9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Geçen yıl süreci tecrübe etmiş arkadaşlar deneme konusunda yardımcı olurlarsa çok iyi olur kas denemesi çözüyorum 78 82 met arası yapıyorum bu deneme sizce sınav seviyesinde? Geçen yıl hangi denemeleri çözdünüz ve netler iniz yakın geldimi
-
@balporsuğu allah razi olsun hocam dikkate alip cevap verdiginiz icin insallh kazanirsin hocam basarilar dilerim cok tesekkurler bilgi verdiginiz icin
-
Arkadaslar rituel ve kaimmakamdan birisini almam gerek fakat kararsizim, ikisini kullanan var mi ne dersiniz hangisi bilemedim
-
@emrah16 bence ikisi de iyi ama birini alacaksanız kaim makamı tavsiye ederm.
-
@botan01 ikisinide kullandiniz mi hocam, neden kaimmakam ?
-
@emrah16 kaim makam sınava daha yakn gibi kolay orta zor sorular var
-
@botan01 tesekkur ederim sagolun
-
@emrah16 Ikisinide kullanan kardeslerim rica ediyorum yorum veya ozelden yazabilir misiniz ?
-
@mrvguy rica ederim allah yardımcınız olsun
-
Arkadaşlar bazı kaynaklar cumhurbaşkanına meclis soruşturması açılmaz diyor bazısı açılır diyor tam olarak bilen var mı yani Cumhurbaşkanı hakkında 301 vekil soruşturma talep edebiliyor mu
-
@balporsuğu dostum bu konuyla ilgili size cevap vermiştim ama yine aynı noktaya takılmışsınız
-
@miyopkeynes hocam size güveniyorum ancak Nohutçu açılmaz diyor themis açılır diyor iki kaynakta kendini kanıtlamış yayınlar olduğu için çelişkide kalıyor insan ister istemez garanti olması için sordum.
-
@balporsuğu hocam iki kaynakta doğru söylüyor aslında çünkü evet cumhurbaşkanı için meclis soruşturması açılmaz ancak cumhurbaşkanı tıpkı meclis soruşturma aşamasının aynı şekliyle yüce divana sevk edilebilir. Yani sorunuzun net cevabı 301 mv soruşturma açılmasını isteyebilir ancak bunu meclis soruşturması dememişler fark bu yani
-
@miyopkeynes tamam hocam sağolun şimdi oturdu mantığı
-
@balporsuğu rica ederim dostum
-
@balporsuğu Anayasal olarak Meclis Soruşturması Cumhurbaşkanı hakkında işletilmez ancak aynı Meclis çoğunlukları ile Cumhurbaşkanın cezai sorumluluğu kapsamında işletilir
-
@ates sağolun hocam
-
@Willsmithh Geçen yıl sınava girmiş 68 net yapmış biri olarak konuyla ilgili bir kaç şeye değineceğim
Öncelikle bu sınava kolay bir sınav diyorlar fakat sınav kolay değil konu dar olduğu için basit algısı yaratiyor fakat sorular derin gelebiliyor.
Geçen yılki sinavda ozellikle öncüllü sorular işin ustasini bile tereddüte düşürecek sorulardi
Ben pek ala bir iktisat veya Türkiye ekonomisi testi çözerken yüzde doksan başarı sağlayabilirim nitekim kpss de sayistayda vs yaptığım gibi .fakat bu sınavın geçen yıl ilgili 22 sorusunda yüzde ellilere geriledim
Kaldı ki diğer bölümlerde detay olarak hatırlayın Amerika'da demokrasi kitabı sorusu falanca nüfuslu yerdeki belediye başkanı yardımcısı sorusu kadın hakları konferansı sorusu ,Urfa sorusu vardı ki burada bile epey tartıştık gibi daha bir çok detay soru vardı dmk çok ağır gelmişti onun haricinde sorunun ikisi kolay olsada uc sorunun cevabinin Danıştay olduğu ,tarihteki gazete sorusu ...
Dediğim gibi geçen yıl ooo test sınavı olcak çok kolay diye girdik nitekim 400 kişilik liste dolmadı bile .80ustu olan 20 kişi var mıydı? ben pek zannetmiyorum
Küçümsemeyin ,cozdugunuz sorulara ve denemelere aldanmayın , her şeyi sorabilirler havasıyla çalışın derim -
@kadr katılıyorum kardeşim sana
-
@kadr her şeyi sorabilirler dediğin 5-6 tane detay sorusu,bence fazla kasmaya gerek yok,iyi ve düzenli tekrar li bir çalışmayla sinav kazanilabilir