9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar merhaba,
İlk defa kayıt oldum ve ilk paylaşımım daha önce gerek bu sınav gerek başka sınavlar için günlük takip eden ancak paylaşımda bulunmayan güruhun içindeydim. Bunu neden böyle yaptığım üzerine düşündüm mantıklı bir dayanak bulamadım bundandır ki artık aranızda paylaşım yaparak bildiklerim hakkında yardımcı olmaya ve aklımdaki soruları gidermek için ben de varımBu zamana kadar yazdıklarıyla bilgilerinden faydalandığım kimler varsa çok teşekkür ederim umarım gönlündeki yeri sadece kazanmaz, çabucak kazanır.
Kaymakamlık sınavına çok çalışma fırsatı bulamadım ancak anayasa idare Türkiye ekonomisi bende fena değil makro mikro da iktisatçı olmam sebebiyle güzel diyebilirim. Kalan 33 soruluk kısım için bu bir haftayı değerlendirmeye çalışıyorum.
Bu bağlamda sormak istediğim birkaç nokta var. Öncelikli idare içerisinde iyuk var mı varsa geçen seneki dağılıma göre kaç soru çıkmış? İkincisi Türkiye ekonomisinden 2010 sonrası sorular var mı varsa kaç tane? Bir diğer sorum ise insan haklarına nasıl çalışmayı tavsiye edersiniz? Son olarak mahalli idare ve Türkiye idari yapısıyla ilgili mevzuat okumak ne derece mantıklı?
Bilenlerin bilgisine başvuruyorum cevaplarsanız sevinirim
-
@esnaf61 ne anlamda söylediniz hocam
-
@AdamınBiri hocam bence ayrı ayrı mevzuat almak yerine themisin idare kitabını temin edebilirseniz yaklaşık 450 sayfa 3 4 güne bitirirsiniz içinde 41 soruluk tüm kısım var bence kısa vadede insan haklarına Avrupa konseyi ve birleşmiş milletlere çalışsanız yeter internetten bir kaç makale okuyup insan hakları ile ilgili oluşumlarına bakmanız yeterli 2 soru temel hak ve hürriyetlerden geliyor Türkiye ekonomisi geçen yıl direk veri sormadılar iyiyse ekonominiz güncel verilere bakmanız yeterli olur.. Rakipleriniz aylardır çalışırken 10 günde ne kadar hazır olursunuz orasını bilemem başarılar
-
@Willsmithh iyuk a dair bilginiz var mı?
Teşekkür ederim bu arada cevabın için az buçuk umudum var sonuçta umut fakirin ekmeği -
@corleone hangi kaynaktan türkiye ekonomisi çalışıyorsun?
-
@AdamınBiri iyuk sorulmadı geçen sınav mevzuatı dahilinde değil diye biliyorum belli olmaz neyin ne olacağı bende 25 30 gündür çalışıyorum temeliniz varsa kolay ve orta soru sklasından soruları yaparsanız olabilir bence
-
@Willsmithh başarılar diliyorum teşekkürler
-
Çankaya Binnaz ege rıdvan ege anadolu lisesi cıkmıs benimde google haritadan bakınca otobüs falan yok 25 dk yürüyerek mi gitsem acaba onu düşünüyorum
-
Sevabına tarih dersinin konu başlıklarını yazabilecek arkadaş varmı
-
@Etiketsiz konuları tam olarak bilmiyorum ama genelde sorular milli mücadele dönemi ve atatürk dönemi iç ve dış politika dönemlerinden geliyor.
-
@AdamınBiri iyuk yok. dmk-hertürlü belediye kanunu-il özel idare-merkezi yönetim-bilgi edinme. İnsan hakları sadece uluslararası sözlesmeler ve belgeleri. Tr ekosu zarar vermez hem çerez gibi gidiyor hepsini bitir derim. Anayasa ne yapacaksın bilmiyorum. Ama iyi olduğunu düşünürsek..Nefes almak dışında tek boş vakit bırakmazsan eğer..bence güzel netice alırsın
-
@NeedForYou cevapladığın için teşekkür ederim bakalım neler olacak görücez ben de durumun farkındayım ama neden olmasın diyenlerdenim sana başarılar diliyorum
-
Basvurular hakkinda bilginiz var mi? 30 bin uzeri deniliyor acep dogru mudur ?
-
@iibf Yasin Çoban'dan bakıyorum hocam.
-
@Hukuksever hocam kızılay güven parktaki dolmuşlardan 100. Yıl Balgat dolmuşlarına binerseniz 15 -20 dkya okulda olursunuz
-
@zubizubi Geçen sene ysk sınavı olduğu halde 28bin olmuştu hiç sanmam en fazla 20 bin.
-
@Keynesin-Faizi benm tahminim 17 18 bin ama bu sene psikoloji sosyoloji falanda giriyor ya evet dogru olabilir diye dusunmeye basladim
-
@hll
Teşekkürler ben hazırlık döneminden başladım -
@Keynesin-Faizi sınava giren sayısı sınavın geçeceği kişi sayısını değiştirmezse
-
@corleone yasin çobanın kitabını bilmiyorum ama ben burcu doğanın kitabından çalışıyorum tabloları güzel yorumlamış yani zamanım yeter diyorsanız alın.