9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Hocam kaymakamın ilçede cumhurbaşkanının temsilcisi olması konusunda 6 soru çözdüm 3 ü kabul ediyor 3 ü etmiyor . Bunu nasıl ayıracağız ?
-
@fatos_“Hükümetin temsilcisidir” ibaresi “Cumhurbaşkanının idari yürütme vasıtasıdır”
Şeklinde 2/7/2018 tarihli ve 703 sayılı KHK ile değiştirilmiştir.'' benim çalıştığım kaynakta böyle bir ibareye denk geldim bakın isterseniz -
@Hyucel ben de böyle biliyorum , vali ilde Cumhurbaşkanı temsilcisi ve idari yürütme vasıtası ama bazı sorularda kaymakamları da böyle kabul etmiş . Çok basit bir soru böyle bir bulanıklık yüzünden kaçırmak istemem açıkcası
-
Arkadaslar para da dahil mi makro konularina
-
@fatos_ evet haklısınız biraz da piyasada farklı kitaplar olduğu için eski yeni mevzuat karışıklığı oluyor bende bunu görünce bunu baz almaya karar verdim zaten çöl kafa karışıklığı olan soru sormazlar diye düşünüyorum umarım yanılmam ️
-
@fatos_ Hocam aslında ikisi de doğru. Cumhurbaşkanının temsilcisi olduğu yönetmelikte yazıyor. Ama kanımca bizim khk yı dikkate almamız gerekiyor. Themis de bu şekilde yorumlamış zaten.
-
Değerli forumdaşlar tüzel kişiliği olmasına rağmen Sayıştay denetimine tabi olmayan 2 kurum, vakıf üniversiteleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (kknmk), bunda herhangi bir değişiklik var mı acaba
-
@iyibiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Değerli forumdaşlar tüzel kişiliği olmasına rağmen Sayıştay denetimine tabi olmayan 2 kurum, vakıf üniversiteleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (kknmk), bunda herhangi bir değişiklik var mı acaba
Varlik fonu,koyler.
-
@Cura hocam bunlar dahil 4 tane mi oluyor.
-
@iyibiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Cura hocam bunlar dahil 4 tane mi oluyor.
evet
-
@kilici umarım böyle bir soru gelmez gelirse de belirtir neye göre bir cevap istediğini hocam
-
@fatos_ belirtir hocam osym bu topa giremez girse bile soru iptal olur. Ya da soruya göre cevaplamak en mantiklisi baska bir şık kesin dogru oldugunu dusunuyorsan işaretlemek gerekir. Osym kelime oyunu yapmaz sadece anlam karışıklığı yararmak adına soruların dilleriyle oynar.
-
@fatos_ SAYIŞTAY
1 koyleri 2 vakıf üniversitelerini 3 kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını 4 turkiye varlık fonunu 5 turkiye futbol federasyonunu 6 TBMM yi 7 Kendisini denetlemez. ISTIRAKLERI artık denetleyebiliyor(2016)Istirakler Devlet Denetleme Kurumu denetimi dışındadır.
-
@böğürtlen hocam bu soruyu ben sormamıştım ama sağolun herkes faydalanmış oldu
-
@böğürtlen teşekkürler cevap için herkese faydalı olması ümidiyle
-
Arkadaşlar dün de sormuştum Türkiye ekonomisinde tarihleri derli toplu bulabileceğimiz bi kaynak var mı acaba ya da not tutmuş olup paylaşmak isteyen
-
Özelleştirme idaresi başkanı, müşterek kararname ile mi atanır ?
-
@AkenoSan CB kararı ile
-
11.kalkinma plani yururlukte mi ?
-
@Willsmithh Teşekkürler.