İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ahmetozcelik35 tamam ben numaramı yazayım ya da siz yazın iletişime gecelim
-
Arkadaşlar, bir soruyu hâlâ çözemedim ya da anlamadim. Sizden anlayan varsa biri cevap verebilir mi?
30) Aşağıdakilerden hangisi yüksek faiz oranlarının sonuçlarından birisidir?
A) Tüketim harcamalarında ya da tasarruf üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
B) Tüketim harcamalarını azaltır ve tasarrufları artırır.
C) Hem tüketim harcamalarını hem de tasarrufları azaltır.
D) Tüketim harcamalarını artırır ve tasarrufları azaltır.
E) Tüketim harcamalarını değiştirmez, tasarrufları azaltır.
Ben A şıkkı yaptım. Faiz oranlarının teoride tüketim ve tasarruf üzerinde bir etkisi yok diye biliyorum. Siz de benim gibi mi düşünüyorsunuz? -
@kemankeşş eveeeet açtım baktım ortalama vergi ORANI diyor YÜKÜ demiyor. Peki ben sana söyliyeyim 4t kamu gelirleri bölümü sayfa 261 aç bak bekliyorum
-
@80üstamadnnmsz tam duyarsız mı değil mi bu belli değil ama eğim olarak bana Tam istihdam da As ya da Lm nin Dik olduğu daha net geldi onu işaretledim itiraz edebilirsiniz tabi ki
-
@scofieldmustafa hıh işte belli ki sen de o soruları doğru yapmışsın, haksız mıyım
-
@onur06 stagflasyon sorusunu yanlış yaptim mantığını anlattılar kabul ettim. Hak verdim.
-
@zenginmemur çıkmış soru olarak gezen bir not var ya oradaki cevaplar bu sınava ait işte.*Yanlış iletiye cevap oldu ama anladınız siz
-
@scofieldmustafa sen kabul ettin diye soru doğru mu oldu? Burda ahkam kesip sadece şu soru iptal olacak demek ne kadar doğru? Ayrıca bana anlat ben de anlıyayım itiraz etmiyecem
-
@kemankeşş duyarlılığının olmaması h=0 olması demek k/h dan lm dik olur duyarlı değil demek az duyarlı az duyarsız demek değildir .iktisatta bi çok kaynakta dediğim gibidir sizin dediğiniz gibi Bi durum yok
-
@Ysgnd5 şöyle söyleyim hocam. Diyelim piyasada %20 mevduat faizi var. Sende de 1000 lira var. 1000 lirayı harcayıp bosa gitmesini mi istersin yoksa bankaya yatırıp 1200 lira olarak geri çekmeyi mi? Bu nedenden dolayi tüketim azalip yatırım artiyor
-
@onur06 öncelikle ben çok bildiğimi iddaa etmedim ama stagflasyon sorusunu bende yanlış yaptım ama net hatalı diye ortalığı yıkmadım neden gmp demek Keynes demek. Soru zaten stagflasyon da uygulamam gmp yi soruyor. Stagflasyon keynesin çöküşü demek zaten. Kurumun verdiği yanıt yanlış olabilir itiraz edilebilir belki ama bence mantıklı cevap. Sen itiraz et sonucu beraber görelim. Vergi yükü sorusu zaten çok açık subjektif vergi yükü niceliksel olarak ölçülebilen bir kavram değildir psikolojik etkisidir verginin. Hemen her maliye kitabında tanımı mevcuttur zaten. Sen insanları karalamadan önce araştırma yap diyorum ben sana kötü bişey demedim saygısızlık yapmadım. Ki itiraz etme konusunda özgürsün itiraz et bizde görelim kim haklı kim haksız.
-
@onur06 ya kardeş sen orada ortalama vergi varken neden subjektif e yöneldin onu da anlayamadım bir kere SUBJEKTİF vergi yükünün Hesaplanması MÜMKÜN DEĞİL anlatabildim mi saldırgan davranmana da gerek yok
-
Arkadaşlar bu soruyu ben yanlış yaptım kabul ediyorum subjektif yaptım ama cevap objektif vergi yükü o da cevaplarda yok maliyeci hocaya sordum
-
@marsiyal @kemankeşş sakin kalın dostlar
-
@onur06 valla ben anlasam zaten yanlış yapmazdim ki yanlis yaptım. hala da yaptığım doğru gibi geliyor bilmiyorum ama önceki sınavda da tam 12 soru icin dilekce verildi. Tek bir soru iptal oldu. Bariz hata vardi çünkü is lm sorusu gibi. Hayırlısı diyelim konusulan sorularin iptal olmasi benim isime geliyor.
-
@80üstamadnnmsz doğrudur hocam ne güzel sizde fikrinizi beyan ediyorsunuz itiraz yolu açık tabi herkesin yaklaşımı farklı göç de de iktisat böyle yoruma açık bir sınav işte
-
@Marsiyal stagflasyon konusu pretiktr keynesin teorisi çökmüş olabilir ama biz teoriden sorumluyuz teoride stag varsa gmp işsizliği azaltır fiyatları artırır. Vergi yükü sorusuna da ben doğru cevap subjektif olmalı demedim ki, sorudaki tanım objektif vergi yükünün tanımı ama şıklarda yok, şıklarda olan ve senin işaretlediğin ortalama vergi yükü ama literatürde ortalama vergi YÜKÜ diye bişey ortalama vergi ORANI var.
-
@80üstamadnnmsz ben iptal için bsşvurmuycam ama başvuracak arkadaşlara da saygı duyalım
-
@errayn ya hocam bırakın Allah aşkına 5 saat önce üye olmuş gelmiş milleti karalamaya kalkıyor. Bu forumun belli bir ağırlığı var memurlar değil burası böylelerine pabuç bırakmayalım lütfen.
-
@Marsiyal hocam boşa sinirlenme diye dedim zaten baktım 6 saat gördüm ondan yoksa genel anlamda sürekli olan biri olsa tabiki haklısın