9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@paretowilfredo hocam şimdi çok sorulacak. İlk girinizin altına kaynak, soru bankası ve hangi konulara ağırlık vermemiz gerektiğini belirten bir yazı yazabilir misiniz ?
@beveridge-eğrisi Dostum açıkçası ben bu sınava özel olarak hiç çalışmadım. Bu yönden benim önerilerim ancak gözlemlerime ve işittiklerime dayanabilir. Ancak eğer @can-mavi gibi daha önce bu sınavı kazanmış, başarı göstermiş ve rüştünü ispat etmiş dostlarımız eğer ki bu minvalde yazılar yazarlarsa ben de ilk mesaja bunları ilave edebilirim dostum. Bilmiyorum dostlarımız ne derler
Şu hususta da destek bekliyorum dostlar sizden. Yeniden bi hatırlatma yapayım Özellikle daha evvel kazanan dostlarımızdan gelecek bilgilendirmeler çok kıymetli. Tek tek benzer soruların yanıtlanmasındansa bence ilk iletide böyle bir silsile bulunursa hem faydalı olacağını hem de hepimize kolaylık olacağını umuyorum Ben tavsiye verip ezbere konuşmak istemiyorum açıkçası, çünkü bu sınav gerçekten kıymetli bir deneyim gerektiriyor, yeni arkadaşlara güzel bir rehber olsun
-
Arkadaslar A kadro yayinlarinin kaymakamlik kitabi yeterli olur mu ?
-
@paretowilfredo kıymetli düşüncelerin için sagolasin kardeşim benim. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ancak ben bu zamana gerek hakimlik gerekse kaymakamlik sınavlarında hangi yayınlardan çalıştığımı bu seneyi de baz alacak şekilde paylaşayım.
"nacizane bir fikir vermesi acısından"Konu olarak;
hem anayasaya hem de idareye themis'den,
Tr ekonomisine yasin çobandan
Insan haklarına halil kalabalık (2019 basimi) danÇalışıyorum.
Açıklamalı soru bankası olarak da tercih edinebilecekler sırasıyla;
Ritüel- can çelik
Yiğit yılmaz
KasÖnerebilirim.
Bunun yanında muhakkak kanunlar da okunmalı.
Tabi bu paylaştıklarim benim tercihim, herkes kendine faydalı olanı bulup ona çalışmalı diyerek tavsiyemi sonlandirayim.
-
@can-mavi Hocam kas ın 9. Baskısı var elimde yeni baskısını almama gerek var mı ?
-
Online kurslardan hangisini tavsiye edersiniz ?
-
@k-k evet sayfa düzeninden bende memnun degili. Sayfaları tek tek yirtiliyor,kitabı alaşım gelmiyor
-
@edielik Geçen yıl 400 kişi olmadı dostum 70 barajını geçen. 373. sırada 69.75 netler vardı. Bu civarda kişi geçebildi sınavı. Dolayısıyla barajda kapandı.
-
@can-mavi Teşekkür ediyorum kardeşim. Peki sence yeni başlayan birisinin izleyeceği yol şöyle olabilir mi? Konuları bir kez çalış, düzenli kanun okumaları yap, soru çözümü yap, soru çözümlerinde de eksiği gediği yanıtları irdeleyerek kapat. Özellikle sonlara doğru da denemelere yüklenmeye başla. Bu şekilde eksiği gediği hallet şeklinde.
Biraz daha deneyimli olanlar için de aslında gene benzer yol geçilebilir. Zaman dar açıkçası konu çalışmasında çok oyalanma imkanı olmayacak kimsenin, bu vakit dilimi için bu çalışma mantıklı olur mu? -
@paretowilfredo kesinlikle izlenmesi gereken yöntem bu şekilde olmalı, ayrıca sadece anayasa ve idareye yoğunlaşıp diğer dersleri geri plana itmemek lazım. Türkçe den bile haftada 2 3 gün de bir 5 10 paragraf çözülmeli.. dersler dengeli bir şekilde, yukarıda bahsettigin yöntem izlenerek çalışılmalı
-
@can-mavi Eyvallah kardeşim. Var olasın Derleyip ilk iletiye ekleyeceğim bu bilgileri, diğer dostlardan da gelecek önerilere açığız
-
İlandan sonra ilk gün. üçüncü Periyot an itibariyle başlamıştır çalışmak için dolu dolu 61 gün var bana göre Allah utandırmasın.
-
Ileti kaldirilmistir.
-
@can-mavi merhaba bu kitapan mı bahsediyorsunuz?
https:// www .seckin. com. tr/kitap/181197166 -
Mesai hemen bitse de gidip ders çalışsak
-
@ynsss4 hayır
-
Arkadaşlar en hızlı çalışan kitapevi hangisi birde kitap beklerken zaman kaybetmemek lazım
-
@yigido89 akadroya kayıt olmada dostum aman uzak dur
-
@k-k, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
ilan hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. herkese başarı ve sınav şansı dilerim.
kitap eleştirisi yapıcam. elbette emeğe saygu,diğer taraftan içeriğinden tamamen bağımsız olarak,can çelik kardeşimiz ritüel kitabının basımevini değiştirmeli bence.
kitap kendini belli ediyor,kaliteli,emek verilmiş.
ama sayfa düzeni vs hoşuma hiç gitmedi açıkçası.bu arada @can-mavi kardeşimizde kelek olmaz !
aynı sıkıntıdan yazar da muzdarip hocam. Kitapta eksik gördüğüm şeyleri kendisine ilettim. Olgunlukla karşıladı ve süreci anlattı. Çok makul şeyler söyledi. İnşallah sınavda da kendisini ispat eder ve faydalı olur.
-
Arkadaşlar herkese hayırlı uğurlu olsun. Ben Çalışma Ekonomisi mezunuyum ve dilekçe göndereceğim ancak dilekçeyi en son hangi tarihe kadar gönderebilirim bunun ilgili bir şey göremedim. Ayrıca yeni başlayacak ve çok tecrübeli olmayan birine hangi kaynakları tavsiye edersiniz. (Lütfen reklam yapmayalım arkadaşlar gerçekten ihtiyacım olduğundan soruyorum) Şimdiden teşekkürler.
-
@sim, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi merhaba bu kitapan mı bahsediyorsunuz?
https://www.seckin.com.tr/kitap/181197166O değil kardeşim , paylaşıyorum
https:// www. tercihkitabevi com/insan-haklari-hukukuna-girishalil-kalabalik-pmu21949