9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@mülki hocam bekçi ?
-
@balporsuğu bekçiler polis yardımcısı gibi bir tanımın içindeler
-
@balporsuğu Kendi kanununda Çarşı ve Mahalle bekçileri kolluk değil de "genel kolluğa yardımcı" olarak tanımlanıyor. Diğerleri ise kendileriyle ilgili mevzuatlarda "genel kolluk - genel zabıta - umumi zabıta" gibi isimlerle tanımlanıyor.
-
@balporsuğu Bununla birlikte bekçilerin vazifeleri ile ilgili yönetmeliğin 25. maddesinde "Bekçiler, Kanunun 3 üncü maddesinde sayılan ve Genel Kolluk Kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmayan acele ve zaruri hallerde Genel Kolluk görevlerini yaparlar" diyor. Eğer ki sınavda "hangisi genel kolluk görevlerini yürütür?" diye sorarsa bekçiyi de işaretlerim. Bununla ilgili farklı soru sorarlarsa da muhtemelen iptal etmek zorunda kalırlar.
-
Arkadaslar sınav için bu sabah inşallah 6.30 gibi istanbul beylikduzunden yola cıkıp araçla ankaraya gidecem gelmek isteyen olursa gelebilir. Yol üstünde her yerden alabilirim. Herhangi bir ücret felan beklentim yok. Isteyen arkadas varsa sabaha kadar mesaj yazması yeterli.
-
@hll hocam dönüş için beni esenyurt a bırakır mısın
-
Arkadaşlar iktisat da 2 soru yaptırcak notu falan olan varmı çok makbule geçer
-
@k-k donusum sali yada carsamba olacak buyuk ihtimal
-
@kema-boratav Merhaba, şu an nottan ziyade ezberlemeye yönelik soru çözümlerine baksanız daha faydalı olur, eğer iktisat temeliniz yoksa anlamaktan ziyade ezberlemek işinize daha fazla yarar. Bu sebeple tekrar şeklinde hazırlanmış soru çözüm videolarına bakmanız faydanıza olacaktır. Youtube'a girip "Musa çiçek mikro iktisat soru çözümleri" yazarsanız 3 tane ve "tekuzem makro iktisat soru çözüm" yazarsanız 2 tane soru çözüm videosu göreceksiniz. Toplam 3 saat falan ama gereksiz muhabbet olan yerleri geçerseniz tahmini 2 saatte videoları bitirirsiniz. Kolay gelsin.
-
@mülki, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav Merhaba, şu an nottan ziyade ezberlemeye yönelik soru çözümlerine baksanız daha faydalı olur, eğer iktisat temeliniz yoksa anlamaktan ziyade ezberlemek işinize daha fazla yarar. Bu sebeple tekrar şeklinde hazırlanmış soru çözüm videolarına bakmanız faydanıza olacaktır. Youtube'a girip "Musa çiçek mikro iktisat soru çözümleri" yazarsanız 3 tane ve "tekuzem makro iktisat soru çözüm" yazarsanız 2 tane soru çözüm videosu göreceksiniz. Toplam 3 saat falan ama gereksiz muhabbet olan yerleri geçerseniz tahmini 2 saatte videoları bitirirsiniz. Kolay gelsin.
Allah razı olsun hocam ben iktisadı boş bırakmayı düşünüyorum zaten 1.5, ayda tüm konulara çalıştım iktisadi yetistiremedim, kime sorsam 2 net nasıl yaparım diye sınava girme boşa uğraşma gibi saçma cevaplar alıyordum sonunda mantıklı bı cevap gördüm
-
@kema-boratav hocam soru gelmesi muhtemel başlıklar için 2 3 öneride bulunayım tabi sorarlar mı belli değil ama en önemli ve de sorgulanan başlıklardır, öncelikle ıs nin lm nin pozitif veya negatif eğimli mi olduğuna bak hangi piyasaları ifade eder öğren temel mantığını kavramak için, şimdi önemli noktalarını vurgulayayım bunların eğimini konumu belirleyen faktörleri bul denkleminin elde edilişini ve denklemini öğren en nihayetinde de uygulanacak para veya maliye politikalarının etkisini grafikte öğrenmeye çalış bir de 4 tane durum var ıs nin dik veya yatık lm nin dik veya yatık olması (burada soru maliye politikasının veya para politikasının etkisinin ne olacağını sorgular), şimdi bunları öğrenebileceğiniz hazır bir kaynak varsa elinizde bir-bir buçuk saatinizi alır biraz da iktisat bilginiz varsa, mikro için ise kesinlikle tam rekabet ve monopol piyasalarının özelliklerinin iyi bilinmesi gerekiyor hatta soru sorulursa sayısal örnek de çıkabilir iktisatla ilgili olmayan biri için zorlayıcı bir olur ikinci olarak fayda teorisini tüketici teorisini öğreniniz kaynaklarınız yoksa internette güvenli bir siteden veya youtube dan videolardan öğrenebilirsiniz tabi vaktinizi alacaktır bunların hepsi üstüne bir de forumda arkadaşın yazdığı gibi çıkmış soruların videolarını da izleyerek inşallah 2 3 net yapabilirsiniz tabi soruların sorulacağı başlıklar şans işi faydalı olması dileğiyle
-
@iyibiri iktisat okullarından çıkar mı acaba ?
-
@IS-LM Test sınavlar iktisat okullarından genelde soru gelmiş. 1 tane gelmesi olası.
-
@kema-boratav hocam bir de son yıllarda benim şahsi kanaatim ösym iktisat soruları için konunun bilinip bilinmediğini sorgulamıyor sadece, sizin zeten fazlasıyla bildiğinizi varsayıp ileride sağda diye bi tabir vardır bu durumu yansıtıyor bilgi yorum mantık kullanma falan, şu dar vakitte yapabilecekleriniz sınırlı bende en azından 2 3 başlık söylerek kısmetinizde varsa 2 net civarında yapmanız için yardımcı olmaya çalıştım ben de insan hakları ve demokratikleşme için aynı çaba içerisindeyim 2 net yeter bana da yoksa boş kalacak hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@hll dönüş için sizinle gelebilirim hocam, gürpınara geçeceğim ben de
-
@IS-LM hocam aslında müfredatta geçmiyor yanılmıyorsam ama iktisat matematikte olduğu rasyonel sayılar köklü sayılar üslü sayılar sadeleştirme karması gibi zincirleme sorulabiliyor misal toplam arzın klasik ve keynese göre yorumlanması gibi modern phillips eğrilerinde monetarist okulun görüşü gibi, yanı sıra makroda yeni klasik yeni keynesyen monetarist okulun öğretileri yer alıyor
-
@IS-LM hocam yakın eğitimin sitesinde her ders için çıkmış soruların konu dağılımları var baktım iktisat okulları 2014 e kadar bayağı bi sorulmuş fakat sonrasında hiç soru çıkmamış
-
@iyibiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav hocam bir de son yıllarda benim şahsi kanaatim ösym iktisat soruları için konunun bilinip bilinmediğini sorgulamıyor sadece, sizin zeten fazlasıyla bildiğinizi varsayıp ileride sağda diye bi tabir vardır bu durumu yansıtıyor bilgi yorum mantık kullanma falan, şu dar vakitte yapabilecekleriniz sınırlı bende en azından 2 3 başlık söylerek kısmetinizde varsa 2 net civarında yapmanız için yardımcı olmaya çalıştım ben de insan hakları ve demokratikleşme için aynı çaba içerisindeyim 2 net yeter bana da yoksa boş kalacak hakkımızda hayırlısı olsun.
Hocam geçen senenin insan hakları 6 sorudan 3 u sadece mantık ile doğru yapılıyor bu senede en azından yarışı öyle olur inşallah
-
@kema-boratav, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@iyibiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Hocam geçen senenin insan hakları 6 sorudan 3 u sadece mantık ile doğru yapılıyor bu senede en azından yarışı öyle olur inşallah
Hatta şuan tekrar baktım 6 sorudan 4u baya baya kolaymış diğer 2 soruda bilgi istiyo
-
Arkadaşlar CB Özel Kalem Müdürlüğü, CB Merkez Teşkilatı içerinde yer alıyor mu almıyor mu? Her iki durumla da bazı sorularda karşılaştım son gün kafamı karıştırdılar resmen.