İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ahmetozcelik35 hocam bugun gecti artik.Bugun dilekceyi yazip paylasalim yarin prayi yatirir mufurluge gideriz.Onemli olan itiraz edecek kisiler burdan metni bir sekilde ben paylasmayi bilmiyorum burdan bulsun yazsın.
-
elden mi vermek gerekiyor dilekçeyi ?
-
@zenginmemur 176. Sayfada ben yazdim bir seyler. O dogrultuda yazilip dilekce olarak gonderilse iyi olur
-
Arkadaşlar whatsapp grubu işine ne diyorsunuz biraz cesur olun yahu kuralım itiraz edecek herkesi alalım gruba ortak bir şekilde itiraz edelim işte
-
@DaronAcemoglu hocam watsapta olur burasıda olur.Metni belirleyip burada ilk sayfaya yapistiriz yada ayri bir itiraz sayfasi acalım
-
@zenginmemur hocam elinizde metin varsa bana mail ile gönderin, ben paylaşırım.
-
@DaronAcemoglu Dün konusu geçen 47. soru vergi yükü sorusu isterseniz onu da ekleyin
-
@Estevez hocam onun için diyorum zaten ama kimse numarasını paylaşmıyor ki özelden bir kişi bile atsa kuracağım grubu ortak bir tepki vereceğiz ama kimse yanaşmıyor
-
Is lm tam dıslama stagflasyon vergi yükü
-
@zenginmemur dediğiniz gibi de olur ama burada iletişim kayması çok yaşanıyor orda daha hızlı halledebiliriz bence taş çatlasa 1 gün sürer
-
@mel819111 iyi de kanun değil ki anlaşmalar öyle dediğin gibi
-
@law hocam bu dediğim merkez göçte hangisi değildirin cevabı kanun olmadı gereken soru
-
Murat hocanın anket sonucu nedir nasıl sonuclandı bilgisi olan var mı arkadaslar
-
@sbhGazi Soru şuysa cevap açıkça C) seçeneği:
16) Aşağıdakilerden hangisi yabancılar hukukunda
kaynak olarak yer almaz?
A) Milletlerarası teamül kuralları
B) Milletlerarası anlaşmalar
C) İç hukuktaki örf ve âdet hukuku
D) Hukukun genel ilkeleri
E) Kanun
Yabancılar hukuku demiş uluslararası hukuk dememiş. -
@zenginmemur hangilerine itiraz is lm dışlama stagflasyon mu?
-
Arkadaşlar A grubundan itiraz dilekçesi hazırlayan olursa burada paylaşabilir mi? Aynı şekilde itiraz edelim. Birde liberalizm sorusunda sıkıntı gören var mı?
-
@onuktekin soru bu dediğin olabilir haklısın.
-
@onuktekin hocam bu nerden çıktı merkez göç sorusu mu
-
Dışlama sorusu hatalıdır
Para piyasasında dengeyi gösteren lm eğrisi pozitif eğimlidir. Para piyasasında denge para arzı ile para talebinin eşit olduğu noktada sağlanır.
Md=a+k.y-h.i ve Ms sabittir çünkü dışsal değişkendir.
Md=Ms ise a+k.y-h.i =Ms buradan hareketle lm denklemi elde edilirse i=k/h.y-Ms/h şeklinde elde edilir. Denklemden hareket lm eğrisinin eğimi türevi fonksiyonda gelire göre türev alınırsa k/h >0 ortaya çıkar ve lm eğrisinin pozitif eğimli olduğunu gösterir.
k=para talebinin faize olan duyarlılığı
h=para talebinin gelire olan duyarlılığı
h=0 yani para talebi faize duyarlı değilse (duyarsız ise) lm eğrisi sonsuz eğime sahip dik bir doğru olarak ortaya çıkar (klasik bölge -dışlama etkisi (croeding out)
h=Sonsuz yani para talebi faize duyarlılığı sonsuz ise ( çok yüksek ise) lm eğrisi sıfır eğime sahip yatay eksene paralel doğrudur.( keynesyen bölge - likitide tuzağı)Lm dik bir doğru ise uygulanıcak olan genişletici ya da daraltıcı maliye politikası milli gelir ve istihdam düzeyini etkilemez yanı politika etkinsizdir. (Klasik bölgede maliye politikası etkisiz, para politikası etkin)
Lm yatay ise maliye politikası milli geliri etkiler yani politika maliye politikası etkin olur)Sonuç olarak klasik bölgede uygulanan Genişletici maliye politikası Sonucunda negatif eğimli ıs eğrisi sağa kayar artan faiz oranı sonucunda özel kesim yatırımlarını azaltır böylece dışlama etkisi ortaya çıkar ( tam dışlama etkisi)
-
@lannisterjk insalllah hocam valla twitterda o kadar çok katılan olmus ki garip geldi açıkçası. Sinav oncesi adalet saglayicilar vardi hatirlarsiniz yüksek puanlarla basvuralim aramizda adaleti saglayalim diyenler ben bu ankette onlarin da spekülasyon yaptigina inaniyorum ama bir yandan da cevremdekiler de aşırı yuksek bekliyor kafamda acabaalarimla kaliyorum. Insallah girebiliriz