29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Personel genel müdürlüğüne asla ulaşamıyorum. Bilen biri varsa cevaplayabilir mi, internet çıktısı transkript kabul ediliyor mu acaba
-
@Gresham-T hocam daha ilk günden yani evrak işlerini halletmek için mahkemeye gittiğimiz günden beri bize hakim gibi davranıyorlar. buradaki idari personel ve hakimler bize aday hakim gibi davranmıyor. idari personel ve hakimler bize hakim bey/hanım şeklinde hitap ediyor. mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte aday hakimler için oda/masa sıkıntısı var. itibar konusuna gelirsek de söylediğim gibi burada asil hakimler gibi muamele görüyoruz. şimdilik dışarıda tanınmadığımız için dışarıda itibarımız nasıl bilmiyorum.
-
@paretowilfredo hocam hakimlik sınavı başvurusuyla ilgili yazınızda bu yılda kotasız sistem devam edecektir yazmışsınız. Kota var mı yok mu net bilginiz var mı?
-
@Marsiyal Bütün yazılar güncelledim o gözden kaçmış dostum. Metnin yeni hali şu;
2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Kota Durumu
Bildiğiniz üzere 2802 Sayılı Kanun'da değişiklik yapılmış ve İdari Yargı Hakimliği'nde mülakat sonuçlarında mesleğe alınacak aday sayısının yüzde yirmisi kadar adayın Hukuk Fakültesi mezunu dışında adaylardan belirlenebileceğine dair düzenleme kaldırılmıştı. Ancak 24 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yargı reformu hükümleri uyarınca İİBF/SBF mezunu adaylar için %20 kota uygulaması geri getirildi. Bu uygulamanın yer aldığı kanun ise yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. 2019 Hakimlik sınavında kotanın uygulanmaması yönünde herhangi bir şerhe ise yer verilmedi. Aksi Bakanlık tarafından bildirilmediği müddetçe %20'lik kota hükümlerinin uygulanması asıl, uygulanmaması ise istisna niteliğinde olacaktır.
-
İnanmıyorum ya gerçekten kota geldi mi.. Başvurmaktan vazgeçtim yemin ederim.
-
@paretowilfredo iibfnin önünde engel olmayan bir şey kaldı mı acaba ? kotaya gerek yok komple iibfyi çıkarın ... 20 kişilik kadro için yarışcak binlere başarılar.
-
Bakıyorsun kota yok, şansım yüksek diyorsun. İlan geliyor çalışmaları artırıyorsun. Sınava iki ay kalıyor hooop iibfye kota getirdik.
Bezdim. Başvurmayacağım. -
Kotanın tekrar gelmesi motivasyonu gerçekten düşürüyor.20 kişilik kadroya,sadece belirli kişiler girecek gibi zaten.Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin..
-
Arkadaşlar kolay gelsin. Konsensüs temmuz baskısı aldim.biraz hata var.Düzeltme eki mevcut olan arkadaş varmi.rica etsem. Allah kolaylık versin
-
Kota ile birlikte bu sene iibf girecek mi tartışması senelerdir sürüp gidiyor . Her sene yeni bir dedikodu çıkıyor ama eninde sonunda iibfliler giriyor da kazanıyor da.
Moral bozucu olduğunu kabul ediyorum, zaten Kpss A da gelmeyen ilanlar yüzünden bu tarafa yönelmiş adayların burada kalburüstünde kalmak için ekstra çaba göstermesi isteniyor, doğru. Fakat gelgelelim ki bunca adam bir şekilde elenecek, ayrılacak en iyiler .
İş sınava girerken “ elimden geleni yaptım, gerisi nasip” diyebilmekte .
İş, “20 kişi de alınacaksa 3 kişi de alınacaksa biri ben olacağım” diyebilmekte . Gerisi teferruat .
Çalışalım , bırakmayalım . -
Kazansam da kaybetsem de gireceğim son hakimlik sınavı. Bu sene kpssye girmedim 2018 den kalan puanlarla 2020 temmuza kadar bir umut vmy dguy içişleri uzmanlığı falan açılırsa onlara başvururum. Olursa olur olmazsa can sağlığı artık özel hayatıma da vakit ayırmalıyım:)
-
Pgm duyurularda sınav ek ilanı gelmiş. puanlama sistemi ile ilgili bir şey var ama anlamadım eski halini bilmediğimden anlayan bilen biri varsa aydınlatabilir mi arkadaşlar
-
Gky de 5 alan diyor birde ? Türkçe mat tarih vatandaşlık ? 5. Hangisi
-
Arkadaşlar Medeni Usul hukuku hiç bilmiyorum İlk defa
çalışacağım. Nasıl çalışmalıyım konu olarak hangi kaynak
önerirsiniz.. şimdiden teşekkür ederim
-
@ücüncütekil Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularıyla ilgili sorulardan, demiş önceki ilanda
-
Arkadaslar MEDENI USUL ıcın kaynak onerısı var mı???
-
Ek ilanla yüzde 20 Kota kesin gelmiş oldu
-
Adliye iş hukuku da eklenmiş oldu,idariye %20 kontenjanı da tescillediler .
-
@Hayaller71 ilanda yazmıyorsa uygulanmaz dediydim, yazdılar son gün
-
Puanlama da eskiye göre ne değişmiş peki ?