BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
Murakıplığın İngilizcesi ile uzmanlığın ingizcesi arasındaki farkı bir yazabilir mi
-
@sui-generus murakıplıkta geçen sene ingilizce bir metin verilmişti ve o metinden sorular sorulmuştu ve beşer tane ingilizceden türkçeye ve türkçeden ingilizceye kelime çevirisi vardı. Uzmanlıkta ise cümle çevirisi yaptırılmıştı ama giren arkadaşlar cümle çevirisininde murakıplık ingilizcesine yakın düzeyde olduğunu söylemişlerdi
-
@jsm kelime cevirilerinin hepsi ekonomi terimleri miydi ?
-
@Piraye_ İngilizcenin her iki alanda da aynı zorluk seviyesinde olduğu görüşünüze katılmıyorum.
-
@choosemyself öyle olduğu söyleniyor ama soruları bilmediğimden net bir şey söyleyemiyorum
-
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum, başvurduktan sonra posta yolu ile herhangi bir belge gönderme gibi bir durum var mı? İdari hakimlikteki gibi mesela? Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Murakıplık ile uzmanlığın maaşı aynı diye murakıplık gibi prestijli bir mesleği düşünmemek olmaz.Özele yüksek maaşlarla geçiş imkanın var ve altına araba ve şoför veriliyor.Murakıplığa geçen yıl giren arkadaşım ingilizcenin uzmanlıktan daha kolay olduğunu çünkü cevaplarının metinde olduğunu hiç ingilizcesi olmadığı halde 54 aldığını söyledi.
-
Murakıplık ile uzman yard muhasebe sorularinin karşılaştırmasini yapabilecek biri var mi ?
-
Daha önce iki defa murakiplik sınavına girmiş olarak sunu söyleyebilirim
Bilgi olarak gerçekten iyi durumda olmanız gerekli ayrıca bu bilgiyi onların istedikleri şekilde yorumlamanız lazım
Uzmanlık sorularını bilmiyorum ama murakiplik soruları zor gözükmese de yorum gücünü fazlasıyla ölçen yapısı var -
Başvuru formunu kuruma göndermemize gerek yok değil mi? İlanda sadece elektronik ortamda başvuru yapılacağı yazıyor ancak geçen sene başvuru formu kuruma gönderilmişti.
-
@szynp ben göndermedim sadece online başvuru olacak bu ilanda
-
Başvuruya dair herhangi bir bilgilendirme maili gelmedi bana.
-
Arkadaşlar defalarca denememe rağmen fotoğraf yükleyemiyorum, böyle bir sıkıntı yaşayan var mı?
-
Arkadaşlar acaba 87,20 ile bankacılık uznan yrd. gelir mi ?
-
@ege-mahmut geçen sene 600 kişi çağırıyordu, 76 ile kapattı. Bu senenin yorumu size kalmış.
-
@politics06 fotoğraf yüklediğim an hata verdi, tekrar ilan sayfasını açıp başvuru girişi yaptığımda fotoğraf yüklenmiş görünüyordu. Tekrar tekrar deneyin.
-
Arkadaşlar selam. Bddk klasik soracak. Acaba bana önerebileceğiniz kitap var mı bu kurum için.
-
@ege-mahmut hocam KPSS notlarınızı bolca okumanızı tavsiye edebilirim
Dışarıdan kaynağa gerek yok kanaatimce -
@politics06 ben de yükleyemiyorum cozdunuzmu sorunu
-
@sinoki sürekli f5 yenile yapın geri tuşuna basın oluyor