29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@zilyet 76 ya da düşmez . En fazla 80 altını görür . 60 ustu olanlar yazmaya başladı
-
@elitnur 80 in biraz altı demek istedim
-
@zilyet 76 derken kusura bakmayın anlamadım puanmı netmi
-
@kemankeşş hocam vuk madde 3 gerekçesinde yanlış hatırlamıyorsam bilimsel yorumdan bahsediyordu ben şu an pek müsait değilim gerekçeyi bulamadım
-
@kamu puan
-
@ahmetozcelik35 Sağolun hocam. Geçen sene 60 üzeri yazan epey kişi vardı bu sene öyle değil yada yazmıyorlar bilemiyorum. Bu yıl forum daha sessiz. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
-
Bu seneki sınavla geçen seneki sınavla yazılanlar arasında pek fark yok bişey değişeceğini sanmıyorum
-
@mosca yok be kardeş sayı aynı gibi
-
@zilyet nerede mesela
-
@zilyet teşekkür ederim inşallah ne diyelim
-
Bu konuşmalar sonuçlar açıklanana kadar devam edecek ..En iyisi biraz kafa dinleyip düşünmemek. Sınavdan sonra herkesin kazandım diyip buraya yazmasını dilerim
-
@kule34 hocam cevap çok çok açık. Lafzıni yorumlamak deyimsel, ruhunu yani özunu yorumlamaksa amacsal yoruma girer.
D-Amaçsal (Gai) Yorum
Kanun koyucu Vergi Usul Kanunu’nun 3’üncü maddesinde yer alan “Vergi kanunları lafzı ve ruhu ile hüküm ifade eder.” hükmü gereğince lafza (söze) dayanan yorumun yanında kuralın özünün (ruhunun) de araştırılması gerektiğini belirtmektedir.
Bir makaleden buldum bunu. Cevap amacsal olacak. Lafzı ile demesi deyimsel yorumu ruhu ile demesi ise amacsal yorumu anlatır. Gayet açık aslında. Ruh gibi soyut bir kavram ile deyimsel gibi somut anlamı olan bir kavram zaten anlamsız oluyor. Konulustaki amaç kanunun ruhudur.
-
@Hayaller71 aynen 81 82 bandı kapanır benim öngörüm 81 puan ve üstü kalır ve ama 82 de olabilir tabi taban puan 80i görmesi çok zor çünkü yine kötü berbat geçti diyenler bile forumda yüksek yapmış.
-
Arkadaslar beni de listeye ekler misiniz ? 22-60 idari
-
@2pacalypse hocam bana vuk madde 3 gerekçeyi bulabilir misiniz veya başka bir arkadaş
-
@birsorumolacaktı geçen sene sanırım 81.4 tü yine pek değişmez gibi senin 23 e 58 değil mi geçen sene gibi gelirse İnşallah olur gibi
-
Birbirimize fazla umut vermeyelim geçen sınavla hemen hemen aynı kapatacak. Belki en fazla 0.5 puan aşağısında kapatacak.
-
@Hayaller71 tabi yine belli olmaz çok sınırdayız
-
81.02 son heralde
-
Arkadaşlar bence en az 1-2 net aşağıda kapatır. Birileri mutlaka 60 ve üzeri yapacak sadece geçen yıl ağzını açan 60 diyordu. Durum bence hala aynı