29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kule34 hocam sayfanın altindaki siyahlı kısım daha erken yüklendiği için gözüküyor. Yoksa anormal bir durum yok ben yarın geleceğini şahsen dusunmuyorum. En erken haftaici olur
-
@Marsiyal aynen benimde o iki dersten 6 yanlışım var..hele ceza da soruşturma sorusunu..ceza kanunu defalarca okumama rağmen o soruyu sınavda anlayamadım yaa....adamlar kanunu alıp koymuşlar yaa.boşuna o kadar kast taksir çalışmışım...değişik bi sınavdı..bilhassa idari testi çok garipti....geçen yıl hiç çalışmadan girip 24 doğru yaptığım idari testinde buyıl o kadar çalıştığım halde 23 doğruyu zor görücemm
-
@Abdurrahim ahh kaymakamlık sınavı gibi 76 77 ile kapatsada herkes sevinse ne güzel olurdu...allahım emek verenlerin emeklerini boşa çıkarmasın...
-
@Rkorkmaz kaymakamlık için yüksekti ama o puanlar
-
Uzlaşma sorusuna itiraz edildi değil mi? O soruda yanlışlık yok. uzlaşma sonrası indirim için ödeme süreleri içinde ödenmesi sonucu resen indiriliyor talep aranmıyor.
-
@pijamalıhakim kesinlikle hocam o başka bir şey ve size katılıyorum
-
@justice000 gerçekten son dönemde yapılan düzenlemeye ithafen çok klas bi soru olmuş
-
@pijamalıhakim peki resen indirilmezse ne olacak ..kanun koyucu takdir yetkisi bırakmamış indirilir demiş hatayla indirilmedi diyelim ne yapacam...dava edip indirimi talep edeceğim de mi ama EK madde 9 ilk cümle uzlaşma durumunda cezada indirim için ilk defa istisna düzenlemiş ...çok açık ...ÖSYM eski mevzuat kapsamında uzlaşma varsa cezada indirim olmaz diyerek hazırlamış soruyu..soru hatalı...yürürlük 05.12.2019 sınavdan 24 gün önce ..
Yorum sorusu da VUK a göre açıkça hatalı...orda da ÖSYM maksat açıkça yazıyor diye amacı kabul ediyor ama devamında ki tanım sistematik yorumun açıklaması bu da çok net...
İzahata davet sorusu da hatalı doğru cevap seçenekte yok süre artık 15 gün değil 30 gün oldu...yürürlük 05.12.2019 sınavdan 24 gün önce...
HMK sorusu kanunun lafzına göre hatalı..çünkü edilir edilebilir ayrımı önemli ancak uygulamada nasıl bilemiyorum...Hatalar ÖSYM nin kusuru ama bu sorular doğru diyerek vicdan rahatlatmayı gerektirmiyor...iyi şanslar herkese..çünkü sınav bilgiyi ölçmüyor şans... -
@empatiyap 4 sorunun iptal olması sonucunda bunları doğru yapanlar ne olacak peki
Uzlaşmayı burada anlattık defalarca -
@kemankeşş 4 soru yetmez sınav iptal olsun
-
@empatiyap hmk yı bilen birisi istinafı görüp bariz yanlış bu şıkkı görüp neden başka şıkka takılır anlamış değilim
-
@empatiyap saçmalamışsın iyice uzlaşma sorusu dışında diğerlerine katılmıyorum. İzaha davetin 30 güne çıkması 1.1.2020 den itibaren yürürlüğe girdi. 7194 sayılı kanunu bi okuyun
-
@kemankeşş İşte sorunumuz bu mantık arıyoruz...hakimin önüne geldiğinde soruyu inceleyecek kaç cevabı var soru açık mı secenekler açık mı bunu inceleyecek ...mağduriyet olması ösymnin kusuru... madem soru hazırlayamıyor standart sapmasız sınav yapmalı...soruyu hesaplamaya katmaması adaleti sağlamıyor...soruyu bilen bilmeyene göre dejavantajlı oluyor...zaten bilgili olanı seçme amacı da yok o da ayrı bir konu=)
-
3 soruya itiraz eden birisine cevap gelmiş Kurulca kabul edilmemiş face den gördüm
-
@kemankeşş hangi sorular acaba yazmış mı?
-
@empatiyap soracağım hocam görürsem yazarım birisi kesin hakem dir
-
@RootofAllEvil dostum şimdi baktım yürürlük tarihi farklıymış haklısın...ama başlarken öfkeli başlamışsın ..yanlışın var desen daha iyi olurdu sanki...
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
3 soruya itiraz eden birisine cevap gelmiş Kurulca kabul edilmemiş face den gördüm
hangi grup?
-
@Berkan13 Adli idari yargı hakimliği hocam
-
@empatiyap işin içindeyim ve atlama durumu yok adam vezneye ödeme yapmaya gittiğinde süresi içerisinde sistem otamatik indirecek. İzaha davete de yanlış diyen biriyle konuyu uzatmıyorum artık.