9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@AkenoSan boumol paranin gelir esnekligi kactir naptin
-
@AkenoSan o soru yanlıs ya. Bütün iller yazıyor sitesinde
-
@NeedForYou olabilir hocam ben niğde ve nevşehirden emindim aksaray yok diye hatırladım ama sitesinde yazıyor
-
@NeedForYou aksaray karaman nigde konya bu 4 u
-
Tobin gelir esnekliği 1 den büyük müydü arkadaşlar
-
İktisat için piyasa başarısızlıkları spekülasyon, lucas kritiği, fiyatlar yapışkandır, as sola kayar, kayıtsızlık eğrileri aynı faydayı gösterir, şimdilik taylor ile tobin teorilerini es geçiyorum, birinci derece fiyat farklılaştırması boş bıraktım, çarpan 4 kat artar, 100 birim borç ödemek için 120 birim borçlanma yapılıyor, hatırlamadıklarımı yazarsanız cevaplandırırım
Türkiye ekonomisi için, ihtacat otomotiv sektörü, emek ve ücret en çok payı alır diye biliyorum, il sorusunu es geçiyorum, enflasyon ilk olarak 2004 yılında yüzde 10 un altına gerilemiş baktım netten yanlış yapmışım, hatırladıklarınız olursa cevaplarım -
@iyibiri bu dediklerinden emin misin kardeş
-
@iyibiri, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
İktisat için piyasa başarısızlıkları spekülasyon, lucas kritiği, fiyatlar yapışkandır, as sola kayar, kayıtsızlık eğrileri aynı faydayı gösterir, şimdilik taylor ile tobin teorilerini es geçiyorum, birinci derece fiyat farklılaştırması boş bıraktım, çarpan 4 kat artar, 100 birim borç ödemek için 120 birim borçlanma yapılıyor, hatırlamadıklarımı yazarsanız cevaplandırırım
Türkiye ekonomisi için, ihtacat otomotiv sektörü, emek ve ücret en çok payı alır diye biliyorum, il sorusunu es geçiyorum, enflasyon ilk olarak 2004 yılında yüzde 10 un altına gerilemiş baktım netten yanlış yapmışım, hatırladıklarınız olursa cevaplarım
Edit, öğrenciler yaptım ev işleri görenler daha az gibi geldi -
@iyibiri kamusal mallar çok net bir piyasa başarısızlığıdır. Bunu tüm kaynaklar yazar. Şaşırtma amaçlı spekülasyon yazmışlardı
-
@Hayaller71 valla hocam iktisadım iyidir ama gözden kaçan bişeyler olmuştur sorularda bişey diyememtartışma çıkmasın
-
@adanali01 sadece o soruyu salladım bire eşittir diyerek.
-
@iyibiri aynı yapmışızda hocam ondan sordum taylorlu soru e şıkkıydı yüksek enflasyon düşük faiz olan tobini 1 den büyük yaptım ama emin değilim
-
@Hayaller71 bende sonsuzdur yaptim. Birden buyuk olani friedman soyluyordu sanirim. Ama cevap ya sonsuz yada birden buyuktur olacak bence. Dogrusunu arastirdim bulamadim bi kaynakta
-
@iyibiri taylor kuralinda enflasyon yuzde 1 artirinca reel doviz kuru 1 den fazla artrliri dye biliyorum ancak bi sikta doviz kuru azalir dyrdu ona yanlis dedimde emin degilim
-
@whshw ağrı
-
@adanali01 d şıkkında politika faiz oranı diyordu Hocam
-
@mia_nur ama reel doviz kuru azalmazki enflasyon artinca
-
@adanali01 cevap ne emin değilim ama
-
İş gücünde en yüksek kesimi hangisiydi ?
-
İdare hukukundan ne tür sorular geldi? 4483 sayılı kanun, 4046 özelleştirme kanunu vs sordular mı?