Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@evladıthemis hocam yukarda yazdım yanlis anlasildim sitemim iibfden az almasi ve yds istemesine.Ancak bu kadar az kadroda bu işsizlkte bizler nasil yer edinelim.Tekrar diyorum hukuk mezunuda cok var ancak mesleginiz var.Tabiki hukuk mezunlarıda kamuya atansın ama hakim alimlarida ortada cok iyi sayilar.Adalet bakanligi bu konuda cok hassas ve her yil duzenli alim yapiyor.Amac işe girmekse daha dikkatli olunmasi gerekmez mi?
-
İnsan hakları ve Eşitlik Kurumu hukuk mezunu da alsın, iibf mezunu da alsın ama sayılar çok saçma. Avukat veya hakim olmak gibi çok güzel kalıplaşmış iki meslek dalı olan hukuk mezunlarının, bu kadroları asli olarak kendi hakkı gibi görmesini anlayamıyorum.
-
@zenginmemur benim eşim de bir iibfli ve iibfli arkadaşlarımın dertleriyle dertleniyorum haklisiniz alim sayıları oldukça az ama bu kurum için hukukçu sayısının fazla olması çok normal. Hakimlik de hepimize nasip olmuyor işte yoksa ben 2 defa kazandım. Mülakatlar var....
-
@evladıthemis hocam hukuk kaçla kapatır sizce ?
-
@zeynep9b Aynı şartları isteyen strateji bütçe uzman yardımcılığında 68. kişinin puanı 77 imiş. Ama burda sadece mülakat olduğunu düşünürsek belki biraz daha yüksek kapatır.
-
@justlawyer Ben de yüksek kapatacağını düşünüyorum 89 puanım var ama pek umutlu değilim. Sözlü olayı da insanı şüpheye düşürüyor sanki kimin referansı varsa o girer gibi sonlardan falan girsem sıralamaya bile referans olmadığından bir şey değişmeyecek galiba oysa çalışmayı çok istediğim bir kurumdu
-
@zeynep9b yds eklendi yazılı yok direkt 4 katı sözlüye çağırılacak. Geçen sene 20 kat yazılıya çağrılmıştı . Bu sene sayı daha fazla çok yükselmez bence. Yds si olan şansını denesin.
-
@evladıthemis geçen sene 120. Kişi 88 puan almış ama yds yokmuş ve yazılı sınav varmış dediğiniz gibi belki bir umut
-
@zeynep9b önünüzde yds si 70 olmayan hukukçular fazladır. Yine hayırlısı olsun.
-
@zeynep9b Puanınız çok rahat yeter diye düşünüyorum ben. Referans olayına gelince de kurumun adı eşitlik kurumu eğer burası bile bu şekilde alım yaparsa diğer kurumlarda ümit yok demektir.
-
İs alanı itibariyle calismayi en cok istedigim alan diyebilirim.Anayasa raportörlüğü,yasama uzmanlığı,ombudsmanlık ve TİHEK favorilerimdir.Anayasa raportörlüğü ,yasama uzmanlığı ilanlarının esamesi okunmuyor henüz,ombudsmanlık gecen sene mulakatı malesef olmadı 5 senede bir ilan açıyor yani KDK da elimden gitti,TİHEK'e de 90,39 puanla çok ümidim olmasa da basvuracağım,olursa olur olmazsa nasip.
-
@justlawyer Öyle umalım ama yazılı bile açmayınca insan bir şüpheli bakıyor gene de olumlu düşünceleriniz için teşekkür ederim
-
@iibfpalace kdk 95 kapatmıştı hocam ama iibf farklı mıydı
-
@zeynep9b Hayırlısı ise olur inşallah. Hukuk açısından uzmanlıklar genelde çok çok yüksek kapatmıyor takip ettiğim kadarıyla. Belki hızlı sonuçlandırmak için böyle bir sistem getirmişlerdir diye düşünmek istiyorum
-
iibf 89'a gelir mi dostlar? sayı çok az ya keşke bu gece bir düzeltme ilanı yayınlansa da hukukla iibf yer değiştirse 17 iibf 7 hukuk olsa ama zor tihek başkanı,başkan yardımcısı ve üyelerinin çoğu hukuk mezunu hukukçu almak istemeleri normal
-
Girseniz de gizli işsiz kalacaksınız zaten arkadaşlar Türkiye'de ne eşitlik var ne İnsan hakları
-
@russellwestbrook geçen seneki alımda 28. Kişi 92 puan almış iibg için bu sene yds nin etkisiyle 3-4 puan düşecektir diye düşünüyorum. İstenilen puan türlerinde ise çok bir değişiklik yok az aynı derslerin etkilediği puan türleri
-
@alonewolf Agzinizdan bal damliyor bal 90,40 ile umudum yoktu ama benim puana kadar gelirse cok mutlu olurum
-
@æon_flux iibf nin durumu içler acısı .yds varmış 90 puanın varmış fark etmiyor .3 5 kısılık ilan geliyor hep .iyi kurumlar böyle alıyor .Ama kuruma gidiyorsun memur dolu .eski memur bi ton .mesela ben enerji bakanlığına evrak vermistim.5 kisi alıyordu .Ama kurumda bi ton kişi çalışıyordu .ZaManinda girmiş millet .Biz de 90 puanla guy olalım düz memur olalım hatta olamiyalim.guy olup mutlu olduk diye kendimizi kandiralim.Hem kendi halime hem millete üzülüyorum.Bi ilan geldi mi ümitleniyosun bakıyorsun ya iibf yok ya bölüm ayrımı ya yds şartı .Hevesin kursağında kalıyor .Ya yaş şartı getiriyor
.süper zekali değiliz 22 yaşında mezun olup sınavdan puan alalım .Kurum sınavı hemen açsın girelim .22 23 yaşında baslasan bu sürece artık en az 3 yıl gerekiyor .En çok ilan açan guy bile 2018 de açtı .2018 de 23 yaşında olsan 25 26 yasina geliyorsun .Mülakata girsen kesin kazanma ihtimalin yok .Yaş geçiyor bu sefer büyüdün diyorlar .Hangi okul olursa olsun kimse iibf okumamali .ise gir ya da girme sinir hastası oluyorsun .İse giremiyorsun çok büyük stres ,ise giriyorsun girdiğine pişman oluyorsun emeğine açıyorsun .iyi yerler seni almıyor .İibf okuyacağın yere röntgen oku ne biliyim başka bi şey oku .Teknisyen ol . -
Başvuru formuna ulaşabilen var mı