29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mslawyer iktisat mezunu
-
@hakimehanımm hayırlısı olsun
-
@gizemce o dediğiniz bence yeterlilik sınavı için yardımcılığı kapsamaz bu sene Hakimlik sınavına girecekler için yardımcılık uygulanır
-
@Gizemmm ben bulamadım bakanın açıklamasını bulan varsa link atabilir
-
Bize de yardımcılık uygulamasının gelmesini şahsen isterim. Adam akıllı tecrübe edindikten sonra yetkili hale gelmek yargı için çok daha sağlıklı olacaktır.
-
@edekentli rica etsem neden böyle düşündüğünüzü açıklayabilir misiniz?
-
Bildiğim kadarıyla HSK’ya staj süresini 2 yıldan 1 yıla indirme yetkisi 2021 yılına kadar verildi yardımcılığında 2021 yılında staja başlayanlar için uygulanacağını düşünüyorum
-
Arkadaşlar biz 2019 sınavına girdik ve sınav ilanında hakim diye geçiyor ve bu 2019 da kazananlara mutlak olarak uygulanmaz yani
2020 yılı içinde yardımcılık kurumunun uygulanması bekleniyor ve bu 2020 ve sonrası için geçerlidir yani 2019 kazandın kazandın yoksa 2020 ve sonrasında sınav olursa ki olur ve eğer o zaman kazanırsınız yardımcılığına başlarsınız ve yardımcılık kurumunun getirilmesi gayet yerinde bir düzenlemedir ve bu kurum sayesinde adaylar pişecektir -
@justice000 hocam bakanın açıklaması için link varsa atar misiniz rica etsem
-
@Gizemmm hakim yardımcılığı ilgili
-
@Gizemmm malesef yok valla hocam olsaydı atardım hocam
-
@justice000 aynen hocam dediğin gibidir o zaman bu sınava uygulanmaz. Hayırlısıyla bakalım inşallah olsun da yardımcısıda kafidir.
-
Bana nedense 1 sene alelacele staj yaptıktan sonra kürsüye çıkmak ve bizzat her şeyden sorumlu olmak korkutucu geliyordu zaten. 2-3 sene deneyimli kişilerin yanında işi öğrenmek çok da kötü olmasa gerek. Bu yardimcilik olayını çok abartmaya gerek yok bence. Şak diye hakim olup karar yazmaya baslamak, direk işin göbeğine isinlanmak falan 1 senede nasıl olacak ki zaten hep sorgulamistim
-
@2pacalypse şu anki staj süresi 2 yıl zaten
-
Yarın açıklanmaz mı ya
-
Yarın gece açıklanır
-
Bu gece de dahil her an açıklanabilir
-
Gel perşembe gel perşembe bitsin bu hasret
-
@RootofAllEvil bakalım kaçla kapatacak..
-
@bcbc3434 inşallah çok yüksek kapatmaz
Temennim en fazla geçen yıl gibi kapatması en fazla diyorum çünkü geçen yıldan daha zor bir sınav olup da daha yüksek kapatırsa ve ilk 300 e yine giremezsem kendimi sorgulayacağım.