MTA Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
Bir rt beğeni yapalım dostlar
-
Şimdi çıktım binadan son ben başvurdum sanırım. 249. olarak başvurdum. Bugün baya başvuran olmuş. Görevli 87-88 aralığında kapatır muhtemelen dedi. Benimki de 87.7
-
@F-Hayek olursa buraya olmazsa BDDK o zaman
-
@enjoythesilence BDDK.ya başvurmadım hocam geçen sene girdim çok güzel geçmesine rağmen sınırdan kaldım bidaha da gelmem dedim
-
@ikpln Globalleşen dünyada bile bir müfettiş için 5-10 hukuk sorusu daha fazla yapması bence daha önemli. Bunun vizyonla da alakası yok çünkü bir soruşturma yürüteceksiniz ve buna ilişkin rapor düzenleyeceksiniz. İncelediğiniz konuda kanuna uyulmuş mu? yapılan işlemin bir cezası var mı? yazdığınız raporda size verilen yetkinin sınırlarımı aştınız mı? vs. bunun gibi soruların hepsini cevaplamak için çok iyi hukuk bilginizin olması gerekiyor. Bunları yeterince bilmeden de işleri yürütürsünüz ama başınız daha sonra fazlaca ağrıyabilir(tecrübeyle sabittir). Teftiş için hukuk ve muhasebe gibi bilgiler daha önemliyken bunları yeterince barındırmayan bir müfettişin ana dili gibi ingilizce konuşmasının pek bir anlamı yok. Müfettişlik için ingilizce daha önemli olsa ingilizce öğretmeni alırlardı elbette ek olarak ingilizce bilmesi daha iyidir.
Uzmanlık kadroları için ingilizcenin istemesi daha mantıklı olduğu gibi bence tüm A kadrolar için mülakatlarda (mümkünse sınavlarda) adayın teknolojiye yatkınlığı ve yeniliklere açık olup olmadığı değerlendirilmeli ama gerçekten değerlendirilmeli mevzuatta yazdığı gibi göstermelik kalmamalı.
Söylediklerimi şahsi algılamayın zaten başvuru için şahsen müracaat istediğinden ( daha fazla kazanacak olsam bile bu kadar eski kafalı bir kurumda çalışmak istemem) ilana başvurmadım bile yani rakibiniz değilim.
-
@rain96 Söylediklerinize katılmıyorum. Başvuru için yeterli puanı varsa herkes istediği yere başvurur bu da kimsenin hakkını yemek değildir. Benzer şekilde A grubu ilanlarda p3 gibi puan türünden ilan açan kurumlar oldu bizimde A grubu puanlarımız iyiydi, kurumu eleştirdik ancak ama p3 ile ilana başvuranlara hakkımızı yiyorsunuz demedik. Kişiye özel ilan olmadığı müddetçe de böyle bir şey diyemeyiz. Kurum belirli şartlar koymuş şartları sağlayan başvurur.
-
Bende liste açıklandı sandım
-
@black Düşüncenize saygı duyuyorum. Ancak ben “barajı geçemeyecek seviyede” diyerek özellikle belirtmiştim. Başvurur başvurmasına ama barajı geçemezse zaten elenecek. Bu da gayet hak yemek oluyor. Geçemeyecek olsa da başvurup bizim listede olma şansımızı elimizden alıyor ama burada hata kurumda. İngilizceye önem veren bir kurumsa sınava baraj koymak yerine YDS şartı koymalıydı. Böylece “sırf başvuru yapmış olmak için yapılan başvuruların” önüne geçmiş olurdu.
-
@rain96 90 üstü puan alan biri 4 alanı yapar. 1 alanda zorlanır... 85 puanı olmayan ingilizcesi olan bir arkadaşımız 4 alanda başarı garantisi nedir? 90 üzeri puan alan birinin şansı her türlü daha fazladır. Bilgi bilgi bilgi... Kimse kimsenin hakkını yemez herşey açık ortada. Puanı yolda toplamadı kimse. Emek var. Bu emeğinin karşılığını kurum sınavına girerek almak ister, günde 12 saatini veren herkes ister. Oturduğunuz yerden hak yemeyin demeyin lütfen. İngilizce takibi önemli bir olay olmalı müfettişte ama hukuksuz muhasebesiz bir müfettiş düşünemiyorum..
-
@SonMaliyeci O zaman sınavda İngilizce bilgisi ölçmenin müfettişlikle ne alakası var? Alan bilgileriyle yapsın sınavı sadece. Ayrıca benim emek göstermediğimi nereden biliyorsunuz? Aldığım puan emek göstermediğim anlamına mı geliyor? Belki bir durum yaşandı ve bu da sınav performansıma yansıdı. Bunu bilmeden yargılama yapamazsınız. Ayrıca alan bilgime güvenmesem emin olun bu kadar üzülmezdim.
-
@SonMaliyeci 90 alıp İngilizcesi olmayanın sınavı kazanma ihtimali 0 ama 80 alıp İngilizcesi olanın kazanma ihtimali var.kendim için İngilizcesi olmayanların başvurmasını istiyorum açıkcası.
-
@rain96 Ben sizin kaç puan aldığınızı bilmiyorum örnek bir puan verdim. Puanınızı emeğinizi yargılayacak bir şey söyledim mi? Kim kaç puan almış emek vermiş vermemiş bu kimsenin haddine olamaz. Ben genelleme yaparak bir olay çizdim. Bu genellemenin dışında bir olay gerçekleşebilir. Örnek verince veya bir durumu izah edince yargılamak mı oluyor? Ben ingilizcenin gereksiz olduğunu savunmuyorum. Sınavda istemeseler dahi mesleğe başlayınca isteyecek. Öyle ya da böyle belli bir seviye inglizce şart olmalıda zaten. İngilizceniz var ama puanınız yetmiyorsa yetmeyebilir bu durumda hak yiyorsunuz demeyin şunu kendinize söyleyin. İngilizcem var şükür bu sene puanımı belli seviyeye çıkartıp bu işi bitireyim demelisiniz.
-
@rassal doğrudur. Nasip hak eden herkes emeğinin karşılığını alır
-
@rassal Ben de o kazanma ihtimalinin elimden alınmasına üzülüyorum zaten. Burası bir forum ve herkes düşüncelerini özgürce yazabilir diye düşünüyorum.
-
Çok kısır bir tartışma kurum sınavı konuları belli kurulun isteği bu herkese göre değişir bence genel bir kaide olmaması büyük eksiklik bir teftiş kurulu istemezken diğeri istemesi mesela insanlar istediği mesleğe hazırlanırken ortak genel bir kaide olmalı kendini ona göre hazırlanmalı
-
@rain96 haklısınız
-
@Willsmithh hocam ilanlar o kadar özensiz ki eminim başka kurum ilanlarına bakıp "onlar ne istediyse bizde onu isteyelim" diyenler vardır. Örneğin kpss puan türü değişti ama bazı kurumlar halen eski puan türlerini istiyor.
-
Gereksiz bir tartışma yaşanmış filizlendirme niyetinde değilim ama sizce hala 21.yüzyılın getirdiği yeniliklere geçiş yapamayan eski kafa kurumun sınav değerlendirmesinde ingilizceyi önemseyeceğini mi düşünüyorsunuz?
Görevliyle detaylı muhabbet ettim sınav değerlendirmesinde ingilizcenin bir önemi yok baz alacağımız kısım orası değil meslekte de ihtiyacınız olmayacak dedi.
Sormak zorunda oldukları için ingilizce sorular olacak sınavda tamamen gözardı edecekler anlamında söylemiyorum ama bakış açıları kurumun bu şekilde.
İngilizce hususunda kariyer memurluğu kovalayan bir adayın evrensel bir dili kesinlikle olmak zorunda hem kişisel gelişimi için hem toplumsal gelişim için.Eğitim sistemindeki sorunlar, ebeveynlerimizin bizlere yön göstermede yetersiz oldukları için, şartlarında elverişsizliği yüzünden üni mezuniyetiyle birlikte hem kamu hem özel sektörün bizden istedikleri yükümlülükleri karşılamada oldukça eksik kalıyoruz ve bunları kısa sürede halletmeye çabalıyoruz bocalıyoruz -
KesinLikle bunu kabul etmemiz gerekir ingilizce bilmek hem dünyayı takip edebilmek hemde daha donanımlı olmak için sart ( yds puanım yok ) buradaki sıkıntı beklenene göre bir eğitim yok ikincisi bir kural yok eminim yds tüm kurumlar belli mesleklerde isteseler herkes üniversitede bunun hazırlığını yapar malesef ben dahil böyle bir durumla karsilacagimı tahmin etmedim ve hazırlık yapmadık yüksek kpss ve yüksek yds skoru olan arkadaşlara saygı duyuyorum benim hedefimde kısa zamanda ise girip yds skoru almak veya İngilizcem geliştirmek olacak
-
Arkadaşlar liste bugün mü belli olacak ?