2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@özmerlin_06 sağolun hocam
-
@KamuAdayı muhtemelen oyle yorumlamislardir hocam
-
@karar daginikliktan ziyade bazi kaynaklar bazi noktalarda ters dusuyorlar bu da benim gibi az bilenleri supheye dusuruyor
-
@necipuysalll merhaba, eger bahsettiginiz kitapta köyün organlari sayilirken köy derneginin sayilmamasinin sebebi olarak secimle gelme göz önünde bulundurulmussa, bu mantikla belediye organlari sayilirken de encumenin sayilmamasi gerekir. Malesef yetkin olmadigi halde, akademik kariyeriyle ya da sinav derecesiyle biraz reklam yapabilen herkes icerisinde yanlis ve eksik bilgiler barindiran, dizgi hatalariyla dolu kopyala yapistir kitaplar cikariyor, ozellikle konulara hakim olmayan adaylar bu noktada sıkıntı yaşıyor. Cozumlu soru bankasi adi altinda satilan kitaplarin cevaplarinda sadece kanunun ilgili maddesi veriliyor, hicbir yorum ya da aciklama olmadan.
-
@mülki Çözümlü soru cevabı: Kanunda böyle bir hüküm bulunmamaktadır.
-
@mülki mevzuat indirp ordan calışmak yerine, bu şekilde kitap satanları zengin edenlere ben üzülmüyorum.
-
Arkadaşlar bakanlıklar cb kararnamesi ile kuruluyor. Kamu hizmetleri de kanun veya cb kararnamesi ile. Fakat a.nohutcu hoca bir videosunda kamu hizmetleri sadece kanunla kurulur dedi. Hangisi doğru? Sonucta bakanliklar milli kamu hizmetlerini yürütüyor
-
@2020son_ hangi hizmetin kamu hizmeti olup olmayacağını yasama belirler yani kanun diye biliyorum .
-
@2020son_ kamu hizmetlerinin kurulması ve kaldırılmasında asli yetki yasamaya ait ve cb da yetkili . Münhasıran cb yapacağı işlerden bir tanesi bakanlıkların kurulması kaldırılması vs. Asli derse hocam yasama dicez kamu hizmeti için .
-
@karar sagolun hocam
-
Türkçeden çekiniyorum ben. Hani hep kitap okuyanlar rahat çözer falan denirdi de son zamanlardaki Ösym'nin soruları çok karışık geliyor bana. Bütün şıklar doğru ya da bütün şıklar yanlışmış gibi geliyor.
-
Arkadaşlar makroda iktisadi okullara çalışmalı mıyız? Yani özel olarak belirtilmemiş fakat çıkmış sorularda özellikle biraz daha eski yıllarda sık sık sorulmuş.
-
Sınava hazırım diyebilecek babayiğit varmi aramizda ?
-
@kürşadd Kendi adıma cevap verirsem en iyi bildiğim konuyu tekrar ettiğimde bile sanki ilk defa çalışıyormuşum gibi oluyor. Ne kadar çalışırsan çalış bir şeyler eksik olacak galiba bu sınavda .
-
@naturegmbh hocam gelsede basit gelir ekstra çalışmanızı önermem .
-
@Chandler-Bing acaba herkeste böylemi oluyor yoksa sadece ikimize ait bir doğa olayımı
-
@kürşadd Bilmiyorum fakat burda da baya arkadaş bu konudan dertliydi.
-
Geçen yılki monopolcü firma sorusu iptal olmuş muydu? Doğru cevabı ne olmalıydı hatırlayan var mı?
-
@forrest monopolcü talep p=60-q
Tc=q^2+2q+10 ise 1.derece fiyat farklılaşmasında üretici fazlası soru bu mudur ? -
6087 HSK kanununda kaldırılmış olmasına rağmen, Adalet Bakanı Müsteşarı Anayasa'da hala yazıyor. Nasıl olacak bu işler