2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
@Kethüda 3 dakika da kumaşını belli edeni direk vali yapmak lazım :))
-
@murad00 ortalama olarak beş dakika sürüyor. Bu süre bir insan hakkında genel bir izlenim edinmek için yeterli. Zaten yarım saat sürse de biliyorsunuz ki görüşmelerde karşı tarafın zihninde kalan kısım, görüşmenin ilk kısmıdır. İlk intiba önemlidir derler ya hani. Beş dakikada bilginizi, karakterinizi ve hayallerinizi uzun uzadıya anlatamazsınız, bu imkansız ancak tüm bunların yerini alacak bir intiba bırakabilirsiniz. Gel gelelim bu da o kadar kolay olmuyor malesef
-
@Kethüda verdiğimiz formdan soru yöneltiliyor mu ?
-
@menekşe formda genelde soru için baz alınan nokta bölüm ya da varsa meslek oluyor.Benim gördüğüm kadarıyla Dmk genelde herkese soruluyor memur isen mesleğinle ilgili değilsen bölümünle ilgili bir soru yöneltiliyor. 2 ya da 3 soru soruluyor bilinmediğinde 4'e çıkabiliyor.Nadir de olsa 29 ekim konuşması tarzı ya da x ilçeye kaymakam oldun konuşma yap tarzı konuşma yaptırılabiliyor.Sizden önceki arkadaşlar bir soruyu bilemeyince aynı soruyu size de sorabiliyorlar.Dünya beşten büyüktür sözünden ne anlıyorsunuz gibi kanunlar dışından sorular da gelebiliyor.Mahalli idarelerden de çok soru gelmişti.Özgeçmişte ileri derecede Fransızca biliyorum şu alanda uzmanım tarzı iddaalı noktalar varsa yoklayabilirler aksine E seviye İngilizcem var dendiğinde de duymamış olalım dediklerini biliyorum
-
@mettin86 çok teşekkürler
-
Mülakatta çıkan sorular elinde olan var mı ?
-
mülakat yerinin açık adresini biri tam olarak yazabilir mi ?
-
@kadroluissiz bakanlığın merkez yerleşkesinde. Zaten girişte yetkili personel tarif eder gideceğiniz binayı. Sanırım 3. kattı. Konferans salonu.
-
@besplatno hocam google’de “kaymakamlık mülakat soruları” diyr aratınca alonot diye bir sayfada derlenmiş sorular var. Ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama söyleyeyim dedim.
-
@Kethüda hocam hangi mevki ne caddesi
-
Bu sene mülakat grubu çok sessiz cidden
-
Yarın mülakata girecek olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa hem forum hareketlenir hem bekleyenler için çok fayalı olur.
-
Öncelikle herkese selam. Geçmiş yıllarda mülakata kalmış arkadaşlarla konuştuğumda genel olarak Anayasa, DMK, İl İdaresi ve Belediye kanunlarından soru geldiğini öğrendim. Konuştuğum arkadaşlardan sadece birine iktisat sormuşlar, o da 2 sene önceki mülakatta. 2 ya da 3 soru alandan, 1 ya da 2 soru da güncel olaylardan ve eğer çalışıyorsanız yaptığınız işle ilgili soru geliyormuş. Şimdiden kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun.
-
@108-Dönem Merhabalar arkadaşlar, yarın mülakata gireceğim. Kamudaki ilk mülakat tecrübem olacak. Yarın akşam tecrübelerimi sizinle paylaşacağım inşaAllah. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Herkese başarılar dilerim.
-
Geçen sene bana mülakatta idari işlemlere karşı açılan
davalar nelerdir bu davalara hangi mahkemeler bakar diye sordular.Bir de anayasadan ispat hakkı nedir sorusunu sormuşlardı. -
@Dolaylı-tümleç Sizinkiler biraz ters yerden gelmiş gibi
-
Geçen yıl 3 soru soruldu bana 2 tanesini iyi cevapladım. Elenmeme sebep olan soru
-kaymakamin çevreyle alakali yetkisi var mıdır?
-evet mutlaka vardır. Dedim
-nedir peki?
-aklıma hiç bir şey gelmedi? Su an bir şey gelmiyor aklıma dedim.
Şuanda bile gelmiyor. -
@vedatkoçakgop Kaç dakika sürüyor hocam mülakat? Bir de elenme sebebiniz soruyu bilememeniz miydi? Yani soruları bilenleri aldılar o zaman
-
@ömerhayyam soruları bilenleri alsalar keşke
-
@ömerhayyam ben öyle teselli oliyur ve kendi mi motive ediyorum.
5-10 dk arasi diyebilirim.