9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@ofa, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar iyi geceler insan hakları ile ilgili 2 sorum olacak
- İnsan hakları yüksek komiserini kim atar?
Bazı kaynaklara 4 yıl için genel sekreter atar genel kurul onaylar şeklinde bazılarında ise 4 yıl için genel kurul atar yazıyordu kafam karıştı biraz - Diğer sorumda Aihm ile atıyorum Bm medeni ve kişisel haklar için bireysel başvuru yapacak kişiler arasında farklılık var mı?
Aihm için gerçek kişiler kişi grupları siyasi partiler vs varken Bm sözleşmeleri ile ilgili olanlar için detay bulamadım elimdeki 2 kaynakta gerçek kişiler yazıyor sadece farklılık var mı?
İyi geceler teşekkürler
1- Birleşmiş milletler genel sekreterliği BM hedefleri doğrultusunda tüm işlerden sorumludur. Bu sorumluluğun fazlalığı nedeni ile insan haklarına yeterince özen gösteremediği gerekçesi ile BM genel kurulu genel sekretere yardımcı olsun diye bir birim (insan hakları yüksek komiserliği) kurdu. Bu birim genel sekreterin insan hakları konusunda yardımcısı olsun diye 1993 yılında dizayn edildiği için atamasını da BM genel sekreterliğine vermiştir. Ancak BM şartı gereği tüm örgüt içi atama ve görevlendirmeler (istisnalar hariç) BM genel kurul onayına tabidir. Bu bağlamda ONAYLANMASI DA BM genel kurulun görevidir.
2- Bireysel başvurunun işletiliş şekli her sözleşmede farklıdır. bireysel başvurunun da kimleri kapsadığı keza aynı şekildedir. Örnek verdiğiniz AİHM kısmında devlet ve kamu tüzel kişisi dışında herkes bireysel başvuruya gidebileceği açıkça yazıyor olmasına karşın, BM medeni ve siyasal haklar kısmında BİREYLER ibaresi dışında bir açıklama yoktur. Bu bağlamda birey gruplarının başvuru edip edemeyeceğini ya da tüzel kişilerin değerlendirmesini yapamaz. Sözleşmede ne yazıyorsa onu baz almamız gereklidir. Toparladığımızda, her bireysel başvuru gördüğümüz yerde başvuru kapsamı aynı diyemeyiz. İlgili sözleşmelerinde ne yazıyorsa onu baz almalıyız.
BM kısmında bireysel başvuruya SADECE bireyler DEMEKTEN öte bilgi mevcut değildir. - İnsan hakları yüksek komiserini kim atar?
-
@brunomars123 çeko mezunuyum
Hala dilekceme cevap gelmedi bir ayi coktan gecti. Tekrar dilekce gondermeli miyim? Ceko kabul ediliyor mu acaba -
@zlyhkls ceko ya esdegerlik verildi diye hatırlıyorum ben
-
@zlyhkls olumlu oldu rahat rahat gir cevap gelecektir merak etme
-
@çölkaplanı o zaman ben ikinci defa dilekce gondereyim cunku cevabimi alamadim dilekceme.
-
@miyopkeynes taraf taraf degıl sorularına gırılecegını zannetmıyorum. geçen sınavada bunları sormazlar diye girdim ve calısmadım pısman da olmadım. yanlıs anlamayın kendı tarzımdan bahsediyorm
-
@iibf 11 aydır calısıyorum ınanılmaz bir emek verdım. benım de aynısı oluyor gecen sınavda ki gibi hsk sorusunu yapamam dıye korkuyorum
-
Samimi bir soru sormak istiyorum ama sorunun muhatabı forumda paylaşımlarını okuduğum cidden emek vermiş bilmem ne kadar kitap bitirip denemeler çözmüş arkadaşlar.
Geçen seneki soruları çözdüğünüzde başarı durumunuz nasıl? Ya da geçen seneki sorularla bu sınava hazırlanırken çözdüğünüz denemeler arasındaki başarı farkı nasıl?
Sorumun amacı tamamen kendi içsel durumumu kıyas açısındandır başka yere çekilmezse sevinirim.
-
@zlyhkls cimere yaz bana da gelmemisti cimere yazdim adresinize gonderildi denmis bir de belgeyi ek dosya olarak eklemisler
-
@AdamınBiri ben kendi acimdan soyluyorum, ne ego tatmini ne de baska bir sey. Ben bu sene ilk defa sinava giricegim. Gecen seneki 100 soruya baktim, suan ki bilgi birikimimle o sinava girseydim. Baraji rahat gecerdim
-
Gecen sene mevzuat degisti diye sanirim sorun olmus arkadaslara. Bu sene bence liste dolar.
-
@dervisoglu geçen yıl bence de zaten değişiklikler olduğu için ekstra soruları kasmamışlardı . Bu yıl biraz daha seçici bir sınav olacağını ve bunun yanında yeni düzenlemelere de tamamen hakim olan rakip sayısının da arttığını düşünüyorum . Daha hazır bir grup ve daha seçici bir sınav bekliyorum açıkcası . İnşallah ilk etapta en çok emek veren 400 kişi ve daha sonra başka yollara başvurmadan olacağına inanan 100 kişiye nasip olur .
-
75 ile kapatır galiba bu sene...
-
@fatos_ degisiklikler diyorsunuzda sorulan degisiklikler en belirgin olanlardi
-
@fatos_ bence geçen senenin ayarında bir sınav olur geçen seneki bazı sorular gayet zor ve eleyiciymiş zaten. onun üst düzeyinde bir sınav olursa eğer yine 70 ile kapatır tahminim..
-
@ayhanistan gecen sene hakimlik sınavına girdim en basıt sorularda bile ikileme düşüyor insan o psikolojiyle bildiğim 4 5 soruda hatam vardı bu sınavdada öyle olur diye korkuyorum bende
-
@a-tas çok sağolun hocam başarılar dilerim
-
@corleone daha sınavı bile görmeden 75-80 ciler başladı, sınav biraz daha kolay görünsün çıktıktan sonra , hele o zaman görün 90’la kapatırlar havada uçuşacak tabi ki bu tahmininiz temenni değildir masum bir tahmindir diye düşünüyorum. Ama önce bi soruları göreydik ya
-
@cevatcobanli444 Tabi hocam sınavı görmeden bir şey denilmez de diğer arkadaşların denemelerde baya yüksek yapmasına istinaden ben öyle dedim.
-
@corleone, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
75 ile kapatır galiba bu sene...
bence 95 + ile kapatacak