TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2019 i̇dari yargı hakimliği
    452
    8910
    1146211
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • M
      merasim34 @FC Real GDP Son düzenleyen:

@FC-Real-GDP hocam hayırlı olsun.bundan sonraki süreç ve maaşlar ne kadar?

Kürşad’ın Gür Sesiyle
      İndik Tanrı Dağından

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • E
        ecem @FC Real GDP Son düzenleyen:

@FC-Real-GDP iyi günler açıklamanız güzel olmuş her ders için ayrı ayrı yazmışsınız ben hangi test kitaplarını çözdüğünüazı merak ettim onuda paylaşabilir misiniz?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • Y
          yourdreams Son düzenleyen:

Arkadaşlar themisin idaresine çalışanlar var mi?Yeterli oluyor mu nohutcudan sonra garip geldi

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • H
            Hayaller71 Yasaklı @yourdreams Son düzenleyen:

@yourdreams mahalli idareler hariç yeterli ben memnunum

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • B
              birsorumolacaktı Son düzenleyen:

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Elimde monopol medeni konu anlatım kitabı var fakat yeterli olur mu olmaz mı bilemedim aynı zamanda konsensus aldım onunla destekliyorum. Sizce ikisi yeterli midir ne dersiniz monopol konu anlatımı olarak

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • P
                prince77 Son düzenleyen:

dostlar tarihte nereye kadar sorumluyuz ? cumhuriyet dönemi iç dış politika dahil mi

hakimehanımm 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • J
                  johnash @birsorumolacaktı Son düzenleyen:

@birsorumolacaktı yeterlidir bol soru ile de desteklerseniz kaymaklı ekmek kadayıfı olur😊

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • hakimehanımm
                    hakimehanımm Yasaklı @prince77 Son düzenleyen:

@prince77 Çağdaş Türk ve dünya tarihine kadar sorumluyuz

• B
                      birsorumolacaktı @johnash Son düzenleyen:

@johnash tesekkür ederim Cevabınız için, peki sizce idare hukuku için themis düşünüyorum fakat o da baya kalın bir kitap ve detaylarda boğulmak isteyemiyorum. İdare hukuku için öneriniz nedir siz nasıl yapardınız

J 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • J

@birsorumolacaktı siz de biliyorsunuz ki idare hukukunun kanunu yok içtihatlara dayanıyor bir medeni usül bir iyuk bir cmk gibi değil bu derslerde ösymnin soracağı şeyler bellidir kanunun dışına kolay kolay çıkamaz ama idare hukuku içtihatlara dayandığından ösymnin zorlama , bir sürpriz yapma ihtimali daha fazla bu demek değildir ki ösym illa ki idareyi kasar ama bunları göz önünde bulundurmak lazım her zaman bu yüzden themis iyidir

• J

@birsorumolacaktı tabi burada sizin temeliniz, sınava kalan süre, sizin çalışmaya ayırabileceğiniz süre vs. gibi faktörler de önemli eğer bu sene girecekseniz ve elinizde idare hukuku ile kitap yoksa ve yeni de başlayacaksanız daha ince bir kitaptan(mesela alesta) çalışıp bol soru çözmeniz daha rasyonel olur

Ü 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • Ü
                            ücüncütekil @johnash Son düzenleyen:

@johnash Ahmet nohutçu idare ve iyuk nasıl sizce ?

• Z
                              zephead Sayıştay Denetçileri Yasaklı Son düzenleyen:

hepinize kolay gelsin arkadaşlar hukuktaki güncel değişiklikleri,cb kararnamelerini,kanun değişikliklerini takip edebileceğim bir site ya da grup var mı

• P
                                periyan Son düzenleyen:

Herkese merhabalar,
                                A. Nohutçu'nun Anayasa kitabında, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında sadece kapağında olduğu gibi tablo şeklinde yer verilmiş. Yani hiçbir şekilde ayrı bir başlık dahi açılmamış. Kafama takılan husus; teşkilatla ilgili başlık dışında başlığın içeği ile ilgili bir bilgi sınav hususunda önemli değil mi?
                                Örneğin, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'nun içeriği hakkında bir soruyla karşılaşılamaz mı?

Elinde Nohutçu dışında Anayasa kitabı olan biri bu CB Teşkilatlanması kısmı nasıl işlenmiş ya da işlenmemiş mi, bilgi verebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

E ? dukeofcambridge 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • E
                                  em_re_34 @periyan Son düzenleyen:

@periyan Ahmet Nohutçu'nun Altın Seri kitabından mı bahsediyorsunuz? Ben de var, şuan çalıştığım için akşam bakıp size bilgi verebilirim.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • ?
                                    Eski Kullanıcı @periyan Son düzenleyen:

@periyan Themis anayasa hukuku konu anlatımında cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısının idare hukukunun konusu olduğu belirtilerek teşkilat yapısına dair doyurucu bir bilgi yer verilmemiş.
                                    Themis idare hukuku konu anlatımlı kitabında şematik olarak cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısından söz edilse de cumhurbaşkanlığı ofisleri sadece 1 sayfa ile anlatılmış ,politika kurulları ise ismen sayılmış ve genel hatlarıyla 2 sayfa olarak açıklanmış.
                                    Ayrıca cumhurbaşkanlığı bağlı ve ilgili kuruluşlarına da yer verilmiştir.
                                    Konu anlatımında verilen ayrıntılar 2018 idari hakimlik sınavından hareketle yeterli nitelikte olsa da kaymakamlık sınavı için tatmin edici düzeyde değildir.
                                    İyi çalışmalar

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • K
                                      KaimakamAday Son düzenleyen:

İdari hakimlik adına ilk denemem olacak. Haliyle bilmiyorum.

Elimde 2016 yılından kalma onaylı transkript var. Belge olarak onu yollasam tarih konusunda bir problem var mı? İlla gidip yeni çıkartmam mı gerekiyor ?

kendinehakime 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • kendinehakime
                                        kendinehakime @KaimakamAday Son düzenleyen:

@KaimakamAday, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

İdari hakimlik adına ilk denemem olacak. Haliyle bilmiyorum.

Elimde 2016 yılından kalma onaylı transkript var. Belge olarak onu yollasam tarih konusunda bir problem var mı? İlla gidip yeni çıkartmam mı gerekiyor ?

Geçen yıl 2013 tarıhlısını verdım sorun olmadı.

''Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür..''

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • K
                                          KaimakamAday @kendinehakime Son düzenleyen:

@kendinehakime Teşekkür ederim. Sağ olun 😊

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • S
                                            samettin @hira6161 Son düzenleyen:

@hira6161 hocam bn sadece sunu merak ettim anayasa ve idare ve dolayisiyla ceza notlari guncel mi bn onceden aldigim kaynaklari atmak zorunda kaldim da tabi bnm notlarim murat egitimin notlariydi

• 1
                                            • 2
                                            • 36
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 39
                                            • 40
                                            • 445
                                            • 446
                                            • 38 / 446
                                            • İlk ileti