Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@adaymemur16 alım rakamı uluslararası ilişkilerde en düşük ve hemen hemen tümünde yds var. bence en yüksek uluslararası ilişkiler kapatır. maliyecilere de ilginç bir şekilde hazine ve maliye bakanlığına gidin sbb'ye gelmeyin demişler sanki.
-
Arkadaşlar sınav olayını tam anlayan var mı ? Yüzde 80 iktisat yüzde 20 genel kültür diyor ama sadece mikro makro uluslar falan mı yani sınav?
-
@Estevez 10 soru iktisat, 40 soru bölümden
-
@botan01 Sayın cumhurbaşkaninin düşüncesine bende katılıyorum evet arkadaşlar kamuda veya özel sektörde hiç fark etmez uzman veya dengi bir kadro hedefliyor isek ingilizce bizim için kaçınılmaz son .öyle veya böyle öğreneceğiz .zaten kurumici eğitimin aralıksız sürdürülmesi taraftarıyım
Fakat süreç bu şekilde doğru değil gibi
Şuana kadar Yabancı dil öğrenebilmesi gerektigi veya niye öğrenilmedigi hususuna deginmeden şahsen ben şayet bir merkez kadrosuna atanır atanmaz işleri yoluna koyup ingilizce kursu arayacak olanlardanım ki YDS si olup bu kadroya atananlar bile onu yapacak
Yani ben bu konuyu elbet çözeceğim fakat devamlı çok çeşitli sınavlara katılmam yoğunluk özel hayat vs derken ingilizce kalıyor bu şekilde de ilan gelmeye devam ederse artık yapacak bir şey yok Sayıştay sinavini vs askıya alıp zaman ayarlayıp YDS belgesi ayarlamak lazım sizede tavsiyem o yöndedirİki yıldır gözlemlediğim kadarıyla
Yine en iyisi kurum içinden öğrenilen ingilizce,
İkincisi kurumun kendi yaptığı ingilizce sınavıyla alım ,
En sonda YDS ile yapılan derimKurum illa ingilizce ile alım yapacağım diyorsa kendi yapsın ingilizce sınavını .kendi yapıp birazda esnek davranırsa bence çok daha yetkin insanları ayiklayabilir
Ders barajının 60 genel ortalamanın 70 olduğu yerde bir kişiye alanda 90 yapip sirf İngilizcede 50 yaptı diye bay bay cekilmemeliNeyse sağlık olsun yarım yılda İngilizceye ayiririz ne olacak ki sanki
-
Kurumlar 70 alamadığı için uzman olamayan, sonrasında kurum içinde uygun memurluğa atanacak personel istemiyor. Birçoğunuz işe başlayınca hallederiz filan diyor, saygı duyuyorum, ama dil puanı alamadığı için uzman olamayan kişilerin sayısı hiçte az değil.
-
niye bu yds alın yds alın naraları .yds var 88 puan var ama uluslararası 2 kişi alıyor .ne işe yarıyor şimdi.her şey yds değil.sen yds alıyorsun bu sefer de ADAM 2 kişi diyor .buyur burdan yak
-
@islimbot bu ilan buram buram referans kokuyor .kurum bilmiyor mu ua mezunlarının yds si olduğunu ama bilerek 2 kişi diyor neden alabilecekleri diğer kişileri almak için.endüstri mühendisi ne arıyor 7 kişi ya .bilgisayar al makine al ama endüstri mühendisi 7 kişi bütçe ye mi yardım edecek ?adam bütçe ne onu biliyor mu ?
-
Nedir bu maliyeye uvey evlat muamelesi cekildigi. Hicbiri bence maliyenin ders icerigini bilmiyor. Yds olsa elimizdeki bu puanla cildirirdim heralde
-
Yds nin olması iyi eyvallah da yds çok iyi olup alanı kötü aksine alanı çok iyi olup yds si olmayan ki bunlar çoğunlukta binlerce insan var .ing istemesin demiyoruz ancak başvuru şartı olarak istiyorsan sınavını yap bari sınavında ing var deyip gitmesk de yapamayiz deyip kenara cekilelim sadece şart oarak konulmasini mantıklı bulmuyorum .
Ing isteyen nadir birkaç kurum dışında ing yi meslekte ne denli kullandiklarini duruyoruz malesef. Ülkemizde herşeye bir kılıf yol bulunuyor. Yazmak istemesem de derdim konuşturuyor artık. -
Kurum zaten yıllardır yds istiyor neden ilk defa istemiş gibi tepkiler verildi anlamadım.
-
Yorumlara bakan da sorgun belediyesi geçici işçi ilanında yds istenmiş zannedecek. yds 70 almak için zor bir sınav değil, bir zahmet 500 kelime ezberleyip almak lazım eğer uzmanlıksa amaç. Üstelik eskiden hemen hemen her ilanda kpds 70 istenirdi, sonradan gevşettiler bu tutumu.
-
@genclerbirlikli bilmiyorum zaten bu kurum özelinde de yermedim YDS olayını.sadece 96 küsur puanla başvuradim ona üzüldüm
Biri bana p29 u kullanacağımı ve hatta adında bütçe geçen bir kurumda kullanacagimi söylese gülerdimSorun değil sağlık olsun
İlgili tüm arkadaşlara başarılar umarim en iyileri göreve başlar
-
@perküsyon Bizde onu diyoruz ya sanki YDS belgesi olan aman aman ingilizce biliyor
Bende biliyorum Maksimum iki ayda c seviye bir not alınacağını
Vakit bulamıyorum işte onu ayarlayıp bir sonraki ilanlara artık
Ha ingilizce biliyormu olacağım ?
Pek zannetmiyorum -
@aroma sınavda ingilizce var deyip kenara çekilecek yetkinlik malesef çoğu arkadaşımız da yok bu yüzden size katılmıyorum geçen yıl rekabet 0.3 ile kaçırdım bu yıl DHMİ yine gelmeyecek neden ingilizcesi olmayıp başvuranlar yüzünden üstelik ingilizce için 60 gibi bir baraj istiyor kendi sınavında ama öyleki sınava girmiş olurum sallarim gibi düşünceler bitmiyor bu yüzden kurumlar baştan ingilizce şartını koymalı
-
@perküsyon, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Yorumlara bakan da sorgun belediyesi geçici işçi ilanında yds istenmiş zannedecek. yds 70 almak için zor bir sınav değil, bir zahmet 500 kelime ezberleyip almak lazım eğer uzmanlıksa amaç. Üstelik eskiden hemen hemen her ilanda kpds 70 istenirdi, sonradan gevşettiler bu tutumu.
500 kelime ezberleyince olmuyor o iş. O kadar kolay degil.
-
@whshw aynen puanım var yds var ama 2 kişi
-
@kadr, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@perküsyon Bizde onu diyoruz ya sanki YDS belgesi olan aman aman ingilizce biliyor
Bende biliyorum Maksimum iki ayda c seviye bir not alınacağını
Vakit bulamıyorum işte onu ayarlayıp bir sonraki ilanlara artık
Ha ingilizce biliyormu olacağım ?
Pek zannetmiyorumSıfırdan 2 ayda c seviye yapiyosaniz burada harcaniyosunuz siz!
-
@Hakim-Bey valla 500 kelimeyi görünce dedim ki vayy be ne kolaymış.valla sadece diyorum ki bi başlayın yds ye çok değil 2 ay çalışın sonra ahkam kesin .hiç kolay bi sınav değil.evet muhteşem ingilizce bilmiyorum ama bi metni okuyunca sen bön bön bakarken ben o metni anlıyorum .asla yds yi küçümsemeyin 50 alır kalırsınız
-
@Hakim-Bey Sıfırdan değil görece iyi bir universitede hazırlık okudum
Beş yıl geçti
Pratik yok
Tekrar yok
yurtdisi deneyimi yok
E nolcak bir yerde uçuyor
Ayrıca iki ayda YDS den c seviye alinir.ha kelime ezberinde sıkıntı yaşayanları bilemem kişiden kişiye değişir. -
@kadr iktisat puanim 92 maliye puanim 91 ve İngilizcem C seviyesi ve Maliye mezunu olduğum için basvuramiyorum ayrıca ingilizce puanimi da kpss ile birlikte çalışarak aldım yeterince açık olmuştur umarım yazdıklarınızı okudum ingilizcesi olanları ve sizden düşük puanı olanları başarısız görüyormuş gibi izlenim veriyorsunuz