29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@dzndr ösym nin insafına kaldık medeni insanı vezir de eder rezil de çok sağlam sorular yazılabilir
-
usulsüzlükte cezada indirim 1/2 mi 1/3 mü?
-
@kpss1819 1/2
-
Usulsüzlük cezası kaç defa işlenirse işlensin indirim oranı 1/2 dir
-
Sıkıyönetim anayasa degisiklikleriyle kaldirildi degil mi ?
-
6325 sayili Hukuk uyusmazliklarinda arabuluculuk kanununa gore aksi kararlastirilmadikca taraflardan birinin arabulucuya basvuru teklifine ne kadar sure icinde olumlu cevap verilmezse bu teklif reddedilmis sayilir?
A)15gun
BB30gun
C)60 gun
D) 1ay
E) 3 ay -
@samettin b 30 gün üstteki sorunun cevabı evet sıkıyönetim 2017 değişiklikleri ile kaldırıldı
-
Arkadaşlar hukuk muhakemeleri en sona kaldı, şu saatten sonra kanun mu okunmalı yada elinde nokta atış notu olan var mı:(
-
@Gülbeşeker Bence kanunu okuyun hocam
-
@gretchen Teşekkür ederim, öyle yapıcam büyük ihtimal
-
@Gülbeşeker eğer hicbir altyapınız yok ve ilk kez çalışacaksanız bence açıklayıcı bir nottan okuyup sonra kanunu okuyun
-
@elitnur geçen sene idari hakimliğe girmiştim ama bu dersten pek bi alt yapım olduğu söylenemez, notta kimsede yok yada bana yok heralde
-
@Gülbeşeker bende pdf şeklinde yok malesef, internete yazarsanız belki çıkar, eğer bir altyapınız varsa kanunu okuyun. Sınava girene kadar 2 3 kez okuyun oturur
-
@elitnur not buldum hocam teşekkür ederim, üstüne bide kanunu hızlıca okursam tamamdır
-
- ZÜmre mirasçısı büyük anne ve büyük baba dışında amca hala teyze dayı oluyor mu?
Evlat edinmede kendi alstoyumuz varsa onun rızasını almak şart mı?
- ZÜmre mirasçısı büyük anne ve büyük baba dışında amca hala teyze dayı oluyor mu?
-
@çalışma-uzmanı evlat edinmede riza almak sart degil diye biliyorum yalniz kisinin kendi cocuklarinin menfaatine aykiri olacak sekilde evlat edinme olmaz diye hatirliyorum
-
@samettin Ayırt etme gücüne sahip olan küçük, rızası olmadıkça evlât edinilemez. Vesayet altındaki olan küçük ise, ayırt etme gücüne sahip olup olmadığına bakılmaksızın vesayet makamlarının (sulh hukuk mah) izniyle evlât edinilir. Ekstra olarak tanıma da küçüğün rızasına gerek yoktur. Yanlışım olan düzeltsin
-
@samettin ergin veya kısıtlı kişi evlat edinilecekse altsoyun açık rızası gerekiyor diye biliyorum
-
- Ergin bir kişi evlat ediniliyorsa, evlat edinenin alt soyunun açık muvafakatı şarttır.
-Küçüklerin ergin edinmesinde ise küçüğün ayırt etme gücü var ise rızası aranır. Lakin burada Evlat edinen altsoyunun acık muvafakatı ile ilgili bir durum yoktur.
-
@ücüncütekil evlat edinmede alt soyun rızasının alındığını ilk defa sizden duydum