2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Bana geçen yıl 5393 sayılı kanunun 44.maddesinden başlayıp 47.maddesi ile biten soru zinciri yapmışlardı. Bu maddeler bilinmesi gereken çok önemli maddeler göz gezdirmenizde fayda var. Benim mülakatım çarşamba günü tekrar paylaşımda bulunurum. Bugün mülakata giren arkadaşlarda paylaşımda bulunursa seviniriz.
-
@murad00 ikamet ettiğim yerin sorunu var mı diye sordular. Bende turizm odaklı ilçe olduğu icin konaklama sıkıntısı olduğunu söyledim. Daha sonra bu konu hakkında halkın önünde konuşma yapmamı istediler. Bir dakika süre verdiler. Cözüm odaklı bir konuşma yaptım bende halka hitap ederek.
-
@balamir geçmiş olsun, hakkında hayırlısı inşallah.Diğer sorular hakkında da bilgi verirsen herkes memnun olur.
-
İçeride kaç dk kalıyorsunuz ortalama
-
Arkadaşlar bugün mülakata giren olmadı mı ? Lütfen biraz bilgi verin
-
@Yasarx Merhabalar arkadaşlar, çok şükür mülakat adımını da kendi adıma tamamladım. Bu süreçte forumdan çok istifade ettim. Bir nebze faydası olur düşüncesiyle tecrübelerimi paylaşıyorum sizinle.
Sabah 9 da içişleri bakanlığındaydim, mülakat 9:40 gibi başladı. Beklediğimiz ortam ilk başlarda gergindi ancak birbirimizi tanıdıkça ortam samimilesti. 19 sandalye koymuşlardı oturmamız için, bazıları ayakta kaldı. 12:40-14:00 arasında yemek arası verdik. 16:30 gibi bitti ilk gün.
Mülakat salonuna giriş ise mülakat sıralamasında önünüzde olan kişi mülakata girince sizi bekleme salonuna alıyorlar. İçerideki çıkınca, zilin çalmasını bekliyorsunuz ve çalınca siz içeri giriyorsunuz. Ortam gayet samimi. Mülakat kendinizi tanıtın sorusu ile başlıyor ve sohbet havasında geçiyor.
Bana sorulan sorular: AB organları, 4483 ve kademe ilerleme cezası üzerineydi. Konuşturma yaptırılan aday sayısı 4-5 arasıydı ve genelde 29 Ekim tören konuşması üzerindeydi. Mülakatlar genelde 10 dk sürüyor.
Genel hatları ile sorulan sorular: iktisat ; Phillips eğrisi, cobb Web teoremi, arz nedir, toplam arz nedir, tahvil nedir, ödemeler bilançosu
Anayasa; idare kısmı özellikle kanunsuz emir mahalli idareler
İdare: 4483, metruk binalar, mera kanunu, köylere hizmet götürme birlikleri, kolluk gözetim komisyonu, adli soruşturma iznini kim verir, Özel ve genel kolluk, kaymakamın görevleri, 3091, kabahatler kanunu, idari vesayet, köyün organları
İnsan hakları; düzenli ve düzensiz göç, AB organları, muleticler hakkında bir kaç soru
Güncel; Covid-19Hatırladıklarım bu kadar hepimiz hakkında hayırlısı olsun. Kendinize güvendiğinizi gösterin, sakin kalın. Sorulara verilen cevaplarin çok önemli olduğunu düşünmüyorum.
Herkese başarılar dilerim. -
@108-Dönem iktisat. Gözlemledigim kadarıyla iktisat sorularını, iktisat mezunu olmayan arkadaşlara da sordular.
-
@Yasarx hocam bu soruların hepsini size mi sordular? çok değil mi
-
@iskender yok bana sorulanlari ayrıca yazmıştım onları sordular bana. Gerisi diğer 39 arkadaşa sorulan sorular.
-
Arkadaşlar mülakata,belge teslimi yaptığımız içişleri bakanlığı yerleşkesinde giriyoruz değil mi?
-
@ömerhayyam evet hocam.
-
Sabah 9 30 da orada mı olmak lazım benim sıram 39 muhtemelen öğleden 4 te sıra gelecek daha önce giren arkadaşlar bu konuda tavsiyesi var mı acaba en azından 14.00 te gidilebilir mi
-
@Yasarx gecmis olsun, ayrica Verdigin bilgiler icin cok tesekkurler, bir cogumuz icin fazlasiyla aydinlatici oldu.
-
@miray gecen sene günde 37 kişi alıp öğleden sonraya bırakmamışlardı, öğleden sonraya kalacağı garanti değil bence, yanlış hatırlamıyorsam sabah yoklama da alınıyordu.Ayrıca orada sabah hazır bulunmak da mülakat açısından belki bir kriterdir gerçi tek kriter referans diyenler de var hak vermemek elde değil...
-
Arkadaşlar sabah 9.00'da orada hazır olun derim ben de 9.00 ve 9.30'da yoklama alıyorlar.
-
@miray hocam yoklama alınıyor orada olmaman hanene eksi yazdırır.
-
@Yasarx mera kanunu metruk binalar kabahatler kanunundan Nasıl sorular gelmiş bilginiz var mı?
-
@80üstamadnnmsz Metruk bina nedir ve kaymakamın bu binalar için yapmasi gerekenler nelerdir? Mera kanunu hakkında bilgi veriniz tarzında sorular. Genelde sorulan sorularda MIAnın görevi varsa onun söylenmesini istiyorlar.
-
Arkadaşlar şehir dışından gelenler için çanta mont vs koyulacak vestiyer var değil mi?
-
Arkadaşlar merhabalar bende bugün mülakata girdim. Bana sorulan sorular 657 DMK ve 3091 sayılı kanundan sorular vardı. Herkese başarılar diliyorum.