29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Itiraz dilekçesi veren biri olarak bana hicbir yerden dönüş sağlanmadı. Adrese posta gelecekse bile gelmedi Ankarada ikamet ediyorum bence dönüş yapsalar ulaşırdı bana
-
@RootofAllEvil hocam VUK md.376 kanunda belirtilen süre içinde uzlaşılan cezayı öderse %25 indirim YAPILIR diye geçiyor ve hoca da bunu sistematik yorumla cezada indirim kurumu olarak sayıyor
Cezada indirim talebi birincisi talep üzerine yapılır ve yetkili mercinin takdiri vardır 376.md de ise takdiri yoktur
ikincisi vergi ve ceza ihbarnamesine karşı 30 gün içinde ya dava yoluna ya uzlaşmaya yada cezada indirim yollarına yanlızca ve sadece birine başvurabilir ve uzlasilan cezada indirim talebi söz konusu olamaz nitekim doğası gereği ve niteliğine aykırıdır
üçüncüsü cezada indirim talebi kurumu talep üzerine yapılır md.376 daki durum ise kişinin cezada indirim talebi olmasa dahi yetkili merci %25 indirim yapmak zorundadır ve oysa ki cezada indirim talebi talep üzerine olur ve merciin indirim yapmak zorunluluğu yoktur ve vergide kıyas yasaktır hoca da kıtada yol açacak şekilde sistematik yorum yapmış
Daha da bir çok sebep gösterebilirim cezada indirim talebi kurumu ile md.376 daki durum tamamiyen birbirinden farklıdır -
376 md. deki durumun özü uzlasılan cezayı erken ödemeye teşvik amaçlı yapılan bir düzenlemedir Cezada indirim talebi müessesesi ise bambaşka bir kurumdur bu ikisi tamamiyen birbirinden farklıdır.
-
Oysaki cezada indirim talebi kurumunun amacı ise kaçırılan gizlenen yada ziyaya uğratılan vergiyi doğuran olayın ortaya çıkmasını teşvik edicidir
-
bu ikisi kesinlikle ve kesinlikle birbirinden farklıdır
-
@elitnur hocam facebook ta biri 3 soruya itiraz etmişim ve itirazım reddedilmiş ve hangi sorulara itiraz ettiğini söylemiyor ve ben bu kişinin doğru konuştuğuna inanmıyorum trol olabilir diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes yanlış yaptığı soruların iptal olmasını istiyor. Fakat o zaman sınavın bi anlamı kalmaz. Bazı tartışmaların haklılık payı var evet fakat vergide herhangi bir hatalı soru yoktu. Olaylara birazcık yukarıdan bakıp objektif değerlendirmeler yaparsaniz kendinizi gereksiz umutlandirmamis olursunuz. Lütfen bu söylediğimi yanlış algılamayın, spesifik olarak kimseyi hedef almıyorum. Ciddiye almak zorunda da degilsiniz, sadece dostane bı tavsiye bu.
-
@34idari hocam doğru söylüyorsunuz ancak alan sorularının tamamından yanlızca yorum sorusu yanlıştır ve sırf ben yanlış yaptım diye vallahi söylemiyorum
-
Sonuç tarihi yaklaştıkça zaman zaman gelen acaba kaydırma yaptım mı kaygısı... Çık aklımdan
-
@birsorumolacaktı dilekçe veren kişiye cevap veriliyor ÖSYM Tarafından dilekçenin sıhhati mantığı
-
@justice000 bende öyle düşünüyorum bir türlü açıklamadı
-
@elitnur bunun da trol olması yüksek o zaman güven kalmadı kimseye
-
@kemankeşş Hocam dilekçe hakkı kapsamindaysa 30 gün, iyuk kapsamindaysa 60 gün cevap verme süresi var. Sınavın açıklanma tarihi bu sürelerden daha kısa. O yüzden bence cevap vermezler direk sonuçlarla açıklarlar.
-
@34idari, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş Hocam dilekçe hakkı kapsamindaysa 30 gün, iyuk kapsamindaysa 60 gün cevap verme süresi var. Sınavın açıklanma tarihi bu sürelerden daha kısa. O yüzden bence cevap vermezler direk sonuçlarla açıklarlar.
dilekçe hakkı kapsamında değil, sınav kılavuzundan: " ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir"
-
@Berkan13 Doğrudur o zaman bilemem, okumadım. Ama yine de herhangi bir sınav için bugüne kadar hiç duymadım dönüş yapıldığını.
-
@34idari valla bilmiyorum hocam bu da trol ise artık diyecek birşey YÖK
-
@RootofAllEvil aynen hocam ya bende öyleyim
-
Arkadaşlar sorulara itiraz dilekçe hakkı kapsamında değildir
-
@justice000 katılıyorum 376 daki indirim ihbarname düzenlenmesi sonucu yapılan tarhiyay sonrası indirim talebi oysaki soruda özellikle tarhiyat öncesi diyerek belirtmiş
-
@pijamalıhakim Serkan hocayı bile taklaya getirmiş soru kendimiz ile gurur duymalıyız