2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
"Kaymakam adayın maaşı 5.900, göreve yeni başlayan kaymakam maaşı ise 6.5000 civarındadır." diye bir yazı okudum bu sitede. Bu rakamlar doğru mu?
-
@Vader az mı geldi hocam
-
arkadaşlar elimde muhteviyat idare hukuku kitabı var (3 ciltlik) yeni aldım. Sıfır kapağı dahi acilmadi, posetinden cikarmadim sınava giremeyecegim için satıyorum yarı fiyatına. İlgilenenler özelden yazabilir
-
@Vader görünürde öyledir bence
-
@MiraKar gerçekte öyle o kadar alıyor kaymakamlar neredeyse emri altındaki polis daha fazla maaş alacak :))
-
@ryu753 o kadar sınava girip emek verip uğraşıp bu maaşı almak bence az. Evet bana az geldi. Hiç emek sarfetmeden polis olsaydım yine aynı maaşı alıcaktım.
-
@ryu753 yani maaşı küçümsediğimden değil ama ben ilçe yöneticem, herşeyden sorumlu olucam ama maaşım dahi düşük olacak, o makama o maaş yakışmıyor valla kimse kusura bakmasın.
-
@MiraKar kardeşim ben o maaşın 2 katı maaş alanları tanıyorum ama kaç yıldır kaymakam olmaya çalışıyor,mesele para değil idealist olmak, ayrıca hakım veya uzman maaşlarıyla karsılastırdıgımızda tabıkı dusuk kalıyor kaymakam maaşı, katılıyorum sana
-
@Vader memlekete hoşgeldiniz hocam, gerçekler
-
@yurtlu-john yani maaş için yapılmaz zaten o meslek kaldı ki konut ücreti, makam arabası, imkanlar, telefon faturasına kadar çok cüzi ödemeler gibi bayağı ayrıcalıkları var ama sorun maaştan ziyade mesleğin küçültülmemesi. Yine de yapılabilecek en güzel mesleklerden bence.
-
@MiraKar en son recep tayyip erdoğan da değinmişti bu konuya ama tabi havada kaldı yine emri altında olanlardan daha düşük maaş alması kabul edilemez demişti..kaç yıl geçti hâla bekliyor mevcut kaymakamlar özlük haklarında iyileştirmeyi
-
@ryu753 evet ben de duymuştum öyle bir şeyler. Ortam durulursa belki.
-
Arkadaşlar geçen seneki mevzuat kitabından devam etmeli miyim sizce? Soru bankası olarak Nohutçunun Kas vardı üstüne yeni basım kitap alıp alan kısmını kapatmayı düşünüyorum. Ciddi önerisi olan varsa yazabilir mi hukuk için?
-
Rektör ataması artık direkt Cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor değil mi? Yök falan tavsiyede bulunmuyor. Yani basit işlem olmuş oluyor.
-
Arkadaşlar sizce Sayıştay denetçiliğimi yoksa kaymakamlık mı ? Hangisi daha iyidir hangisinin sınavına hazırlanmak daha mantıklı
-
idare konu anlatiminde themi altin seri muhteviyat hangisini önerirsiniz arkadaşlar ?
-
@Chandler-Bing evet ve 3 yıl Profesör olarak çalışma şartı kaldırıldı
-
@ryu753 öyle değil kesinlikle eminim son kararım kaymakam polisten önemli ölçüde fazla alıyor
-
Merhaba arkadaslar, kaymakamlik sınavına girmedim hiç. Ekim ayındaki sınava hazirlanmadigim için girmeyi düşünmüyorum. Yanlış mı düşünüyorum yoksa 225 lirama kıyıp soruları göreyim mi? Ekim ayından sonraki ilk sınav için hazirlanacagim.
-
@aysesanboz şimdide hazırlanabilirsiniz sıkı çalışırsanız yoksa girmeyin zaten paylaşıyorlar soruları sınavdan sonra forumda.