BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
Arkadaslar basvuru yapabilen oldu mu yönlendirilen sayfada gerekli bilgileri giryorum başka bir yere yönlendirmiyor yardımcı olursanız sevinirim
-
@jeanpaulsartre hocam altta url ile alakali bayagi uzun bir link cikiyor. Onu kopyalayip yukaridaki linkin yerine yapistirip öyle girin. Sayfayi bloke ediyor ancak o yolla fotografin da yuklenmis halini açıyor
-
@adalet, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
@Marsiyal aynı gün olduktan sonra bende İzmir'e başvurmaya karar verdim.Benim gibi yapanlar var gördüğüm kadarıyla, beklenenden daha yüksek kapatabilir.
Nasıl yani İzmir? İzmir seçilebiliyor mu ? Tek görev yeri İstanbul değil mi ?
-
Arkadaşlar murakıp geziyor mu denetim yaparken yoksa sürekli bddk damı ? Birde 87,20 ile bankacılık uzman yrd. gelir mi ?
-
@ege-mahmut btk için yazmıştım hocam.
-
@ege-mahmut her sene bir bankanın denetimini yapar. Kuruma nadiren de olsa gider
-
@MartinLuther, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
@ege-mahmut her sene bir bankanın denetimini yapar. Kuruma nadiren de olsa gider
Hocam peki sadece banka merkezlerinimi geziyor. Yani sadece istanbulumu yoksa ülkenin heryerinimi geziyor. Birde gezerken ekstra para alıyor mu ?
-
Ya arkadaş yani şu puana gelir mi bu puana gelir mi geçen sene kaçla kapattığı net yani kritik puan olsa neyse de. Aynı puanı soranlara daha önce cevap verilmiş bakmak yerine sayfayı böyle şeylerle meşgul ediyorsunuz. Anladık puanın yüksek kardeş hayret bir şey ya.
-
@ege-mahmut bildiğim kadariyla sadece banka merkezlerini geziyorlar ve sadece İstanbuldalar. Ekstra bir ücret yok yalniz Ayrıca daha yüksek ücretlerle bankalara geciş yapma imkanları cok yüksek
-
Ahali 2 sene sınava girmiş ve 2.sinavda alanı geçip ingilizcede takılmış birisi olarak sizi aydınlatayım,
evvela uzmanlık için konusursam bankacılık uzman yard iktisat hukuk muhasebe ve ingilizce dersleri bddk uzman yard hukuk çeko işletme maliye ve ingilizce dersleri var muhasebe yoktu diye hatırlıyorum şu puana gelir mi diye boşuna sormayın 20 katını sınava cağırıyolar her zamanda tabanda kapatır.Aşagıda anlatacaklarım bankacılık uzman yard icindir
Muhasebe,
Enine boyuna genel muhasebe ve analizin her tarafını calışın benden size bir tavsiye muhasebe kodu ile çalışın size cok faydası olacak 10 puan standartlar soruyolar yapmanız sansınıza bağlı genellikle 90 puan uzerinden mesulsunuz bende 90 uzerinden 89 almıstım(655 yerine 659 kullandıgım için) girdiğim iki senede de monografi sormadılar hem murakıplıkta hem uzmanlıkta
Hukuk,
Borçlar ticaret medeni(giriş kişi eşya) ve ceza geneli yalayıp yutun burdan toplam 90 puan geliyor her detayı calısın murakıplıktan avantajınız sizden safi bilgi istiyorlar.Dallanıp budaklandırıp örnek olay verme yok anayasa icradanda tanım soruyolar genellikle toplam 10 puan oluyor.Cezayı Medeni borclar ve ticaret gibi kapsamli soracaklarini tahmin edemedim ve ozellere agirlik verdigim icin 66 aldım.Ceza genelide oyle calissaydim 75 80 lik bir kagit verebilirdim.
İktisat,
Kesinlikle fark yaratan alan ve kurum bu alanada da murakıplıktada hem iktisatta zorluyor hemde orda fark yaratmanızı istiyor 4 er öncüllü 12 soru sordular 12 sinide cevapladım ama ne kadar toplasam etsem 59 62 arası alacağımı tahmin ediyodum ki 62 aldım.62 kesinlikle onlari tatmin eden bir sonuç değil.
İngilizce,
10 soru çeviri yarısı tek satır yarısı 2 satır tamamiyle ekonomik cumleler terim calısın ceviri mekaniginiz olsun yeter cumleler cok zor degil. en son oturum olur cogunlukla bazi arkadaslar girmez ya da erken bırakır gozetmenler gerekli toleransı gosterecegiz cikmayin derler kulliyen yalan alan için onlari tatmin etmezseniz kalırsınızve ingilizceden 60 alıpta ucu ucuna gecebiliyorsanız bırakırlar.80 alacagım yerde 44 aldım cunku alanda onları tatmin edemedim.
Toparlayacak olursak alan ortalamanızı 75 veya 80 üstünde tutarsanız ingilizcede 50 alsanız bile sizi yukarı dogru itelerler.Ama onları tatmin etmezseniz gözünüzün yaşınıza bakmazlar.
Allah güç kuvvet versin.Şimdiden başarılar. -
@emilsax hocam muhasebede kodları yazmayınca ya da yanlış yazınca puan mı kırılıyor ?
-
@tlgbrs kayıt dogruysa sorun yok kodla yapmanız sart degil
-
@emilsax hocam değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. baya talihsiz bir sonuç elde etmişsiniz. umarım çok daha iyisi olur.
halihazırda bir kurumda çalışıyorum ve sınav için vaktim kısıtlı. sizce nasıl çalışayım bu sınava veya hangi konulara ağırlık vereyim. tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum. -
@theturinhorse yaptıgım aciklama sorunuzun cevabi zaten hocam konu ayrımı yapmanız sınavı kazandırmaz.
-
arkadaşlar bankacılık uzman yardımcılığı ve bddk uzman yardımcılığı farklı alanlar mı oluyor sınav açılanlar arasında bddk uzman yardımcılığı olmadığı için sormak istedim
-
@emilsax Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,Maliye ve işletme iktisadı ve istatistik hakkında ne önerirsiniz
-
@Pigaçu hakim olmadığım konular olduğu için yorum yapmam doğru olmaz.
-
@emilsax İngilizce hariç yazdıklarına katılıyorum. Geçen yıl bankacılığa girdim. En yüksek notum muhasebe ve İngilizceydi ki İngilizcem iyi değil. İngilizcede aradıkları şey kesinlikle ekonomi terimlerini çevirmek birazda cümleyi toparlayıp adam akıllı bir cümle kurmak.
-
@emilsax teşekkürler hocam bu arada bankacılık kısmında maliye yazıyor ama onunla alakalı bir şey yazmamışsınız
-
@emilsax Kusura bakmayı soruyu doğru sormasım.Söylemek istediğim siz girdiğiniz sınavda ne yaptınız nasıl çalıştınız ne bekliyordunuz ne sonuç aldınız