9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@enea, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@vuralkara
tufe ve ufe de 2003 yılı baz alinmakta
2007 den itibaren gsmh gosterge buyuklugunden gsyih buyuklugune geçildi su anda 4.8 küçüldugumuz yil olan 2009 yili gsyihde baz alınmaktadırteşekkürler hocam.
-
@vuralkara .......
-
-
arkadaşlar siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu olan var mı? ?
başvuru yaparken ne yapmam lazım orda bölüm yok da ??? -
@çölkaplanı 11. bölümden seçerek devam edeceksiniz.
-
https:/ /www.yakinegitim.com/calisma-odasi üzerinden ücretsiz denemelere katılabilirsiniz...
-
@Aslan-Reyiz hocam cevabi bilmiyorum ama mantiken 2007 olmasi lazim
-
@dnd tebrikler cevap 2007 :))
-
@Aslan-Reyiz tesekkurler
-
Çalışma Ekonomisi bölümü mezunlarına yök denklik veriyor mu arkadaşlar. Bunun için nasıl bir yol izleyeceğiz?
-
Ekonomik kararların alınmasında piyasa mekanizması etkindir.
1960-80 planlı döneminin özellikleri arasında mıdır? -
@corleone hayır fiyat kontrolleri vardı planlı kalkınmada
-
@corleone af edersin yorumumu geri alıyorum tamamen farklı birşey söyledim fiyat kontrolleri değil tabiki sorunuz
-
@corleone ama sanırım yine hayır diyeceğim çünkü o yıllar planlı kalkınma dönemi ve kararlar plana göre veriliyor derdim
-
arkadaşlar merhaba elinde pdf veya farklı bir formatta idare hukuku ve anayasa soruları olan var mı? maddi imkanım olmadıgı ıcın soru bankalarını alamıyorum varsa özelden ulaşırsa sevınırım teşekkürler. iktisat hariç bütün soru örneklerine açığım.
-
@corleone, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Ekonomik kararların alınmasında piyasa mekanizması etkindir.
1960-80 planlı döneminin özellikleri arasında mıdır?Tam soruyu yazayım:
Hangisi Türkiye Ekonomisinde uygulanan planlı dönemin(1960-80) özelliklerinden yer almaz?
A) Kamu sektörü kamu gelirlerini artırmak amacıyla reel ekonomide faaliyet gösterir.
B) Özel kesim yanında kamu kesimi de üretim de yer alır.
C) Ekonomik kararların alınmasında piyasa mekanizması etkindir.
D) Kamu kesimi özel kesimi birbirinin tamamlayıcısıdır.
E) Kalkınma planları kamu kesim için emredici, özel kesimi için yol göstericidir.Cevap A diyor. Ben C şıkkı diye düşünmüştüm, planlı dönemde kamu etkilidir diye atladım soruya.
-
@corleone bu KPSS 2019 iktisat sorusu sanırım yanlış mı hatırlıyorum, ben de sizin gibi aynı cevabı vermiştim sanırım ve yanlış çıkmıştı diye hatırlıyorum.
-
@Vincent-Gournay Evet bu sene Kpss sorusuymuş.
-
@Vincent-Gournay ben hala C diyorum vazgeçmicem
-
@edielik a cevabı doğru çünkü ikinci dünya savaşından sonra özellikle liberal akımlar etkili oluyor sonrasında ekonomi politikaları dönemsel olarak yapılsa bile 30 lardaki kadar radikal bir şekilde devletçi politikalar uygulanmıyor. D ve e şıkkında örneğin aynı şey farklı şekillerde söylenmiş kamu piyasanın tamamlayıcısı olacak. Yani piyasa koşulları asıl faktörken dönemsel aksaklıklar nedeniyle kamu müdahale ediyor. Bu durum kamunun etkin olduğu anlamına gelmez