9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar makro iktisat için çalışmasan olur diyebileceğiniz konular var mı ? Veya şu konulardan kesin gelir diyeceğiniz yerler neresidir ?
-
@dervisoglu Saygı duyarım
Sınavdan sonra yine konuşuruz -
@kadr, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Willsmithh Geçen yıl sınava girmiş 68 net yapmış biri olarak konuyla ilgili bir kaç şeye değineceğim
Öncelikle bu sınava kolay bir sınav diyorlar fakat sınav kolay değil konu dar olduğu için basit algısı yaratiyor fakat sorular derin gelebiliyor.
Geçen yılki sinavda ozellikle öncüllü sorular işin ustasini bile tereddüte düşürecek sorulardi
Ben pek ala bir iktisat veya Türkiye ekonomisi testi çözerken yüzde doksan başarı sağlayabilirim nitekim kpss de sayistayda vs yaptığım gibi .fakat bu sınavın geçen yıl ilgili 22 sorusunda yüzde ellilere geriledim
Kaldı ki diğer bölümlerde detay olarak hatırlayın Amerika'da demokrasi kitabı sorusu falanca nüfuslu yerdeki belediye başkanı yardımcısı sorusu kadın hakları konferansı sorusu ,Urfa sorusu vardı ki burada bile epey tartıştık gibi daha bir çok detay soru vardı dmk çok ağır gelmişti onun haricinde sorunun ikisi kolay olsada uc sorunun cevabinin Danıştay olduğu ,tarihteki gazete sorusu ...
Dediğim gibi geçen yıl ooo test sınavı olcak çok kolay diye girdik nitekim 400 kişilik liste dolmadı bile .80ustu olan 20 kişi var mıydı? ben pek zannetmiyorum
Küçümsemeyin ,cozdugunuz sorulara ve denemelere aldanmayın , her şeyi sorabilirler havasıyla çalışın derimMaalesef öyle hocam katılıyorum.. Ama inşallah şu ücret ve ödenek ayrıntılarına kadar da girilmez yani
-
Sınavda max 10 tane "Bunu nereden bulmuşlar da sormuşlar diyeceğimiz" sorular olacaktır
-
@Aslan-Reyiz reis işte sıkıntı tam da orda bunu anlamak istemiyorlarpat diye kalacağın 10 soru
-
@esnaf61 zaten 1. mehmet ali de 89 doğru yapmıştı iyi tarafından bakalım
-
@Aslan-Reyiz benimde söylemek istediğim noktada o zaten geriye 90 soru kalıyor,çalışılması gereken konular ve mevzuat belli,iyi bir çalışmayla sinav kazanılır,karamsarlığa gerek yok
-
Anayasada yönetmelikle düzenlenen bir unsur yoktur.
CBK ile düzenlenenler:
-
Devlet denetleme kurulu
-
Milli güvenlik kurulu
-
Üst düzey atama esasları
-
Bakanlık kurma / kaldırma
-
Kamu tüzel kişiliği kurma (kanunla da oluyor)
İçtüzükle düzenlenen tek unsur AYM çalışma esaslarıdır. Kalan tüm hususlar kanunla düzenlenir.
-
-
@Aslan-Reyiz aynen aynen
-
@dervisoglu çok derine inerse durum iyi değil bunların ne yapacağı belli olmaz
-
@ank3435 yok canım o kadar da değil
Ama mesela il encumeninin ikinci düzey aktarma yaptigini nüfusu 75-100bin olan ilçeden beş il genel meclisi üyesi çıktığını bir yilda Max üç olağanüstü toplanti yapıldığını bilmek lazımdır direk sorulmasa bile cevaplar içinde geçer ki geçen sene vardı böyle sorular .
Bunlar zaten yapılacak sorular kategorisinde aslan reyizin dediği gibi aşağı yukarı on soru hakkinda herhangi bir bilgimiz olmayacak artı illa ki her bolumden bir iki soru gidiyor arkadaşlar ,geçen yıl Türkçe'den iki yanlışım vardı mesela :):) -
Türk vatandaşı A, aşağıda yer verilen haklardan hangisi için AİHM'e bireysel başvuru yapabilir?
A. Borçtan dolayı özgürlükten yoksun kalma
B. Serbest dolaşımın engellenmesi
C. Vatandaşın sınır dışı edilmesi
D. Aynı suçtan iki kez yargılanma
E. Ayrımcılık -
Peki gecici maddelerden soru gelir mi, nolur nolmaz diyoruz ama.. Valla çok yoruldum bunları da sormasınlar artık
-
-
@superman Abcd seçenekleri ek protokol konuları ve bireysel başvuru şartı AİHS ve Anayasada ortak yer alan haklar olduğuna göre cevap e olmalı diye düşünüyorum.
-
Türkiye Ekonomisinde güncel verilere ulaşabileceğimiz bir kaynak var mı acaba?
-
insan haklarını halledenler nasıl halletti arkadaşlar oturmadı ben de gerçi çok çeşitli kaynaknaktan çalışma fırsatım olmadı ama.var mı bi yöntemi
-
Aman dikkat 5018 cetvellerini güncelleyin. Yeni bir düzenleyici denetleyici kurum geldi. Hazine ve maliye bakanlığı ile ilişkilidir.
-
@superman DDD
-
Sınava giren sayısını sormuştum cimere 4982 kapsamı dışında demiş