29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@naturegmbh Bakanlık ile bi görüşün hocam. Geç başvuru gününde bir kez daha evrak teslimi alacak Personel Genel Müdürlüğü. Ankarada iseniz o arada yapabilirsiniz eğer aksilik çıkaran birine rastlamazsanız.
-
@Godot Evet evet Ankara'dayım. Direkt pazartesi yanlarına gideyim, sıkıntı cıkarılacak bir konu degil bence ama inşallah diyeyim yine de belli olmaz tabiki. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
@naturegmbh En kötü geç başvuru gününde getirin derler bence, ben açıkçası belge vermeseniz bile bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama yine de teslim edin tabiki
-
arkadaşlar merhaba elimde Savaş 2019 KPSS A Külliyat Hukuk Soru Bankası 7. Baskı Savaş Yayınları var internette en ucuz 104 tl sanırım ihtiyaçtan satıyorum sınav parasını denklemek için. Üzerinde hiç karalama yapmadım. Hem kpss hem de idari hakimlik için uygun bi kitap. Almayı düşünen olursa mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin.
-
@naturegmbh, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Godot Evet evet Ankara'dayım. Direkt pazartesi yanlarına gideyim, sıkıntı cıkarılacak bir konu degil bence ama inşallah diyeyim yine de belli olmaz tabiki. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Ben de tekim zannediyordum. Ben de vermeyi unuttum aklimdan cikmis. Ustelik Ankaradayim. Gecen sene sinava girmistim belki bilgilerim sistemlerinde duruyordur diye kendimi rahatlatiyorum. Cimere yazdim dun duramadim. Pazartesi gidemiyecegim. Siz eger giderseniz sonucu buraya yazabilirmisiniz. Icim icimi yiyor. Cunku bu sene ciddi emek veriyorum.
-
Bu sınavda kota olacak mi?
-
-
Bir soru:
Mv olmayan bakanlar da yasama dokunulmazlıgından yararlanıyor.
Peki yasama sorumsuzlugundan da yararlanabiliyorlar mı?
mv olmayan bakanların mv sahip oldugu tüm hak ve yetkilere sahip ,yükümlülüklere tabi oldugunu biliyoruz.
Meclis çalışmalarına katılabilirler mi ve yasama sorumsuzlugundan yararlanırlar mı?
Açıklamasıyla aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. -
@kulfet Yasama ve yürütme ergleri yeni anayasa ile tamamen birbirinden ayrıldığı için bakanlar meclis çalışmalarına katılmazlar. Yani yasama sorumsuzluğu yürütmenin bir parçası olan bakanlar için uygulanmaz. Ama dokunulmazlıktan yararlanırlar.
-
@kulfet Yasama dokunulmazlığı derseniz hem yanlış öğrenmiş olursunuz hemde kafanız karışır . Çünkü kanunda sadece dokunulmazlık diye geçiyor. Yasama kelimesi yok. Bu nedenle hem yasama hem yürütme için gecerli oluyor. Kanun sadece yasama dokunulmazlığı deseydi yürütmeyi kapsayamazdi.
-
@cow Çok iyi geldi hocam ,sağolun varolun.
-
Bu sınava ilk girişim olacak süre kısıtlı konsensus alıp çözsem yeterli olur mu kullananlar ?
-
Arkadaşlar belge meselesini Adalet Bakanlıgı'yla konuştum. Ankaradaysanız şimdi de getirebilirsiniz belgeleri sıkıntı yok dediler. Birkaç mesaj gelmişti benim gibi endiselenler olmuş. Endişeye mahal yokmuş.
-
Arkadaşlar Merhaba sağlam soru Bankası tavsiyesi olan varsa yardımcı olabilir mi
-
@esnaf61 monopol,themis
-
@olursaolur idari yargı hakimliği için kamu hukuku monopol soru bankasi mi alınmali mi? Yoksa idari yargı hakimliği soru bankasi monopol yeterli mi
-
@Gizemmm hocam adli icin yeni baskı çıkardı monopol ama idari geçtiğimiz yılki baski ile kaldi.ben adlisini aldim idari icin ilgili kısımları çözüyorum bir vergi kismi eksik sanirim onu da matrah ile telafi ettim size de nacizane boyle tavsiye ediyorum.cunku idare hukukunda değişiklikler var en azindan kamu hukuku cildi yeni baskı olmalı
-
Arkadaşlar merhaba herkese, aslında Sınav mülakat tecrübem daha önce oldu ancak ceza hukuku alanında iyi değilim tavsiye edebileceğiniz güzel anlatımlı konu kitabı var mı uzunluğu önemli değil yeterki oturtayım konuları. Şimdiden teşekkürler.
-
@kd16 themis i bitirin hocam eksiğiniz kalmaz uzerine tck,6706 cezai konularda uluslararası adli is birliği yasasi
-
@naturegmbh posta yolu ile göndermemiz problem olur mu peki? Bilginiz var mı?