ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@umrcn aynen katılıyorum.
-
Arkadaşlar puanlara ekleme olmaz ve yeni puan sistemi bu şekilde olursa, herkes kendi mezun olduğu bölümün netlerini çok iyi yapmak zorunda. Gerisi teferruat haline gelmiş durumda. Bu puan sistemine göre her bölüme göre ayrı bir puan türüyle alıma çıkılacağı kesin diyebiliriz. Bu puan türleri ve oranlarına göre bütün kamu kurum ve kuruluşların bölüme göre alıma çıkması kaçınılmaz. Herkesi ilgilendiren bir puan türü dahi neredeyse yok. Bu durumda Maliye Bakanlığı gibi iibf/sbf mezunları için önemli alımların yer aldığı sınavlarda hangi puan türüyle sınava çıkılacak ve bu sınavların formatı nasıl olacak?
-
@Antimülakat ben sizin gibi düşünmüyorum alım sayısı branş başında 10u gecmeyen durumlar için dediğiniz olabilir ama guy mhuy vmy gibi alımlar p48 tarzı puanlari kullanacaktır.guy gidipte 60 iktisat mezunu alıyorum p30 dan 70 maliye mezunu alıyorum p25 ten demeyecektir diye düşünüyorum
-
@guyan-gelmiş hocam o alternatif varda bir tek maliye sınavlarını oraya atabilirsin. Onlarca sınav var, 4 alanın eşit ağırlıkta dağılarak alım yapılan bunların listesinin birazdan atayım onlar için nasıl bir formül üretilecek. Guy, Muy, Duy, Vmy bile aynı puan türüyle alıma çıkması sana mantıklı geliyor mu? Vmy aynı puan türü ile alıma çıkmamak için KPSS P57'yi kullanıyordu, kimi KPSS P113 ile alıma çıkıyordu. Bırak onu birbirine değmemek için KPSS P97 ile alıma çıkan kurumlar vardı. Tamamen kurumların kendi içlerindeki küçük rekabetleri yüzünden farklı puan türleriyle çıkmaya çalışıyorlardı. Nasıl olacak ben bilemedim?
-
KPSSP35 PUAN TÜRÜ
KPSSP35 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek: %10
Genel Kültür: %10
Hukuk: %20
İktisat: %20
Maliye: %20
Muhasebe: %20
KPSSP35 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
İçişleri Bakanlığı (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) İl Göç Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Yeminli Murakıp Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, İİBF, SBF, Bankacılık, İstatistik ve Endüstri mühendisliği mezunları için)
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, İİBF, SBF, Bankacılık, İstatistik ve Endüstri mühendisliği mezunları için)
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Mali Denetçi Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF ve İİBF mezunları için)
Bazı Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP38 PUAN TÜRÜ
KPSSP38 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek: %20
Genel Kültür: %20
Yabancı Dil Sınavı: %10
İktisat: %10
Maliye: %10
Muhasebe: %10
KPSSP38 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Denetmen Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP39 PUAN TÜRÜ
KPSSP39 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
KPSSP39 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Uzman Yardımcılığı kadrosu: (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP40 PUAN TÜRÜ
KPSSP40 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
Hukuk: %15
İktisat: %15
Maliye: %15
Muhasebe: %15
KPSSP40 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı (Vergi Denetim Kurulu) Vergi Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Yeminli Murakıp Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, İİBF, SBF, Bankacılık, İstatistik ve Endüstri mühendisliği mezunları için)
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, İİBF, SBF, Bankacılık, İstatistik ve Endüstri mühendisliği mezunları için)
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Denetçi Yardımcılığı (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Posta ve Telefon Teşkilatı A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı (SBF ve İİBF mezunları için)
Bazı Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP44 PUAN TÜRÜ
KPSSP44 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek: %15
İktisat: %20
KPSSP44 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
KPSSP45 PUAN TÜRÜ
KPSSP45 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek: %15
Hukuk: %25
Kamu Yönetimi %20
KPSSP45 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlüğü kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP49 PUAN TÜRÜ
KPSSP49 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek %10
Genel Kültür %10
Hukuk %20
İktisat %20
Maliye %20
Muhasebe %10
KPSSP49 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Rekabet Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP51 PUAN TÜRÜ
KPSSP51 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
KPSSP51 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP53 PUAN TÜRÜ
KPSSP53 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
Yabancı Dil Puanı: %20
KPSSP53 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP54 PUAN TÜRÜ
KPSSP54 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
- Genel Yetenek: %30
Yabancı Dil Puanı: %10
Hukuk: %10
İşletme: %10
KPSSP54 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı (Vergi Denetim Kurulu) Vergi Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Maliye Bakanlığı Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Rekabet Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF ve İİBF mezunları için)
Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF, İİBF, Hukuk, Fen, Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Ticari Bilimler fakülteleri için)
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (İktisat, Ekonomi, İşletme ve Maliye bölümü mezunları için)
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP55 PUAN TÜRÜ
KPSSP55 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
Genel Kültür: %15
Hukuk: %10
İşletme: %10
KPSSP55 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Rekabet Uzman Yardımcılığı kadrosu (SBF ve İİBF mezunları için)
Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)KPSSP56 PUAN TÜRÜ
KPSSP56 puan türünün hesaplanmasında yer alan derslerin yüzdelik oranlarını aşağıdaki gibidir:
İstatistik: %5
KPSSP56 puan türüyle alım yapan kurumlara ilişkin kadrolar aşağıdaki gibidir:
Maliye Bakanlığı Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF ve İİBF mezunları için)
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, İİBF, SBF, Bankacılık, İstatistik ve Endüstri mühendisliği mezunları için)HOCAM bunlar 4 ana derse göre ilana çıkan kurum listelerinin bazıları gördüğün üzere çoğu kurum bu 4'ü üzerinden ilana çıkıyordu. Bunların tamamı sana göre 2017 yılında KPSS P48 ile mi sınava çıkacak?
Ben daha üzücü bir şey söyleyeyim KPSS devri bu sayede kısmen kapatılmakta isteniyor olabilir. Kurumlar kendi kurum sınavlarıyla atama yapmaya başlayabilir. Dış İşlerinde yaşanan gelişmeleri 2017 KPSS sonrası çoğu kurumda görmeye başlayabiliriz? Sadece bir öngörü, duyum vs. yok. KPSS bitiyor olabilir dostlar ne dersiniz?
-
Tabikide 48 ile çıkmayacak ama farkettiysen aralarında uçurum söz konusu değil örnek p49 ile p35 ikisi arasında sadece muhasebeden 10 luk alıp ing veriyor kurum 48 ile çıkıp mhuy gibi 5 yıl içinde c seviyesi isteyebilir veya sgk 113 değil de biraz daha ceko etkisi olan bir puan türü belirleyebilir.kısacası kurumlar yeni puan türlerinden kendine uygun gördüğü puan türünü kullanacaklardir.ek olarak kurumlar kpss'siz almaya başlaması için bu kadar vadeli düşünüp iş yapilmaz bu ülkede karar verirler ve yaparlar ben bu tarz kararlarin kurultaylar sonucundan ziyade 3-5 kişinin verdiğini düşünüyorum o yüzden çok ayrıntı aramıyorum belki de yaniliyorumdur bilemem tabi.
-
@guyan-gelmiş hocam işte demek istediğim noktada buluşuyoruz bu hesapta. Bende diyorum ki bu kadar kurumun üç alternatiften birine yönelmekten başka şansı kalmıyor:
1- Kurumların büyük kısmı bölüm bazlı alımlara yönelecek.
2- Kurumlar puan türünde KPSS için 4 saç ayağını bünyesinde barındıran KPSSP48 ile sınav ilanına çıkacak.
3- Kurumlar KPSS dışında kendi sınavlarını yapacak. -
@Antimülakat Aslında tam tersi. Sorunlu bir yapıyı ortadan kademeli olarak kaldırmak yerine düzeltmeyi tercih ettiklerini düşünüyorum. Bilgi eksikliğinden dolayı mağdur bir kesim oluşabilecek malesef. Beklentimiz odur ki adayların planlı bir şekilde hazırlanmaları için yeni puan sisteminin bir an önce açıklığa kavuşturulması.
-
@Antimülakat ve 4. Kurum hangi alanda çalışıyorsa o branşın daha etkili olan puan türünü seçecek.örnek sgk yuzde 40 çeko olan puan türünü seçecek ama bunu seçerken illa çeko mezunu şartı koymayacak.Anlaştığımızı sanıyorum
-
@Antimülakat 3. seçeneğe katılmıyorum. Kurumların KPSS'siz alıma çıkıp bunu organize etme kapasitesi yok. Her kurum binlerce sınava girmek adayı seçmekle mi uğraşacak ohooo... Zaten Özelleştirme ve Enerji Bakanlığı gibi bazı kurumların yazılıdan direkt mülakatlı alıma dönmelerinin sebebi çok fazla uğraşmak istememeleri. Taşra kadrolarda olmaz ama merkez kadrolarda 1. seçenek çok daha makul. Bölüm bazlı alım yapmayan kurumlar bile bölüm bazlı kontenjan açabilir. Ancak bu durum yine benim gibi Kamu Yönetimi mezunlarının aleyhine olur. Kurumlar genelde İktisat, İşletme ve Maliye mezunlarını daha çok tercih ediyor. ÇSGB'ye bağlı kurum alımlarında da ÇEKO mezunları ÇEKO'nun yüksek olduğu ayrı bir puan türünden ayrı bir kontenjanla alınıp kalan İİBF bölümleri de ÇEKO'nun makul bir yüzdede olduğu puan türüyle alınabilir. Ya da eskisi gibi tek puan türüyle alım yapan kurumlar artık 3-4 puan türüyle birden alıma çkabilir.
-
http://www.osym.gov.tr/TR,12921/2017-kpss-ve-oabt-adaylarinin-dikkatine-06012017.html
Soru sayilari.40'a cikarildi dostlar. Bekledigimiz gibi duzenle duyruldu.
-
son 2 değişikliğinde yapıcı olduğunu düşünüyorum.
-
Hangi kurumun hangi puan türüyle alım yapacağı da açıklanırsa soru işareti kalmayacak.
-
son değişiklik pek de iyi olmamış aslında
muhasebeyi 50 dk.da çözmek zorundasın..
-
muhasebeyi 50 dk da çözmek zorundasın keza diğerlerini de..
işletmeden, maliyeden artırayım ve bu süreyi iktisat ve muhasebede kullanayım yok artık..
lys gibi olmuş..
-
hocam belki yeri değil ama görunen o ki öğleden sonraki oturumlar önemli hale geldi bunun için bu ui kamu yönetimi işldtme çeko not falan var mı ya da ceko için hangi kanunlar okunmalı bunun için yardımcı olabilir misiniz acaba ne YAPMALIYIZ 'ÖNCE STRATEJİ'
-
Zirt pirt sistem değişiyor bizde insaniz bee.Daha iki yil olmadi 30 soru yapmış tiniz simdi tekrar 40 soru
-
Geçen senelerde çok alım yapılan herşeyden azar azar alınan p117 puan türü ile genel yetenek ağırlıklı p54 puanının muadilleri yok. Bu sene bu kadar az alım olmasına rağmen %60 ında bu puanlar kullanılmıştı. Ayrıca kamu-uluslar ve çeko üçlüsünden iki tanesinin birlikte hesaplandığı bir puan türü de yok. Hepsinden azar azar yapıp puan alma yok, birine ikisine biraz abanmak daha mantıklı sanki.
-
@JanTinbergen valla 0 p 54 puanının olmamasına sevindim ne yalan söyliyim
%30 gy %10 gk bi de ingilizce varsa sağlam %10 da yds
5 er tane alan serpiştiriveriyodu bide tamam zaten 3-4 tane üst kurul ve müfettişlik sınavına giriyodun -
YARIN SAAT 20,00 DA GUY ISTEGI ILANI ICIN ETKINLIK YAPACAGIZ ERTELENMIS BIR ETKINLIK ARKADASLAR YAPILAN YENI IHRACLAR SAYESINDE SANSIMIZ ARTTI BIZ EN AZINDAN SESIMIZI DUYURALIM 1000 KISI ILAN GELECEKSE TALEP VAR DIYE 2000 OLSUN ILAN SAYISI NISANDA ACILACAKSA SUBATTA ACILSIN SIZDEN ISTEGI MAHALLE AGZIYLA SOYLEYIM BIR EL ATIN GARDASLAAR HERKES BURAYA GELSIN KI TOPLANALIM http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/190?page=10