2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@herseye-rağmen Geçen yıl 9 kasımdaki sınav 3 aralıkta açıklandı. Neden bu yıl bir ayda açıklanmasını bekliyoruz, daha erken olması gerekmiyor mu?
-
@fkoseli sonuç eğer olumlu ise ilk gün mutluluk sonraki günler stres ve koşuşturma içinde... Başvuru evrakının doldurulması ve teslimi en kolay kısmı. Talip olduğumuz vazifeye ulaşabilmek gerçekten meşakkatli. Zaman zaman ne yapacağını bilmiyorsun ama süreç hızla işliyor sonra mülakat ve sonuç bekleme. Heyecanlı, zor, yıpratıcı ve üzücü olabiliyor ne yazık ki. Benim aklımda kalanlar bu. Ama her yeni başlangıç umuda gebedir. Küçük parmaklarıyla umuda tutunan Ayda ve Elif gibi..
-
@forrest ben ilk defa girdim hocam kime sorsam tam bir ay diyor inşallah öyle olur olumlu yada olumsuz kafami işime veremiyorum
-
@herseye-rağmen Geçen yıl 17 iş gününde açıklanmıştı. Buna göre ben 11 kasımda açıklanacağını düşünüyorum. Ayrıca geçen sene ben de sizin gibi hiçbir şey yapamadan beklemiştim. Bir de 70 alanlar kazanacak filan denince... Bekleme süremin üzerine bir de mülakatı birkaç puanla kaçırdığım için en az 2 ayım da o üzüntüyle heba oldu. Hakimliğe başvurmuştum bırakın oturup çalışmayı sınava bile gitmedim, içimden gelmedi.
Bu sene dizi izleyerek, sınav öncesinde ihmal ettiğim ailemle vakit geçirerek, romanlarımı okuyarak zaman geçiriyorum. Çünkü elimizden geleni yaptık ve dinlenmeyi gerçekten hak ediyoruz. Kaybedersek zaten tekrar oturup çalışmaya başlıycaz. Zihinsel olarak gücümüzü toplamalıyız. Bence bunu kendinize yapmayın, bu kadar çok düşünmeyin. Bu sınavı olabildiğince unutmaya çalışın, çalışmanız gereken şeyler varsa da onlara odaklanın. Kolay gelsin
-
Geçen yıl bu zamanlar 1 yıl Anadolu lisesinde sınıfta kalmış , üniversite sınavında istediği bölüm gelmedi diye 1 yıl mezuna kalmış okulla pek alakası olmadığı için yarım dönem okulu uzatmış bir birey... Mezun olmasına 1-2 ay kalmış , iktisat ekonomi derlerini 4 yıl boyunca bütlerde şartlı geçmiş en kolay iktisadi terimleri bile bilmeyen , Anayasa Hukuku alanında 600 vekilin olduğu ve seçimlerin 5 yılda bir yapıldığını bilen tipik seçmen bilgisine sahip bir genç. Bilirsiniz normal hayatta ne konuşursanız akıllı telefon nedeniyle onun reklamı hemen instagram veya facebookta karşınıza çıkar. Kedimin maması bitmiş diye bir şey konuşsanız karşınıza hemen kedi maması reklamı çıkar benim bu yola girmemde böyleydi işte. Bölüm birincisi arkadaşımın telefonda ben kaymakamlık sınavına girdim ve 50 aldım demesi ve izleyen 2-3 gün içinde instagramda kaymakamlık kursu reklamlarının karşıma çıkması ve acaba dememle telefona sarıldım ve bu kursu aradım isim vermicem bir kursu daha aradım sadece fiyat öğrendim fakat birtanesi beni resmen hergün arayarak taciz etti ve bütün öğrencilerin 70’i geçtiğini söyledi bu bana pek inandırıcı gelmedi diğer kurum hiç üstüme gelmedi ve başarı oranını daha gerçekçi bir dille bana söyledi. Ne olursa olsun iki tarafa da tek söylediğim ‘Sıfırdan başlayıpta kazanan var mı ?’ oldu. Duymak istediğim sadece evet bunu başaran var cevabıydı. Tamam ama nasıl olacaktı okulla alakası olmayan hukuk , iktisat , ekonomi namına hiçbir şey bilmeyen abartmıyorum hiçbir şey 0 yani ve bölüm birincisi girmişti ve 50 almıştı ben nasıl yapacaktım ? Üniversite hayatı sabahlara kadar dizi , film vize haftasında ders çalışıp amacı sadece okulu bitirip memlekette karnı doyacak kadar para kazanmaktan başka beklentisi olmayan bir adam , oturup 1 saat bile ders çalışmayalı 4-5 yıl olmuş bir insan başarabilir miydi ? En basiti nasıl ders çalışılır onu bile bilmiyordu. Aileme ve nişanlıma açtım konuyu. Bilirsiniz anneler hep evladının iyiliğini düşünür mesela annenize şu soruyu sorun ‘ Anne ben mi yakışıklıyım yoksa Kıvanç Tatlıtuğ mu ?’ sorusunu sorduğunuzda tereddütsüz ‘ Sen’ cevabını verir bizimki de o hesap ‘tabi yapabilirsin yapanlardan neyin eksik ‘ cevabını almam ve geç 10 ay çalış biz destekliyoruz cevabı ve tereddütlerimle girdim bu yola. Sonra bu forumu keşfettim 2019 sınav sonuçları açıklanmıştı yüksek alanlara mesaj attım yine tek sorduğum ‘sıfırdan başlasam yapabilir miyim ?’ oldu. Ocakta bu sürece başladım. Önümde binlerce sayfa kitaplar ve nereden nasıl başlayacağını bilmeyen ben. Kafama taktım önce anayasa dedim . Hakimliğe hazırlanın arkadaşımın şu hocanın 6 videosu var gir benden izle Anayasa full çekersin demesiyle girip Anayasayı izledim ve gerçekten sevdim . Çıkmış sorulara baktım neredeyse dinlediğim 6 videoyla 13’te 12 yapılabiliyordu. Bu bana umut oldu ve az biraz acaba demeye başladım .Sınavda da öyle oldu Anayasa full. Sonra oradan makro 10 video izledim ve hiçbir şey anlamadım ve 10. videoda makroyu bırakıp mikroya geçme kararı aldım . Mikrodan 10 videoluk bir uzaktan eğitim hocasını dinledim ve bu dersi sevdim makroyuda aksine hiç sevmedim zaten sınav sonucumda öyle oldu mikro 5’te 5 makro 7’de 2... İnsan hakları hep kolay soruları sormuşlar bize en zorları denk gelecek yaklaşımıyla temkinli durdum ve tam tahmin ettiğim gibi 3 doğru 3 yanlış... Ekonomi en ucu açık derslerden birisiydi ve en korktuğum ders 1 yanlış 1 boş geldi. En güvendiğim ders 54’lük hukuk kısmıydı . Sıfırdan öyle bir hale geldiki inşallah zor sorarlar diye hep içimden söylendim ama bu kadarda uç istememiştim. Sınavdan önce kendime söz verdim en az 2 kere çözecektim her kelimeyi atlamadan okuyacaktım ama hukuklarda öyle olmadı. Hergün arkadaşımla bak köy derneği , ihtiyar heyeti değil zorunlu işler diyip insanoğlu gidip ihtiyar heyetini işaretleyebiliyormuş arkadaşım sınavda senin sözlerin aklıma geldi diyip doğruya ulaşırken benim yanlış yapmam. Tek yanlılık , kamu denetçisi genel kurul soruları bunlar benim hergün gözüm kapalı çözdüğüm sorulardı. GSYH sorusunu bu ösym sorduysa bir cinlik vardı diyip nasıl bulduysam 250 cevabını nasıl buldum ben hala anlayamadım zaten... IS-LM çizip daraltıcı yerine genişletici para politikasını işaretlemem bunlar en basit yaptığım beni en üzen sorular. Şimdi 70.5 netim var olan oldu malesef geriye yürümüyor. Hergün uyandığımda şu yanlışlar geliyor aklıma gerçekten sınavı da kaybettim gözüyle bakıyorum şuradan dönerse gerçekten benim için mucize olacak. Tek istediğim şu hikayemin mutlu sonla bitmesiydi , annem ve nişanlım hariç kimse başaracağıma inanmadı tek istediğim sonunun güzel olmasıydı. Belkide oldu ama ben şuanlık gitti gözüyle bakıyorum. Şimdi 10 yıldır bu sınava hazırlananları daha iyi anlıyorum , o duyguyu çok iyi biliyorum. 10 ay boyunca her gece bunun hayaliyle uyuyan bir insan başka bir mesleği düşünemiyormuş , şuan bana yatlar katlar , amazondan hisse verseniz emin olun mimiklerim oynamaz. Para bu hayatta 10. plan bile değilmiş onu anladım. Ama kendime söz verdim seneye burda baraj 75 konuşuluyorsa en az 10 net fazlasıyla sonucu bekliyeceğim. Olumlu tarafından baktığımda da geçen yıl anlattığım gibi hayatı olan bir insanın şuan 2-3 netle hayallerini kaçırması bile benim için büyük bir şey ve doğru yolda olduğumun , kaybetsemde aslında kazandığımın kanıtı diye bakıyorum en azından bu hayatta amacı olan bir insan haline geldim. Bu da benim hikayemdi uzun olduysa kusura bakmayın belki geçen yıl buraları okuyup acaba diyen varsa belki bir ışık olur.
Yeri hissederek fakat hayallerinizi de gökyüzüne değdirerek hayatınızdaki bütün sınavlarda başarılar dilerim... -
@aslanturbey hikayeler farklı olsa da kendi yaşadıklarım aklıma geldi okuyunca ve ağlatmayı başardın...
-
@aslanturbey hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle. Bu yol meşakkatli maalesef. Sınava çalışmak ayrı birşey, puan almak ayrı birşey, iyi puan aldığın yerin mülakatından kaç kez sebepsiz yere başarısız olmak ayrı birşey. Eşimden çocuklarımdan zaman çalmak, onların bakışlarını hissetmek ayrı birşey. Allaha şükür bir işim var, açta açıkta da değilim ama hayal kurmak farklı birşey gerçekten. Sizi gayet iyi anlıyorum, olmasa dahi deneyin. Kaybedin, bir daha kaybedin, hepsinde kendinize birşey katacağınızı unutmayın, ama hayatı da unutmayın sevdiklerinizi ihmal etmeyin. Benim sanırım bu idari hakimlikle beraber son sınavım olacak, çünkü artık hayatı ihmal ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin
-
Daha önce 2 kez mülakata kaldım, geçen seneki puanım 79’du, bu sene 77 bekliyorum ama ya yanlış baktıysam diye içim içimi yiyor, tekrar kontrol etmeye korkuyorum. Çoğumuz benzer endişeler içindeyiz. Sonumuz hayırlı olsun inşallah.
-
@aslanturbey duygularını çok iyi ifade etmişin kardeşim dilerim allahım nasip eder inşallah
-
@ahmetdeniz bu yazılanları dikkate al öyle gel yarın.
-
@aslanturbey
“en azından bu hayatta amacı olan bir insan haline geldim”
işin özü bu hocam. bunu diyorsanız doğru yoldasınız demektir. Devam edin. ancak elbette hiçbir zaman hedefleri amaçları da takıntıya dönüştürmemek gerek. malesef böyle örnekler de var. öyle ki neyi neden istediğini bile unutur olmuşlar. umarım siz unutmazsınız. -
@maviyeşil âmin insallah
-
@ahmetdeniz kim olduğuna dair çok büyük tahminim var , bi mesajına bak istersen
-
@can-mavi bizede söyle hocam:))
-
@herseye-rağmen eğer tahmin ettiğim kişiyse kim olduğunu söylemem olmaz, ama trol veya trol değil derim
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@herseye-rağmen eğer tahmin ettiğim kişiyse kim olduğunu söylemem olmaz, ama trol veya trol değil derim
-
soru iptalleriyle ilgili bir gelişme oldu mu geçen yıl itiraz edenlere açıklanmasından önce başvurularının cevabı tebliğ edildi mi acaba
-
@can-mavi tahmin ettiğiniz kişi troll mü peki
-
@can-mavi hangi ihtimal daha fazla
-
@iktisat2020, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
soru iptalleriyle ilgili bir gelişme oldu mu geçen yıl itiraz edenlere açıklanmasından önce başvurularının cevabı tebliğ edildi mi acaba
konu baya uzamış takip etmeyeli bir gelişme yok herhalde garip tartışmalar olmuş sadece