2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@amirim akşam derken kaça kadar ? Arkadaşlar gece de ilan gelir mi ?
-
@poohdini, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@kendinehakime, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@zephead, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@kendinehakime ben hazırlanmayı düşünüyorum ama kaymakamlık çok detay geldi bana nasıl olacak bilmiyorum
Hakimliğe göre kaymakamlık daha az derse sahip.BUnlarda anayasa ve idareyi saymıyoruz bıle artık.Tr ekonomısı,ınsan hakları ve ıktısat var calısılması gereken.Ben bu yıl ılk kez asıl olarak kaymakamlıga hazırlanıyorum ama aklım hep hakimlikte.Ekımde sınav olursa kasıma kadar da hakımlık ıcın devam ederım soru çözerek ama pek umutlu görünmüyor zaman çok kısa aradaki..Acaba ikisine aynı anda çalışan var mı diye merak ettim.
İdare hukukunu yabana atmayın. Dağınık bir hukuk dalıdır. Çok detay var. Hakimlik sınavında 7 soru, kaymakamlık sınavında ise 41 soru çıkmakta. Bir dersten çok sayıda soru sorulunca ince ayrıntılara iniliyor. Sakın hakimlik sınavı sizi yanıltmasın.
Tabi ki kaymakamlıkla aynı değil. Ancak hakimlik için hakkıyla bir themıs ya da ahmet nohutcu bıtırıp soru cozmus kişi kaymakamlıgı da halledebilir bence. İdari hakimlikte ders sayısı daha cok. Kaymakamlık daha derli toplu gibi. Ben zaten anayasa ve ıdareyı bıtırıdgım ıcın tr ekonomısı ve ınsna hakları ıle ıktısat calısmam gerektıgınden hakımlıkten daha kolay geldı. Tabi bu benim naçizane kendı fıkrım kendı durumuma göre.. Ama aklım hep hakımlıkte. Kaymakamlıktna sonra 1 ay bıle kalmıs olsa yıen de denerım sanırım. Ama ben ıkısını aynı anda goturmeyı göze alamadım çünkü çalıştıgım kurum cok yogun o tempoyu kaldıramazdım ikisi de elımden gıderdı. Başarabilen arkadaşlarımı tebrik ederim umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.
-
@kendinehakime devamlı alıntılayarak yanıtlamayın sayfanın yarısını kaplıyor, ilgili entry'e cevap verseniz yeterli. Yani bence. Bir öneriydi artniyet yok.
-
@mami1616 hocam covid 19 sanırım sınavın tüm belirsizliğini etkiledi, sizce düşündükleri Bi tarih var mı? Yoksa vaka sayıları mı belirleyici olur?
-
@amirim geçen yıl ki sınavın kapanma puanıyla ilgili olay da yine eleştirmiştim. Bazıları tepki veriyor savunuyor bende forumda eskiyim bu arkadaşın çok gördük söylediği şeylerin doğru çıktığını ama. Yanlış şurada duyum paylaşmak başka bişey kesin bilgi vermek başka bişey. Duyumları duyum gibi paylaşalım ki hayal kırıklığı olmasın insanlarda tepki göstermesin.
-
@amirim hocam neden ilan gelmedi bilginiz var mı?
-
@sessessc Şuan ki yaşanan süreç gerçekten çok belirsiz bir süreç önceden sadece bakanlık ile ösym arasında dialoglar yaşanır tarih belirlenmeye çalışılırdı . Fakat şuan bakanlıklar var bilmem anlatabildim mi .
-
İddialı konuşmayı doğru bulmam. Sanırım, 18 Ekim'i gündemden çıkarabiliriz. Duyum paylaşanlar da sanırım, kuvvetle muhtemel gibi ifadeler kullanırlarsa daha az eleştiri alacaklarına inanıyorum.
-
@mami1616 anladm hocam bakalm sonumuz hayırlı olsn ülkemiz biran önce kurtulsunda
-
@mami1616 inşallah ülkemiz şu süreci atlatır da önemli olan o hocam
-
@sessessc tabi temennimiz o yönde hocam hepimizin .
-
@GıyaseddinHatemi hep 60-62 gün öncesi gelirdi ilan bakanlık bu süreyi ders çalışma süresi olarak görüyor herhalde 18 ekim iptal büyük ihtimalle
-
Mikro iktisat karışık sorular: https://www.dosyaupload.com/k5e5
-
@ryu753 değişen birşey olsa Can mavi duyardı pazartsi salıyı bekleyin diyosa beklemekte fayda var inanıyorum haftaşi ilanın geleceğine
-
@amirim diyorsa gelir ilan bu gece geçen seneki ilan 22:00 23:00 civarında gelmişti tam da söylediği tarihte de olmuştu sınav
-
@zzzz Hatırladığım kadarıyla geçen sene ilan gündüz gelmişti. İlk önce ÖSYM takvimine düşmüştü.
-
@GıyaseddinHatemi geçen sene akşamüzeri gelmişti hocam ilan
-
@GıyaseddinHatemi ösym takviminde resmî olarak dediğim saatte görebildik öyle hatırlıyorum ama tam da önceden söylenen tarihte Yapıldı sınav
-
@zzzz Geçen yıl 4 Eylül 2019 tarihinde saat 15'te ÖSYM takvimine düşmüş.
-
@zzzz, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@amirim diyorsa gelir ilan bu gece geçen seneki ilan 22:00 23:00 civarında gelmişti tam da söylediği tarihte de olmuştu sınav
Ben de ilanın gelecegıne ınanıyorum 18 ekim için.@amirim her zaman haklı cıkıyor..ancak hastalık nedenıyle ilan gelsede ertelenır gıbı bır dusuncem var.Bekleyıp göreceğiz.