9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Belki işinize yarar arkadaşlar bakanlık hizmet birimleriyle ilgili:
- Teftiş kurulu :ulaştırma-hazine -gençlik -enerji-çevre bakanlıklarında yok diğerlerinde var
2.Hukuk hizmetleri :MEB-enerji-çevre-aile-adalet bakanlıklarında yok diğerlerinde var
3.Personel müdürlüğü:Adalet-çevre-hazine-gençlik-kültür bakanlıklarında var diğerlerinde yok.
- Teftiş kurulu :ulaştırma-hazine -gençlik -enerji-çevre bakanlıklarında yok diğerlerinde var
-
@fatos_ il idare kanunu ve yönetmelik farklı.
-
@paraşütçü-walras evet hocam ama belirtmeden sorulan sorularda sıkıntı yaşadım. Sınavda böyle gelmeyeceğini ümit ediyorsak sıkıntı olmaz insallah
-
@esnaf61 Merhaba, teftiş kurulu ve hukuk hizmetleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında da mevcut.
-
@mülki Mrb sadece teftiş hukuk ve personel şeklinde ayrı ayrı sınıflandırdığım için onu koymamış olabilirim
-
@esnaf61 düzeltme:arkadaşlar bunları Themis idare hukukundan ekledim buraya kitap yanlış veya eksik bende tekrar inceleyeceğim onları dikkate almayın.
-
@esnaf61 hocam sanki biraz fazla mı detaya giriyor bu konular ? bukadar hassas soru geleceğini düşünmüyorum açıkcası sizin fikriniz nedir ?
-
@balporsuğu Kardeşşm bu konuda herkesin kafası karışık ÖSYMnin ne yapacağını kestirmiyorsun ki
-
@esnaf61 sizde haklısınız gelirse Allah yardımcımız olsun imkanı yok okadar şeyi ezberleyemem
-
@balporsuğu, @esnaf61 üstadların merak etmeyin o kadar detay gelmez rahat olun bilindik kurumlardan gelir. Örneğin geçen sene milli emlak genel müdürlüğü ve yurt dışı ve akraba toplulukları başkanlığını sordular. Ben gelebilecek konularda adayları şaşırtacak sorular geliyor. Mesela önceden içişleri bakanlığına bağlı iken, şimdi çevre ve şehircilik bakanlığına bağlanan yönetim hizmetleri genel müdürlüğü gelebilir, tika, helal akreditasyon ve özellikle turk akreditasyon kurumu bu tarz karistirilabilecek eleyici yerlerden gelir ben bunlardan kesin soru bekliyorum buraya birakiyorum. Ama kaymakamlik sinavi olmasi munasebetiyle icisleri bakanliginin yapısının çok iyi bilinmesi onemli
-
@böğürtlen aynen öyle hocam katılıyorum size
-
Az kaldi heycan basti :))
-
Arkadaşlar sınav için Ankara'ya cuma akşamı gidecek arkadaşlar işin şahsi aracımda boş yer bulunmaktadır 0534 747 84 91 numaralı telefondan bana ulaşabilirler. Herkese Başarılar.....
-
@böğürtlen inşallah dediğin gibi olur
-
Selamın aleyküm arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Bir sorum olacak sizleri. İdari vesayet anayasaya göre derse eğer sadece 127. Maddeye göre Merkez yönetimle Yerinden yönetimlerimi alacağız yoksa 135. Maddeye göre Meslek kuruluşlarınıda alacak mıyız iki farklı kaynak ikiside değişik cevaplamış. Yardımcı olabilir misiniz
-
@alapoch Maddeyi soruda belirtirler zaten hocam. Aleyküm selam
-
@delikupeli direk anayasa diye sormaz yani hocam öyle mi
-
Ösym meb'e mi yoksa yök'e mi bağlı?
-
@gürkannn hiçbiri.
6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun
Madde 3
-
@alapoch hocam youtube da isem yayıncılık videosunda hoca bi soru yazmıştı bunla alakalı öncüller vermişti soru anaysaya diye sorarsa siz dar kapsamı ele alın yok direk vesayet ilişkisini sorarsa geniş kapsamlı çözün demişti, artık önümüze gelecek soru nasıl sunulacak fikrimiz yok çok didkilemeyelim bence soruları çalışmalarımızı yaparken mantığını kavrayıp özünü bilmek bazen daha verimli olabiliyor öbür türlü detayların içinde kaybolup gidebiliyoruz