2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@herseye-rağmen hatta İktisadı da kaldırsınlar ️
-
Hayat bilgisi de sorulsun bence
-
p37 yi kaldırılarak muhtelif derslerden de soru sorulması imkanı kalmadı.Bir ön eleme şansı vardı.Keşke kpss şartı geri gelse yada sayıştay gibi bu alanlardan bir sınav yapılsa bunda başarılı olanlar kurum sınavına alınsa vs vs.
-
Millet olarak işleri zorlaştırmayı seviyoruz galiba halbuki kolaylaştırmak zorlaştırmamak lazım
-
Barfiks şınav mekik şartı da olmalı.
-
Bence belirlenecek bazı alanlarda yüksek lisans şartı getirilmesi niteliğin arttırılması için daha makbuldür
-
@srsmn finalde dili dirseğe değdirme
-
@siyasalllııı
-
Olsa ,etse ,ve yapsalara tek birşey eklemek isterim , sınavı iç işleri bakanlığının kendisi direk yapsa daha güzel olurdu. Sınavı hazırlayanların mülkiye baş müfettişleri ve iç işleri Uzmanı üstatların olması sınavı daha özel kılabilir diye düşünmekteyim. O zaman kamu yönetimine ve idareye dair güzel sorularla , işlevsel sorularla karşılaşabiliriz diye umuyorum...
Velhasıl kelam hala daha yığılmanın hangi Aralık’ta olduğuna kanaat getiremedik...
-
@osaduman iyide hocam ösym'nin yaptığı sınavda 80 soruyu çalışan yapıyor zaten yelpaze genişlesin diyoruz neye göre kime göre genişlesin diyelim ki genişledi çalışsanızda doğru yapamayabilirsiniz nitekim bunu idare hukukunda gördük ösym istese Anayasa hukukunda bile kalem oynattırmayacak soru sorabilir diyeceğim o ki yelpazeyi ister genişletin ister daraltın durum değişmez şahsi fikrim budur
-
@KAMUCU-1 hocam benim tahminim yığılma 68-71.5 arasinda
-
@KAMUCU-1 bence yığılma 69-72 arası
-
Dostlar yığılmayı 70 üzeri hesaplayalım . Benim gördüğüm de yığılmanın 71-73 arası olduğu .
0.25 0.50 ile bir sürü arkadaşımız dışarda kalacak gibi duruyor . Duyumlar Sınavda iptal olmadığı üzere ve 72 bandında bi sıkışma var gibi . Artık 72.25 72.50 72.75 bilinmez. Bunu çözmek için çabalıyorum ama sanırım 75 ile kapanmayacağı hissi çok kuvvetli olduğundan mıdır nedir ? 75 üzeri arkadaşlar foruma pek uğramadıklarından 75 altında puana sahip olan 400 den arta kalan aday sayıyısını tam tespit edemiyoruz bu da baraj için net olana yakın bir şeyler söylememizi engelliyor.
-
Benim şahsi görüşüm duyum degil 72 üstü takım elbisesini kuru temizlemiciye versin
-
@sessessc 74 ile takım elbise ön siparişi veren arkadaşlarımiz var
Hocam şaka bir yana bu sene 73 ile inşallah mülakat göreceğiz. 72 73 lere inecek inşallah -
İnşallah hocam vaziyet oraları gösteriyor eger soru iptali olmazsa o civarlar kapatır gibi
-
@sessessc iptalide sonuç açıklanma gününde anlayacağız bakalım savunmalar yapıldı sonuç ne olacak
-
@mami1616 bakalm hocam
-
Arkadaşlar şaka bir yana ben de kesinlikle sınav formatının değiştirilmesi taraftarıyım. Mülki İdare Amirliği gibi kutsal bir mesleğin sınavında bu sorularla liyakat testi yapılamaz. Çoğunuz bu görüşüme karşı çıkacaksınız ama bence minimum 2.75 mezuniyet şartı istemeli. Mesleğe girdikten sonra Max. 5 yıl içerisinde Yüksek Lisans yapma şartı getirilmeli. Ek olarak en kötü 60-70 YDS şartı getirilmeli. Sınav formatı bu şacma formdan çıkarılıp adam gibi sorular sorulmalı. Muhakeme kabiliyeti ölçen sorular. Akabinde ise minimum 2 aşamalı mülakat olmalı öyle 30 dakikalık mülakatla.bir insanı tanımak mümkün olamaz. Eminim bunlar olsa gerçekten çok kaliteli idarecilerimiz olur.
-