29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@uur1910 istisnasız herkes geçen seneye göre zordu diyor ve giren kişi sayısı da 1000 azalmış. Dolayısıyla geçen seneye göre 1 tık aşağı incegi kesin ama 80 doğrunun altına ineceğini sanmam
-
@SAkmazlar o zaman bizde gireriz 61 21 ama 2 soru iptal olsa sınırdayız herhalde öyle mi oluyor yoksa herkes için mi doğru kabul edilir
-
@2pacalypse şimdi iptal olmazsa sonuna kadar gidicem davalık olur o zaman iptal olur ama iptal olacak er ya da geç. Kanunun kelimesini değiştirmiş açık ve net. Hukuk alanında proflar da bu konuda hem fikir.
-
@kafes66 sizin üzerinizden anlatıyorum iptal olması durumunu:
Normalde ham alan puanınız: 61x80/70 iken iptaller sonrası ham alan puanınız (1 doğru 1 yanlış sorunuzun iptal olduğunu varsayalım) 60x80/68 olarak bulunur. -
@34idari soru şimdi bu aşamada iptal olursa değerlendirmeye tabi tutulmaz ve 99 soru üzerinden hesaplanır diye tahmin ediyorum
-
@34idari o zaman pek birşey farketmiyor hocam
-
@elitnur yukarıda dediğim gibi iptal olabilir. İstinaf olmadığını net şekilde biliyor olmama rağmen ikileme düşürdü beni. En nihayetinde emin olduğumu yaptım fakat dediğiniz gibi kanunun lafzı yanlış aktarılmış.
-
@sikilaccisamatha usul sorusunun neresi yanlış ya 492/2 bir okuyun istinif değil temyiz olacaktı bu kadar emin konuşuyorlar bir de
-
@kafes66 değişiyor hocam. Eğer ikisi de dogrularınızdan iptal edilirse puanda 0.2lok bir düşüş yaşanıyor. Sınırda olan arkadaşlar için hassas bir durum. Bu yüzden tepkilerini anlıyorum. Fakat öbür durumlarda; yani 1 doğru 1 yanlış sorunuzun iptali veya 2 yanlış sorunuzun iptali durumunda puanınız yükselir.
-
@MülkünTemeli, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Hmk da hakem sorusunun neden iptal olacağını düşünüyorsunuz istinafa başvurulabilir gibi bir şey demiyor ki kanunda temyize başvurulabilir diyor ben de yanlış yaptım fakat anlayamadım iptal olma sebebini
Bravo bende anlamış değilim
-
@kafes66 70 alan sorusunun toplam puanı 80 iken, iptal olan sorular olursa o sorular çıkartılır örneğin 2 soru dersek, 68 soru 80 puan üzerinden hesaplanır. Doğru yapanların doğrusu azalmış, yanlış yapanların dolaylı olarak puanı artmış olur.
-
@kemankeşş hmk 439. maddesi 2. fıkrası d) bendine bakınız, bir de ilgili sorunun b şıkkına bakınız anlarsınız.
-
@SAkmazlar doğru da yaptık ama inş olmaz
-
Şu aşamada bence hiçbiri iptal edilmez edilse edilse iyuk sorusu edilir bence diğerleri anca yargı aşamasına kalır gibi ösymnin hepsine bir savunması olacaktır diye düşünüyorum
-
Açıklansın da hayırlısıyla kurtulalım bıktıhh yav
-
@kemankeşş İstinaf cevabı doğru hocam size katılıyorum. Ben de istinafi işaretledim çünkü hakem kararına istinaf olmayacağı tahkime ilişkin en temel şeylerden biri. Fakat diğer taraftan iptal sebeplerini sayan kanun maddesine baktığınızda kararın eksik verilmiş olması kesin bir iptal sebebi değil. Çünkü tamamlayıcı hüküm de talep edilebilir. Fakat soruda bunu kesin iptal sebebi gibi iletmiş. Sorun buradan kaynaklanıyor. Bu soru bence %50 gibi duruyor hocam.
-
Hmk 439/2-d maddesinin lafzında hakem kararları iptal edilebilir yazıyorken, zorlama bir yorumla iptal edilir anlamı çıkaramayız. Keza hakem kararlarının istinafa götürüleceği şıkkı da bariz yanlış. Sorunun iki farklı yanlış cevabı var bu yüzden iptal edilmesi en olası soru budur.
Hakkaniyet gereği soru iptal edilirse herkes için doğru sayılması gerekir. -
@RootofAllEvil aynen doğru sayılsın
-
@RootofAllEvil herkes için niye olsun b ve e yapanlar için olur en olası
-
@Hayaller71 diğerlerini etkilemez mi yani ben istinaf yaptım bariz olduğu için