2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Başlıkta olan bitenlere tam olarak hakim olamadığımdan belirli bir günden itibaren detaylı bir inceleme yapabilmek adına başlığı kilitledim. Gerekli incelemeyi de yaptık diğer yönetici dostlarımızla birlikte.
Öncelikle Kaymakamlık başlıkları her yıl bu şekilde durumlara şahitlik ediyor ve bu durumların bazıları beni gerçekten hem üzüyor hem de düşündürüyor. Bunun sebebi elbette talip olunan meslekle, davranışları birbirine yakıştırmıyor olmam.Tabi bir diğer gerçek de şu; bu davranışları sergileyen arkadaşların bir kısmı ne yazık ki forum sayfamızı sabote etmek isteyen, yeterince büyüme imkanı bulamamış, yerinde saymış, çoğunlukla hala sosyal medya grup moderatörlüğü yapan ve gruplarını da birden çok fake hesap ile aktif göstermeye, idare etmeye çalışan kişiler. Biz bunların kim olduklarından da, nasıl hareket ettiklerinden de haberdarız. Ancak bu gibi şeyler forumumuzda Tercihini Yap dost meclisimizin inşasını da, tercihiniyap.net markasının geldiği noktayı da engelleyemedi. Fazlasının da elbette önüne geçemeyecektir inşallah.
Tüm bu incelemelerden sonra bazı kaideleri net bir şekilde belirlemek isterim. Öncelikle başlıkta belirli taahhütleri olan arkadaşların bu taahhüt vakitlerine kadar mühletlendirilmesi taraftarıyım. Ama doğru, ama yanlış, günü gelince görülüp aşırı söylemlerinin boşa olduğunun anlaşılması üzerine uzaklaştırılacaklarını da net bir şekilde belirtelim.
İkinci olarak başlığın tadını kaçıracak polemik düzeyinde tartışmalarda ısrarcı olan arkadaşlar ile seviyeyi aşağı çekecek düzeyde troll davranışlara da müsamaha göstermeyeceğiz. Tüm moderatör ve yönetici dostlarıma da aynı şekilde ilettim bu kararı. Kimsenin buranın seviyesini kendi geldiği mecranın seviyesine çekmesine müsade etmeyeceğiz.
Bugün için bir yaptırım olmayacak, yapılmış olanlar dışında bir adım atmayacağız. Ancak bu noktadan sonra yapılan her şey bu kaidelere göre değerlendirilecek ve adımlar atılacak.
Sizlerden ricamsa şu dostlar, siz bu durumlara mahal verdikçe dallanıp budaklanıyor gördüğünüz üzere. Muhatap olmamak en güzel yanıttır bu gibi durumlarda. Bizlere iletin, biz ty havayollarından bilet tanzim edelim. En yakın sosyal medya grubuna uçaklarını kaldıralım
Hepinize iyi forumlar, güzel muhabbetler, hayırlı geceler dilerim.
Bahtlarınız açık olsun. -
@paretowilfredo tahmin ediyorum kim olduklarını
-
@paretowilfredo cok guzel bir aciklama, cok iyi oldu bu tesekkurler.
-
@paretowilfredo o üslupsuz adamı yasakladığın için teşekkür ederim
-
Şafak 15
-
@ryu753 inandığım tek mercii ÖSYM sadece tahminini merak ettiğim için sordum
-
@menekşe yarın sabah @ahmetdeniz bütün sorulara cevap verecekmiş sorunuz olursa sabah sorarsınız hocam ️
-
Hayırlı Sabahlar dostlar... Sonuçlar açıklanmadan bu anların tadını çıkarmak lazim... çünkü şuan hala hayalimiz olan meslege girme şansımiz var.... Bence bu heycan bile yeter. En azindan kendi adima konusayim, bu meslegin bekleyişi bile karizmaa....
-
arkadaşlar geçen sene 76 net ile pusuda bekliyordum. sınavdan sonra herkes ağladı şöyle zor böyle zor diye. İptal başvuruları sonra şu soru iptal bu iptal değil muhabbetleri yok şu netle kapattı bu puanla kapattı muhabbetleri derken hiçbiri tutmadı hepsi yanlış edinilen bilgilerdi. Her konuşulanı dikkate alıp Ümit besledim sonuç iptal edilen 2 sorum doğruydu ve 76.03 ile mülakata kalamadım. Bu senede aynı muhabbetler yine zor yine iptal muhabbeti yine şu net ile kapattı.... yani diyeceğim o ki geçen sene yaşadığımı siz yaşamayın... Ösym nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekleyin.iptal olacaksa da orda açıklanacak zaten. Duyumcu hiçbir arkadaşa laf ettiğimden değil onlarda bir şekilde bizleri rahatlatmak adına paylaşımda bulunuyorlar fakat dediğim gibi son sözü ösym söylüyor. Sonra üzülen biz oluyoruz. Ayrıca foruma yazılan netler açısından bir şey söylemek istiyorum özellikle 75 ve altı neti olan arkadaşlar canınızı sıkmak istemiyorum ama sınav 72 net ile kapatsa bile 75 neti olan bazı arkadaşlar 72 inin altında kaldığında ösym ye sövecek çünkü sınavdan sonra yanlış hatırlanan 1 2 soru veya o heyecanla optiğe işaretlenmeyen 1 2 soru veya gy gk kısmında 33. Soruyu gidip alanda 33. Soruya işaretlemeler netleri düşürecek ve isyan edecekler. O yüzden çok da şey yapmadan metanetli bir şekilde beklemek hem ruhen hem de zihnen iyi gelecektir.
-
@miAzim yeni sınav için nisan-mayıs söylentilerine ne diyorsun hocam her seneki rutin muhabbet mi yoksa seninde bu yönde bir duyumun var mı?
-
@109-dönem daha bu sınav sonucu bile açıklanmadan diğer sınavın tarihi nasıl belli olabilir ki? Kurs ya da kitap satacaklardır
-
@ryu753 Bende öyle düşünüyorum açıkçası ama çok dillendirildi hazır miazim yazmışken sorayım dedim
-
@109-dönem dostum şuan için öyle bir çalışma yok olduğunda paylaşırım
-
@miAzim hocam şimdi kaç yaptiniz
-
hocalarim kaymakamlik 2020 sorulari elinde olan varmi?
-
@herseye-rağmen 69.25 1 soruyu hatırlamıyorum yanlış saydım. Ümidimi kestim ben inşallah eşim için bu sene ümitliyiz.
-
@miAzim geçen yıl 76 alan biri bu yıl 69 a düşmüşse hocam bu sınav yapılabilir ama gerçekten zor olduğunun bir kanıtı daha.
-
@ryu753 ben de katılıyorum. Forumda netlerini paylaşan arkadaşlardan gördüğümüz kadarıyla herkes için geçerli olmasa da çoğu kişi geçen seneye göre daha az net yapmış. Ben açıkçası pandemi sürecinin de bir çok kişinin motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve bunun sınav sonucuna etki edeceğini düşünüyorum. En basitinden kütüphanelerin bile bir süre kapalı olması olumsuz bir etki yaratmıştır.
-
@janbengi Hocam bence en büyük etken millet kpssden sonra çalışırıma birakti. ve çoğu 1 ay kaldığı için baslayamadi, kpss derece yapanlarinda bir çoğu kaymakamlik planlarken kpssden bir hafta önce sayistay ilani gelince sistemini hic bozmak istemeden sayistaya dewam etiiler. bnce bunlar daha çok büyük etken... birde bunlarin yaninda sinav biraz zor olunca evet ister istemez puanlar düşük pskolojisi oluşuyor. (Ben iki senedir hakimlige niyetleniyorum, kaynaklari bile aldim ama kaymakamliktan sonra az zaman kaldigi için mental yorgunluktan dolayi giremiyorum) assagi yukari kpssden sonra çoğu kişinin böle olduğunu düşünüyorum en basitinden geçen sene kazanan arkadasim sinava bile girmedi kpss ve maliye sinavlarindan dolayi. Ama ilk günden beri belirttiğim şekilde bu sinavin öle çok assagilara inmesini beklemiyorum.. hayal satmak olur ..
-
@Pisagor valla başkalarını bilmem ama kendi adıma hayal satma niyetinde değilim. Sınavın geçen seneden daha düşük kapatacağını düşünmesem zaten bu siteye de hiç uğramam, burada konuşulanları da merak etmem. Ben umutlu olmayı, karamsar olmaya tercih edenlerdenim. Olmazsa da hayırlısı böyleymiş deyip bu defteri kapatırım.