9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@sessessc
Bende
100 birim borçlanmanın ödemesini 120 birim borçlanmaya yapmıştır
gbii bir şıkkı yaptım heralde uzun olan buydu -
@sessessc
Bu soru Türkiye ekonomisinde miydi? -
Dilekce hakki yargi islemleri icin verilir mi vrrilmez mi
-
@Etiketsiz iktisatyaydı galiba ya yada tr ekonomisinde miydi
-
@gss15 verilmez hocam
-
@sessessc
İKTİSAT
Lucas kritiği doğru
Spekülasyon piyasa başarısızlığı değil doğru
Fiyatlar yapışkandır doğru
As sola kayar doğru
Kayıtsızlık eğrileri aynı faydayı gösterir doğru
Çarpan 4 kat artar belli değil??
Tobin para talebi 1 den küçük doğru
M px x artı py y. Doğru
Monopol sorusu 50 1. Der fiy fark belli değil
Enflasyon yüks. Olur. Faiz oranı düşürülür doğru
Esneklik sorusu 28 azalır doğru
Enjeksiyonlar ı g x. Doğru -
@muzgor bende gıda yaptim ama emin degilim.
-
@Etiketsiz iktisatım 12 sorusu bunlar herlade
Not aldım
-
İnsan hakları 1)dilekçe sorusu sadece kendi adına yazar 2)insan hakları 3)bireysel başvuru sadece 1 yaptm emin degilim. 4)türkiye insan hakları ve eşitlik kurumu 5)çocuk hakları denen soru benim boş 6 neydi?
-
Lucas kritiği sorusunu başka bir sık yapan yokmu lucas kritiği yanlıs
-
@suigeneris123 hocam lucas kritigiyle ilgili mahfi egilmezin makalesi var direk soruda ki tanım
-
@suigeneris123 ben ricardo yaptım . O sorunun aynısını sanki bir denemede çözmüş idim . Ama emin değilim .
-
@sessessc 2)insan hakları yazmışım kafa gitti benim şuan 2 soru eksik
-
@suigeneris123
Hocam bende çok emin lucas kritiği diye biliyorum 100 de 100 olmasada hiçbir zaman belki soru kökünde bir detayı atladım kuvvetle ihtimal lucas -
@Etiketsiz hocam enjeksiyonlar olduğundan emin misiniz
-
@399mia dokuma maden seramik alanlarda yatırım yapılıyordu ben taş ocağı dedim o yuzden ama emin değilim
-
İnsan hakları BM bireysel başvurusu sorusu hangisi yanlıştr sorusu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
-
Bir arkadaş Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının birlikte hazırladığı belgelerden değildir tarzında bir soru geldiğini söylemişti önceki sayfalarda. Şıkları veya doğru cevabı nedir bu sorunun? Hatırlayan olup da görüşünü paylaşan olursa çok memnun olurum
-
@barocan orta vadeli mali plan ve program kalkinma plani cumhurbaskani programi ve yillik programini hazirlar. Ekonomiyle baslayan bir şık vardi galiba. Cevap oydu
-
@399mia bm çocuk hakları sözleşmesini değil insan hakları evrensel bildirgesini soruyordu