29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari Terbiyesizlik yapan sensin sana mevzuat son değişiklikler gösteriyorum görmüyorsun
-
@city-of-justice komik değilsiniz. Lütfen haddinizi bilin
-
@Marsiyal Kardeşim anlamayanlar var halen daha yanlışlarında ısrar ediyorlar. Biz her türlü güncel değişmeyi takip ediyoruz okuyoruz. Bihaber olanlar saldırıyor
-
@34idari Ya kardeşim tamam uzatma gerekli başvurular yapıldı yanlış Bağdat'tan da olsa dönermiş ÖSYM ya paşa paşa iptal der yanlış soruyu ya da anında Ankara İdare Mahkemesinde YD kararlı iptal davası açarız mülakatların ortasına yetiştiririz hiç sıkıntı yok
-
@city-of-justice tepkim konuya değil, "gözlük tak" tarzı yakışıksız ifadenizeydi
-
tahkim iptal edilmez hukukta madde yorumlamayi az cok bilen biri bunu anlar. ictihatlar da belli. sadece iyuk sorusu sakat onun da iki şikki dogru kabul edilmeli. baska soruya itiraz eden de parasini bosa atmis olur kendi bilir tabii hak herkesin var.
-
@34idari Krdeşim konunun heyecanıyla öyle yazmışız çok görme. Ancak 2 tane mevzuat değişikliklerini göstermeme rağmen halen itiraz edenler var. Ya bi açıp okumak bu kadar mı zor ki yani 793 Sayılı OHAL KHK ile 3 Sayılı CB Genelgesi.
-
@city-of-justice MEB yapmama rağmen avukatın da ben olucam o davada yeter ki sakin ol
-
@2pacalypse Ok kovboy davaya kalmaz zaten
-
@city-of-justice millet tek tek khk lara bakma zorunluluğu yok ayrıca güncelleniyor yeni göç dalgası idlib den geliyor ve 6458 sayılı kanun da anında bir sürü değişiklik yapıp güncellendi
Mevzuat.gov en günceli -
TCK 12 yaşından küçük çocukların işlediği suçlardan dolayı güvenlik tedbiri uygulanabilir derken siz bu ifadeyi emredici yetki olarak mı anlıyorsunuz takdir yetkisi olarak mı? Aynı şey hakem kararlarının iptali ile ilgili bentler halinde sayılan hükmün sonunda iptal edilebilir şeklinde geçiyor. Bunu nasıl emredici hüküm gibi iptal edilir şeklinde yorumluyorsunuz? Bunu anlamaya çalışıyorum
-
@kemankeşş Soruyu hazirlayanlar en azından bu değişiklikleri hakim olmalı. Açıyorlar bir kanun şu maddeden kopyala yapıştır yapıp soru hazırlıyorlar bu kadar basit mi yani gençlerin geleceğiyle oynamak. Soruları itinayla hazırlamak gerekir değişiklik var mı yok mu bunu araştırıp ona göre soru hazırlanmalı. RG'de yayımlanan her mevzuat ve değişiklik bilmiyordum bahanesine yatamazsın TCK'da haksızlık yanılgısında olduğu gibi.
-
@elitnur birisi kop sorusuydu 2016 mevzuat degisikligini hesaba katmamislardi digeri iktisat monopol sorusuydu diye hatirliyorum
-
@city-of-justice hocam siz bu sorunun iptal olmasini cok istiyorsunuz anliyorum zaten olacak olan olur bosa artik kimse tartismasin bence biz karar vermeyecegiz buna cok uzadi bu ivedi ile.ilgili soru
-
@RootofAllEvil kamu düzenine aykırı bir tahkim kararını ya da ehliyetsiz bir kişinin tahkim kararini iptal etmede hakimin takdir yetkisi olamayacağından çünkü. Maddeyi yorumlayarak ulaşıyoruz. Maddede genel olarak takdir yetkisi yok.
Ben sınavda istinaf sikkini görür görmez isaretlemistim, sinavdan sonra iptal iddialarini görünce detaylı inceledim, yine de hata olmadığını anladım. Eğer gerçekten hata olsaydı hata varmış demesini de bilirdim ama cidden yok
-
@Marsiyal hocam 600 kişi mülakata çağırılacaktı diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyorumdur belki emin olamadım şimdi
-
@SAkmazlar hocam inşallah düşük kapatır benim de temennim bu emin olabilirsin ama kaymakamlıktada 70 olacak dediler 73le dışarda kaldık. Umutlanıp üzülmek kötü oluyor
-
-
@kilici ortada ki sen misin
-
What is your base points expectations?
Azıcık da ingilicçe