İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@scofieldmustafa hocam ben de şunu Anlamadım, faizler yüksekse, yatırım azalmaz mı? Sonuçta makro iktisatta yatırım, mali sermaye değil de makine, fabrika gibi üretimi artıracak yatırım değil mi? Bir de faizlerin artması sonucu tahvil talebi artmaz mı? Yani faizlerin artmasi daraltici para politikasıdir. Daraltici para politikasi sonucu para arzi fazlasi olur. Bu fazla ile insanlar tahvile yönelir aslinda. Bu da tahvil ve para piyasası ile alakalı değil mi? Yani, benim bildiğim kadarıyla parasal değerler reel değerleri etkilemez. Yani tüketim ve tasarrufun etkilenmemesi gerekir. Ya da ben iktisat bilmiyorum.
-
@kemankeşş içindekiler kısmında kamu gelirleri vergi analizi sayfa numarası yazar
-
Aslında keynes stagflasyon da politika nedeniyle batmıyor. İssizlik ve enflasyon aynı anda olamaz dedigi icin phillips egrisi nedeniyle batıyor. Bence de stagflasyonda gmp uygulanmali. Bence de issizligi azaltip fiyatlri arttirmali. Ama nedense stagflasyonda keynes batti diye gmp yi kabul etmiyorlar. Soruda kabul edin demis
-
@barocan sağolun hocam. Cidden değişik sorulardı. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@Marsiyal ben 4t ye göre değil dostum direk makaleye nazaran yaptım soruyu yanılmıyorsam geçen sene merkez bankası uzmanından ders aldım oda demişti sormuştum şansa hatta çıkmaz ama anlatayım diye anlatmıştı sağolsun ama şu var hatalıysa iptal olsun yeterki kimsenin hakkı yenmesin 1 puan almamda 0,6 puan alırım soru başına
-
@errayn 0.6 ya düsmez 100 u 99 a bolersin dogru sayınla çarpıp puanini öyle hesaplarsın.
-
@Ysgnd5 hocam iktisattaki kime göre neye göre sorusunu unuttunuz galiba. Söyledikleriniz biraz havada kaldi o yüzden. Bahsettiğiniz dikatomi klasikler icin gecerli evet. Fakat mantıken yatirimda bir tüketim harcamasi ve sirketler de yatirim yapmak yerine faize yöneliyor tasarruf artıyor.
-
@marjinalmaliyt57 ben 2 soru iptal şeklinde hesapladım sorun yok hesapta
-
3 soruya itira edecegim, cwliski olan baska sorular varsa onlarida yazayim 5 soruya kadar 25 tl imis bosa gitmesin para
-
@Ysgnd5 Hocam cevabı kendiniz vermişsiniz. Tahvil talebiniz artarsa paranızı tasarrufa yönlendirmiş olursunuz bunu yapmak için de tüketiminizi kısmanız gerekir. Diğer söyledikleriniz de doğru olmakla beraber bu da aynı durumda geçerli. Hem yatırımlar açısından hem de tüketim açısından aynı şey geçerli yani.
-
@errayn peki tamam hocam.
-
@scofieldmustafa zaten stagflasyonda tek mi politika uygulanmaz önce işsizliği azaltmak içşn maliye politikası sonra enflasyonu azaltmak için daraltıcı oara politikası uygulanır ben hep böyle gördüm sorunun cevabını görünce şok oldum
-
@varol ben de başvurucam da siz hangilerine başvuracaksınız ona göre söyliyeyim belki de ne kadar çok kişi o kadar ciddiye alınma
-
@80üstamadnnmsz evet iste sorunda tam bu noktada başlıyor. Soruda gmp sorulmus ama cevap olarak gmp+dpp sonucu verilmis bunu anlatamadim
-
@onur06 kural olarak tek kisinin basvurusunu bile kurul incelemek zorunda
-
@onur06 is lm , dislama, ve ortalam vergi yuku
-
@scofieldmustafa az önce bi arkadaş yazmıştı da bi iki kişin başvurusunu önemsemeyebilirler diye ona istinadem söyledim, yoksa bence de dediğin gibi olmalı
-
@varol stagflasyonu da ekleyebiliriz ben öyle yapıcam
-
@onur06 o soru dogru hocam , ben yanlis yaptim ama o soru garanti doğru. Siz yine itiraz edin siz bilirsiniz.
-
https://twitter.com/habipadiguzelli/status/1226839686548729856?s=19 urdada 929 kişi oy kullanmış. Kullanmayanlar oy kullanabilir.