29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ya sınav inanılmaz saçma bir sınavdı o kadar çok emek verdim ki gecemi gündüzüme kattım kesinlikle Bilgi ölcen bir sınav değildi onu biliyorum. Sordukları bilgilerin %30 ukitapta yok bunu çok net söyleyebiliyorum. O kadar güzel sorular sorulabilirdi idareden o kadar iyi yerler vardı ki ters köşe yapabilecekleri yerleri dahi çalışıp ezberledim şimdi bakıyorum idareye 3 farklı kitaptan bakmama rağmen sordukları sorular yok kitapta. Ayrıca su borçlarda sordugu soru borçlar hukukunda düzenlenmemiştir diye ev başkanının sorumluluğu diyor elimdeki kitap 2019 basım ve borçlarda düzenlenen kusursuz sorumlululuk hallerinden biri oysa soruda hakkaniyet demişti
-
Benim 2016 da 67 nete 69.3 puan gelmiş
Sapma 2.3 olmuş 2016 da bu sene iki puan sapma gelir mi yine -
@geliruzmanı21 kitap değil direkt kanundan çalışmak gerek hocam eski muhakeme soruları falan gelmiyor artık saçma bi ezber sistemine döndürdü sınavı ösym maalesef.
-
Bu sene forumda yüksek doğru sayıları çok olmasa da yığılmalar geçen senenin taban puanında olacak gibi duruyor. Bu yüzden geçen seneyle benzer sonuçlar gelebilir. 22-58 gibi kapatacağını düşünüyorum.
-
@geliruzmanı21 hocam medeni'de çok detaylı çalıştım. özellikle miras ve eşyada. gelen soruları görünce şok oldum. medeni 7/7 geldi, ancak soruları hiç beğenmedim.
-
@geliruzmanı21 bence kaynaklarınızı yeniden değerlendirin ev başkanının sorumluluğu medeni kanunun aile hukuku kısmında düzenleniyor çok bariz bu. İdare hukuku konusunda katılıyorum çok geniş konu dağılımı var ama gerçekten kaç tane büyükşehir belediyesi var sorusu nedir Allah aşkına?? Bilgi mi ölçtüler yani? İdari işlemler, sözleşmeler, ihale ve imar mevzuatı gibi idare hukukunun can damarı konulardan bir tane bile soru gelmedi verilen emeğe saygısızlıktır bu.
-
@guymağduru 2016 da eşime 60 nete 64.64 puan geldi
-
@kamu net sayısı arttıkça sapma azalıyor düştükçe artıyor gibi
-
@Marsiyal yani inanın anlamadım hocam kanunu da biliyorum vergi hukukuna çok hakimim ona rağmen zorlandım çoğu soruda hayatımda ilk defa duyduğum şeyler vardı inanamadım ya böyle sınav mı olur tamam sor kitaptan en zor en ağır yerden sor ona da razıyız da gidip kitapta olmayanı sormuş ya ben nerden bileyim kör biri nasıl imzayla borç altına girer 28 yaşındayım böyle birsey duymadım ya Mantık olarak şahitle girebilir dedim cevap kör istemezse sahide gerek yok gibi birseymiydi neydi ya
-
@Marsiyal aynen öyle
-
@RootofAllEvil inanın bunu yeni duydum bilmiyordum kaynaklarım da 2019 basım hepsi. Belediye sayısı güncel Bilgi olduğu icin yaptım ama dediğiniz gibi idare hukukun da teşkilat yapısında ya saçma sapan bilgileri bile ezberledim encümen sayılarına kadar gidip nerelerden sormuşlar ya bel kemiği olan konulardan bir kaç soru vardı sadece usûllerde de öyleydi ya bi o 3 ay sorusu mantıklıydı gaiplik bir tek kolaydı anayasa tamam tam bilgiydi de o tarih neydi mesela
-
Ortak alan geçen seneye göre zor ama medeni Hmk iyuk kanunları aşırı Çok okuduğum için bana garip gelmedi bu sekil çalışan yapardı. 30 dogru geldi yanlşlarım hepsi (4) idare ve anayas .
Ama ikinci kısımdan dolayı gitti sınavIm hayırlsı. Geçen sene azıcık calısmaya 28 yaptım bu sene 25 çıktı ama benim hatam hepsi bile bile öyle oldu . Umarm seneye sınav olur ve heyecanıma yenilmem.
-
Gk-Gy: 27 Ortak Alan:32 İdari Yargı:29 eklerseniz sevinirim arkadaşlar...
-
@geliruzmanı21 konu kitabı özgün soru bankalarından hazırlanmak bu sınav için büyük dezavantaj mesala borçlar Kanunu 206 madde okuması 2 saat dediğiniz kısım geçiyor kanunda ayrıca.
-
@Marsiyal arkadaşlar 2016 da çok sapma var dedik ama o sınava giren sayı da bence çok etkiliyor 25 bin kişi girmişti sınava şimdiki sınava anca bu sayının yarısı girdi yani sapmadan birsey çıkmaz bu yıl da
-
@ücüncütekil idareden benim de 4 yanlisim var mahfetti beni
-
@ücüncütekil 28 idari için iyi de bu sene yakalsaymışsınız iyimiş hocam 28 i
-
Geçen yıl bana 1 tam bile sapma gelmemişti, giren sayısına bağlı olarak bu yıl da sapma çok puan getirmez. 2016 yılında 25.000 kişi sınava girmişti ve o sınavda sapma çok daha farklı puanlar getirmişti.
-
Arkadaşlar merhaba 56 alan 21 genel kültür ekler misiniz
-
@Abdurrahim ben hukuk mezunuyum 25 gk 57 alan yaptim ama cevremde diger giren hukukcu arkadaslarimin hepsi 70 kusurler 75 73 gibi netleri