İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
İş gücü kanununda turkuaz kart var ona çalışın geçen sene şıklar arasinda vardı bı soruda .
-
@scofieldmustafa evet 6 küsür tl alıyorlar.
-
@kemankeşş, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@Pirinçkimirinçki peki hocam 6458 sayıkı kanunda 20 soruluk kısımdan kaçı bu kanundan geliyor
Soruların büyük çoğunluğu 6458 sayılı Kanundan geliyor yaklaşık 15 üzeri soru. Diğer kanunlardan da 2-3 soru gelebiliyor.
-
@Pirinçkimirinçki teşekkürler gayet açıklayıcı oldu
-
İlanda Yabancılar Hukuku diye bir ifade var dikkat ederseniz bu ilgili tüm mevzuattan soru gelebilir demek, imkanı olanlar yabancılar hukuk kitaplarına da bakabilirler.
-
@kemankeşş hocam başka yerden soru gelemez zaten ilanda yüzde 20 lik kısmın direkn6458 ve 4 nolu kararnameden geleceği söylenmiş diğer insan hakları ile ilgili mevzuat kamu yönetimi kısmında gelebilir oda belki
-
@Willsmithh @kemankeşş İlanda, yabancılar hukuku, 6458 sayılı kanun ve 4 sayılı cbk nın ilgili bölümü yazıyor arkadaşlar. 20 sorunun en az 10 tanesi 6458 den gelir yorumunu yapabiliriz, yabancılar hukuku dediği daha önce paylaştığımız kanunların yabancılarla ilgili hükümleri, bunları ilk okumada dahi ayırabilirsiniz diğer hükümlerden, çok vakit almaz, örneğin nüfus hizmetleri kanunundan ne gelebilir, Türk Vatandaşlığı Kanunu, 5901/28 mavi kart uygulaması, sonra yabancı kimlik numarası, 5682 sayılı pasaport kanunu, pasaport çeşitleri, pasaport yerine geçen belgeler..5682/18 önemlidir, yabancılara mahsus damgalı pasaport, kimlere verilir mesela...6735 sayılı uluslararası işgücü kanunu örneğin yabancıların çalışması burada düzenlenir. Bu kanunların yabancılarla ilgili hükümlerini birkaç kez okumak faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ben parayı yatırmayı unuttum ne yapabilrim
-
@Müşrif Pazartesiye kadar süre var
-
@Baelish Hocam 4 Kasım pazartesi son gün değilmi
-
@Müşrif Hayir. 11 Kasim Pazartesi son. 4 Kasim Pazartesi basladi zaten. 1 Kasim da aciklandi liste.
-
@Baelish Hocam sağolun ya gerçekten şuan arkadaşım 4 Kasım sondu dedi korktum ya neyse yaptırayım hemen.
-
parayı ödedikten sonra başka bir şey yapmamız gerekiyor mu dostlar
-
@IS-LM sınava girmemiz gerekiyor:))
-
@scofieldmustafa tamamdır hocam
-
Dekontu mail atmıyoruz değil mi arkadaşlar geçen sene öyle bir uygulama olmuştu diye hatırlıyorum
-
Sınava vergi hukuku ve türk vergi sistemi dahil mi? İlanda yazmıyo ama maliye adı altında sorulabilir mi arkadaşlar?
-
@MartinLuther evet dahil
-
@samettin Hocam yazmıyor ki ilanda
-
neye göre dahil pardon ? hocam ilan metnine ve merak ediyorsanız geçmiş yıl sorularına göz atın bence örneği yoksa boşuna çalışıp zaman kaybetmeyin