Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@michaelcorleone TCMB 2017 de yds 80 şartını koştuğunda kpss puanları 81 e kadar düştü
Kpss min 80 isteniyordu zaten -
@gpale Hocam hangi puan türlerini istiyordu o zaman. Bu aralar sadece p-3 ile alım yapıyor ve YDS 70 istiyor.
-
@michaelcorleone P1 isteniyordu ama yds 80 dediler minimum sonraki sene yds 70 istediler
Fakat ben bizzat Insan kaynaklarindan duydum dedi ki biz siralama yaparken yds yi sadece baraj almıyoruz ne kadar yuksek yds cikartirsaniz şansınız o kadar yükselir. -
Arasak söylerler mi kacla kapatmis
-
@BatmanDarkNight şansımızı deneyelim bence. 70 le kapatacağını sanmıyorum işletmenin siz ne düşünüyorsunuz
-
@ekeblad biz de kuruma girdikten sonra öğreniriz bütçeyi millet kuruma girdikten sonra öğrenecekmiş ya ingilizceyi :)))
-
@adigeah19 hocam iktisat muhasebe çalışa çalışa ua mezunu gibi hissetmiyorum .Ama başka şeye gelince bölüm ayrımı yapıyorlar .
-
72 ile basvurdum bir umut
-
@ekeblad aynen öyle, bu devirde merkez kariyer meslek için yds bile yeterli değil. Bunlar daha yds kalksın diyorlar, allah allah biz enayimiyiz 2 3 sene yds ye mesai harcadık ?
-
%20 Genel İktisat derken mikro makro mu sadece arkadaslar? Uluslararasi para banka filan da var mi anlamadim bunu
-
@siyasallı71, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
2016 yılında yapılan sınava girmiştim. İktisat mezunuyum. 50 tane iktisat sorusu çözdüm. Para banka çok çok temel düzeyde soruluyor. Ekonometri de keza öyle. Testi geçmek kolay olur yine diye düşünüyorum. İktisat soruları daha çok hesaplama/sayısal sorulardı. Türkiye ekonomisi ezberdi hatırladığım kadarıyla. Kalkınma planlarını çok iyi öğrenmek gerek. İktisat bölümü yazılı sınavda 80 (40 doğru) ile kapatmıştı . Mülakat ise girdiğim en uzun mülakattı yaklaşık 1 saat sürmüştü. Mülakata girdiğim gün son sıradaydım sabah 8den akşam 6ya kadar dandik sandalyede oturmuştum hiç unutmam. Mülakata girdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Ama mülakat güzel geçiyor. Kendini tanıtma ve Cv üzerinden muhabbet şeklinde başlıyor. Ardından bir soru soruluyor. Cevaplarınıza göre mülakat şekilleniyor. Benim sorum Türkiye'de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu düşünüyor musunuz idi.
Ydssi olanlar için iyi bir fırsat. Başlık altında da görüldüğü üzere çoğu kişide yds yok. 80 ve üstü puanı olanlar şimdiden çalışmaya başlamalı.
Sınava gireceklere başarılar.. -
Arkadaşlar iktisat bölümü olmadığım için 10 soru iktisat olayını pek anlamadım. İktisada giriş konuları mı yoksa mikro-makro ayrıntı var mı? Yardımcı olabilir misiniz..
-
@akbey sadece mikro makro olacağını sanmıyorum arkadaşım. En azından kpss konularını kapsar.
-
İktisat konu anlatımlı kitap tavsiye edebilir misiniz? Temel zayıf bu arada.
-
Kamu yönetimi mezunu arkadaşlar, kamu için bana bir soru bankası önerir misiniz. 80 puan ile bir umut bekliyorum ama biliyorum şansım çok az. Yine de bir şeylere bakmak istiyorum. Sizler neler yapıyorsunuz?
-
@michaelcorleone hocam acikcasi kamu yönetiminin iceriği de muamma. Anayasa ve idare hukuku, siyaset bilimi dahil mi belli değil. İşin daha da kötü yani piyasada kamu yönetimi soru bankasi kitabi yok, daha önce kpss icin aradim ama bulamadim. Size tavsiyem cikmis sorulari bulmaya calisin ve Nohutcu'nun kitabina bakin.
-
@detrimental Hocam ben de hiç kaynak bulamadım. Dediğiniz gibi sınav içeriği yok bu çok belirsiz bir durumu tetikliyor. Zaten kurumun kadro dağılımı tam bir facia. Herkese eşit kadro vermeleri gerekiyordu. Maliyeci arkadaşların olmaması ise skandal. 3 kamu yönetimi kadrosu için Ankara'ya şu işsizlikte git gel bile külfet. İnşallah sonu güzel olur.
-
@michaelcorleone hocam piyasada kamu yönetimi soru bankası pek yok.Nohutçunun https://www.savaskitap.com/Mulki-Idare-Kamu-Yonetimi-Cikmis-Soru-Bankasi-2013-2001_10529.html#0 çıkmış sorular kitabı var bildiğim ama ne kadar faydalı olur bilemem.
-
@Aslan-Reyiz hocam konu anlatımı da bulamadım var mıdır önereceğiniz ?
-
@resen7 konu için piyasada pek kaynak yok ben de şu notlar mevcut