9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
2019 kpss kamu soruları elinde olan varmı
-
@gürkannn ÖSYM YÖK'ün ilgili kuruluşudur
-
arkadaşlar soruda Nevşehir İl Özel İdaresi için en fazla kaç genel sekreter yardımcısı bulunur demiş ve cevabı 4 olarak vermiş. (2 olması gerekmiyor mu nüfusu 3 milyondan az olduğu için ?)
-
@miyopkeynes ben de aynı soruya şaşırmıştım ,Nevşehir’in nüfusu 3.000.000 milyon mu oldu diye tahminim basit maddi hata yani cevap 2 olmalı diye düşünüyorum.
-
@Vincent-Gournay galiba öyle hocam ilk başta ben de bi yani Nevşehir'in nüfusunu cidden 3 milyonu geçmiş diye düşündüm vay be dedim hatta
-
@miyopkeynes Soruda şehir ismi verse de nüfusla ilgili bir bilgi vermediği için ve il özel idaresinde sekreter yardımcısı sayısı "en fazla" 4 olacağı için cevap 4.
-
@mülki, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@miyopkeynes Soruda şehir ismi verse de nüfusla ilgili bir bilgi vermediği için ve il özel idaresinde sekreter yardımcısı sayısı "en fazla" 4 olacağı için cevap 4.
3.000.000 nüfusu olan şehir zaten Büyükşehirdir. Büyükşehirlerde de il özel idaresi kaldırılmıştır. 4 genel sekreter yardımcısının pratikte uygulanabilirliği yoktur.
-
@vuralkara Büyükşehir belediye kanununa göre "Toplam nüfusu 750.000’den fazla olan illerin il belediyeleri kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilir." der, yani kesinlik yok, isterse on milyon nüfus olsun bu kanuna göre bir il büyükşehir yapılmayabilir. Diğer taraftan il özel idaresi kanunu "Toplam nüfusu 3.000.000'a kadar olan illerde, ihtiyaca göre en fazla iki, nüfusu bunun üzerinde olan illerde en fazla dört genel sekreter yardımcılığı kadrosu ihdas edilebilir." der, yani burada da il özel idaresinde bulunabilecek en fazla sayı neyse o yazıyor. Pratikte işleyiş sizin dediğiniz gibi olsa da, biz kanun metinlerinden sorumluyuz. Bu sebeple benim tavsiyem mevzuat neyse soruyu ona göre çözün, ben en azından böyle yapacağım, Allah yardımcınız olsun.
-
Arkadaşlar Türkiye ekonomisinde belli başlı tarihleri derli toplu bulabileceğimiz bi kaynak ya da not tutmuş olup paylaşmak isteyen var mı ?
-
@kingbron1 Merhaba; istediğiniz veriler Yasin Çoban'ın Türkiye Ekonomisi kitabının 187. sayfasından 197. sayfasına kadar kronolojik olarak mevcut.
-
Cumhurbaşkanınca yenileme kararının verilmesinde, seçim kararının verildiği günden 60. günü mü yoksa 90. günü takip eden ilk pazar günü oy verilir?
-
@corleone kararın verildiği günden sonra gelen altmışıncı günü takip eden ilk Pazar günü
-
merkezi yönetim kolluğu : polis , jandarma , bekçi , sahil güvenlik. arkadaşlar doğru demi ? kanunnamede bir basım hatası var galiba merkezi yönetim kolluğuna gümrük muhafazayıda yazmış
-
Tbmm üye sayısı kaçtır?
Maksat soru koymak olsun diye her bölüme bu soruyu yazmak zorunda mıydınız saygı değer kitap yazarları?
-
@balporsuğu gümrük özel kolluk diye biliyorum.
Belediyelerin şirket iştirak vs kurma izni kime bağlı arkadaşlar İçişleri mi çşb mi
-
@sayidcerrah hocam cumhurbaşkanlığı, tbmm ve mahali idare seçimlerini es geçme:)) ondan da bolca var her kitapta sayelerinde öğrendik 5 yilmis bu arada olur da gelirse yanlış yapmayalım :)))
-
@ank3435 Merhaba; Belediyede Çevre ve Şehircilik Bakanlığının izni ve belediye meclisi kararıyla bütçe içi işletme kurulabilir
-
@balporsuğu Gümrük özel kolluk,682 sayılı KHK'da genel kolluğun içinde EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sayılır.
-
Arkadaşlar ihtisas komisyonları için, İl GENEL MECLİSİNDE en az 3 en çok 5 kişiden oluşan (plan ve bütçe ile imar ve bayındırlık komisyonları en çok 7 üyeden oluşabilir, toplamda 4 tane kurulması zorunlu komisyon var diğer iki tane eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonu, çevre ve sağlık kom.), BELEDİYELERDE en az 3 en çok 5 kişiden oluşan (il ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000 in üzerindeki belediyelerde plan ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur), BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE en az 5 en çok 9 kişiden oluşan (burada da toplamda 5 tane kurulması zorunlu komisyon vardır imar ve bayındırlık k, çevre ve şehircilik k, plan ve bütçe k, eğitim kültür gençlik ve spor k, ulaşım komisyonu) ihtisas komisyonları kurulabilir. Kaymakamlıkta sorgulanıyor bu hususlar faydalı olması dileğiyle...
-
@böğürtlen haklısınız onlar da var es geçmemek önemli :))