9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@sessessc asker.kongereye katılanlar
Otomotiv sanayi -
@Etiketsiz hocam şimdi mahfi eğilmezin sayfasında gördüm gelirden en yüksek pay yüzde 51le ücretler diyor.
-
@OFLU61 ben de o şıkkı yaptım ama yanlış mis
-
@Etiketsiz soru şu : 2000 li yıllarda fonksiyonel kişisel gelir dağılıma göre en yüksek pay gibi birşey ?şu dönemde ücret maaş diye biliyorum ama 2000 ki yıllar transfer harcamaları da olabilir.2000 dediği içimin şüpheye düştüm şu an,ama ben ücret maaş yapmıştım
-
@sessessc 8-otomotiv
9-asker
Bir soru eksik hatırlayamadım -
@ss35 hocam valla sevindirdin ama diğer şıklar neydi yani transfer harcaması gelir ve ücretler ğer 3 ü neydi ben büyük ihtimal gelir ve ücretler yaptım
-
@399mia arkadaşlar anayasa 127. madde son fıkrada Bu
idarelere, görevleri ile orantılı gelir kaynakları sağlanır yazıyor. Mali denkleştirme ya da akçal denkleştirmenin kaynağı bu madde.
Diğer AYYÖŞ sorusunun cevabı ise proje karsılığı gelir verilir gibi bir şey yazıyordu.
Mahalli idarelere adem-i tahsis ilkesine göre kaynak. Belli bir amaca özgüleyip verilmez Ayyöş'e göre. -
@muzgor içerik biçim
-
@mia_nur hocam o sorunun diger siklarini hatirliyor musunuz ?
-
@399mia soru insan hakları evrensel beyannamesine göre diyordu
-
@politics06 müteşebbis
Ücret maaş
Transfer harcamaları
Diğerlerie bakmadım ben direk ücret maaş demiştim -
@mia_nur
Ücret maaş
Transfer harcaması
Müteşebbis geliri
Menkul kıymet geliri
5. Şık?? -
Hocam 1960 sorusu dış ülkelerin istegi yanlış degilmş zaten içe yöneldimz yıllar
-
@Etiketsiz gayrimenkul hocam
-
@sessessc
Cevap tarım değil mi zaten eleştiri 50 li yıllarda uygulanan tarım politikası verimsiz sanayi politikalarıydı diye hatırlıyorum
1960 sonrasında kesinlik dış üşkerin isteği doğrultusunda ithal ikamesine dayalı politikalara döndük ondan eminim tarıma verilen önem azalmaya başladı -
@sessessc o zaman ben ücret ve maaşlar yaptım büyük ihtimal doğru teşekkür ederim
-
100 birim borç ödenmesi için 120 birim borçlanmaya gidilmiştir şeklinde cevab vardı bu soruyu ne yaptınız yada cevap bu mu
-
Hatırı sayılır sayıda içerik yerine dikkat ölçen soru konması ne kadar doğru bilen ve bilmeyeni ayırt etmek içerik le ilgili dir ÖSYM. Hakikaten başarısız bu konuda ayrıca son dönemlerde yanlış soruyu dayatma güdüsü de mevcut bakalım kop sorusu iptal olucak mı bence kalitesi tartışılmalı ve gençleri sınırların çizilebilen mevzuatlarla imtihan etmeli ben kendi adıma soru hazırlama yetkinliklerini sorguluyor ve eleştiriyorum bu konuda şikayet dilekçesi yazıcam
-
@Etiketsiz hocam uzun olan şıkkı yaptm ama bilmiom mantıklı olan oydu gibi
-
@Etiketsiz
Abartısız 10.000 sayfa test müfredat kaynak deneme var günahtır yazıktır