulabilir diye bakmak lazim. Kpss alan derslerindeki konular gunluk hayatta cok ic ice olunmadigindan cabuk unutuluyor. Bu sebeple haftalik aylik tekrar kesinlikle olmali. Yoksa 2 ay sonra sifir gibi oluyor detay bilgiler. Ben her calisisimda mevcut kitaplardan yeni bilgiler ogreniyordum bu boyle miymis dedigim cok sey oluyordu. Yani ne kadar emek ne kadar calisma o kadar meyvesi alinir. Ama sistematik calismak onemli. Iktisat muhasebenin mantigi oturdugunda daha kalici oluyor..hukuk sık tekrar istiyor. Zamanla yuzlerce sayfa kitap onlu sayfalara duser bakmaniz gereken yerler oturmaya baslayinca.
-
@cataphract hocam az da olsa iktisatla uğraştığım süreçte ve fikrine değer verdiğim hocalarımdan aldığım bilgiye göre iktisat için tam tersine bol miktarda konu çalışılıp daha sonra test çözülmeli. Konu iyice oturtulmadan test çözmeye başlanmamalı. İktisatla ilgili önemli düzeyde birikimim yok ne yazık ki.
-
@tikq gecen seneki 79 puana gelen siralamaniz kacti acaba
-
@ynsss4 82
-
@ynsss4 2017 de tam 100 nete 84-85 puan almisti arkadasm
-
@emilsax noldu kardeş anlamadım ben birleyler yasaklı ıleti kaldırıldı fln dedi
-
Arkadaşlar gy gk 73 puan, alan 74 net kaç eder ailem biraz sıkıntı, 29 Ağustos’tan önce onlara hazırlık yapmam lazım
Biliyorum az kaldı ama tahmini kaç eder 70 de kalır mı? -
@İbemodigliani bence 74 75 gelebilir
-
@İbemodigliani gecen sene benimde gk gy 72 puandi 60 nete 69 puan gelmişti
-
@kümük teşekkür ediyorum hocam umarım 75 olur düşündükçe ölüyorum köyde bağıracak yerde yok
-
@kümük bu yıl 2017 gibi olursa sanki yükselir gibi
-
@İbemodigliani umarım öyle olur:) beklediginizden daha yüksek alırsınız insallah
-
@kümük inşallah hocam
-
@kümük benim de 65 puan gky, alan 70 net e 70 puan gelmişti.
-
@Willsmithh hocam ben senin yanıtlarını okuyorumda çok boş konuşuyorsun birde spekülasyon yapıyorsun sınav zor değildi benim çevremdekiler şöyle böyle felan hayır ben 3 yıldır süreçteyim milli kütüphanede sürüsü ile arkadaşım var İstanbul keza aynı bu işin membahı olan yerlerde bile 120 net yapan 2 kişi gördüm daha bence fazla sallamayın olur mu kendinizi kandırmayın sonuçlar açıklanınca belgenizi atın o zaman şekil yapın
-
@sui-generus hocam kendi fikirlerimi yazıyorum niye spekülasyon yapayım? Herkesin fikri aynı olmak zorunda değil sizin fikriniz neyse söylersiniz ben çoğunluğun kanaatini söylemedim kendi kanaatimi söyledim ayrıca 'boş konuşma' gibi birşey söylemeniz gerek yok foruma girip iyi kötü herkesin fikrini okumak için geliyorsunuz insanların söyledikleri boşsa foruma bakmayın sonuç gelince ilan gelince duruma göre davranın Bi nevi burda hep beraber spekülasyon yapıp fikir yürütüyoruz,kimseye şekil felan yaptığım yok konu üzerine tavsiye veriyorum kendimce isteyen doğru der isteyen yanlış iyi forumlar
-
@sui-generus ayrıca 120 net yapan 2 kişi görmüşsününüz sizin gördüğünüze göre mi değişiyor sınavın kolaylığı zorluğu bende milli kütüphanedeydim genel çevredekilerin kanaati 2018 ile sınavın aynı olduğu sadece maliyeden dolayı 4 5 net fark edeceği
-
@ücüncütekil gk gy etkilemiş olabilir