İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
-
@whshw yskya kaç kişi girmiş bilmiyordum tamam affola yine de 80 ve üstü diyorum çünkü kitap açmadan sınava girenleri biliyorum hepsi en az 80 diyor troll muroll değil çünkü iyi düşün o baştaki kanun soruları bile bi yerden sonra bildiğimiz basit anayasa medeni tarzı soru sormuş ki kanunlara çalışmayıp yorum yaparak bile bi sürü doğruları var mevzuatta diğer maliye hukuk ve iktisada zaten aşinalar sen düşün yani mevzuat soruları kamu yönetimi soruları çalışanla çalışmayan arasında çok fark yaratmadı bu gerçek ondan dolayı 80 üstü olabilir diyorum kesin değil tabiki
-
@İbbfli19 ysk sınavında mülakatta elendim il göçten kolay bir sınavdı kardeşim 40 tane Türkçe matematik tarih vardı en başta
-
@importante hocam herkes itiraz edeceğim diyor ama kimse dilekçenin gerekçe kısmına ortak birşeyler yazalım demiyor veya paylaşmıyor şimdi gittim dilekçenin çıktısını aldım dershane hocamdan rica edip dolduracağım burda da paylaşacağım isteyen ona göre itiraz etsin sabahtan beri bir grup kuralım ortak birşeyler yapalım diye çabalıyorum kimsenin umurunda değil 1 tane bile geri dönüş almadım özelden kims elini taşın altına atmıyor bu korkaklık pasifik nedir anlamadım şu sınav bir öğretmenlik sınavı olsaydı şimdiye 500 tane itiraz dilekçesi verilirdi neyse herkesin kendi bileceği iş
-
Itiraz soruları olacak erken pes etmeyelim sınirdaki arkadaşlar.Sandıkları terk etmeyelim.
-
@DaronAcemoglu Nasil yapılacak yapalım hadi şunu.ben sürecin nasıl olacağını hiç bilmiyorum şunu yapicaz deyin yapalım arkadaslar
-
@DaronAcemoglu hocam yapacagiz özele gerek yok ne yapacaksak burda yapmaliyiz.Herkes okuyor burayi merak etmeyin.Ben bugün müsvette bir kagida yazıp yarin dilekceye temize gececem.Arkadaslar derhane hocalrına bekliyor geć geldi bana kesin cevap gelirse bekleyelim.Yada siz başvurun onden paylasin.Ben forumu kullanmayi bilmiyorum.Paylasim yapanlar ilk sayfaya atsin.Cuma en son gün.
-
İki soruya su vakit itibari ile itiraz talebimi göndermis bulunuyorum
-
@varol hocam paylasabilir misiniz?
-
@varol paylaşın hocam beraber yapalım şunu
-
@zenginmemur 147. Sayfada yazdigim gibi gonderdim
-
Ysk ile karşılaştırılamaz bu sınav. O sınava 12 bin civari kişi girdi. Ve ilan sınav arasında 60 günden fazla bir süre vardı.Millet o sınava epey asılmıştı. Ayrica o bundan çok daha kolay bir sınavdı. Bu sınavda 3500 ancadır sınava giren. Ayrıca siyaset kamu bölümünde olan sorular isimler kolay değildi. Maliye iktisat hak getire hatalar saçmalıklar havada geziyor. Yoldan çevir yapar dediğiniz şeylere 1 aydir gece gündüz çalıştığınızı unutuyor gibiyiz sanki. Son kısımda ki uluslararasi ilişkiler soruları ve yabancılar kanunu kolaydir amenna ama bu sınav 80+ ile kapamaz. 77 78 e inecektir. Anketler manipüle ediliyor.
-
@varol eyvallah hocam 147.sayfa bu tamam.Dershane hocalarida atarsa birlestirip en geć persembe genel mudurluge gitmek uzere hazırliklara başlanmistir.
-
Arkadaşlar herhangi bi sınava giren kişi sayısıyla sınavın kaçla kapatacağı arasında hiç bi bağlantı yoktur.
Kpss'ye 60 bine yakın kişi giriyor 80+ yapan 2500 kişi zor çıkıyor.
Hakimlik sınavına 10000 kişi giriyor ilk 300 78 doğruyla kapatıyor.
Kaymakamlık sınavına 15000 kişi giriyor 76 net (ortalama 80 doğru) ile ilk 400 oluşuyor.
Her sınavın kendi mantığı ve zorluğu vardır.
Ysk sınavı bu sınavdan kat kat basit bi sınavdı hukuk ağırlıklı seçim kanunlarının olduğu artı gk-gy kısmının olduğu bi sınavdı.
İl göç sınavı ise iktisat ve maliye soruları artı kamu- ulus mezunu olmayan adayların yabancılık çekebileceği konuları da içerisinde barındıran bi sınavdı. Bu sebeple mantık yürütebilirsiniz ama net bilgiye ulaşamazsınız canınızı sıkmayın şimdiden.
Murat hocanın anketinin manipüle edildiği açıktır. Merkez göç için de anket yapmış ankete katılan kişi sayısı 373 olmuş sınava giren kişi sayısı zaten 400 olacaktı sınava girmeyenleri de düşünürseniz herkesin twitter hesabı olmadığını da düşünürseniz sizce bu anketlere katılanlar sınava gerçekten giren kişilerden mi oluşuyor?
Ben sınav şu puanla kapatır demiyorum yüksek kapatma olasılığı var bunun da tek sebebi geçen il göç sınavına giren kişilerin 1.5 ay arayla yeniden aynı sınava girmeleri ve bu kişilerin sayısının ortalama 600 civarı olmasıdır. Eğer bu kişilerin çoğunluğu 80+ yaptıysa yeni hazırlananlardan da elbet 80+ yapanlar var bunları birleştirirsek evet sınav 80+ kapatır.. Sınav heyecanı ya da diğer sebeplerle hata yapıldığını farzedersek de bana göre min sınav 77-78le kapatır. Umarım beklentilerin üzerinde yüksek kapatmaz. -
@idyah hocam iki soru kesin iptal diyorum ben.
-
@idyah bu iki soruyu bir sekilde dogru yapanlar yok mu?Elebtte vardır.
-
Vergi yüküne ne yazayım gerekce?
-
@zenginmemur @DaronAcemoglu arkadaşlar, burada çok aktif olmamakla birlikte dilekçe hakkında da bilgi sahibi değilim maalesef, görüyorum ki sizler burada daha aktifsiniz, bir grup vs oluşturulucaksa bunu yapalım, en geç yarına kadar dilekçe verelim diyorum, başka bir fikri olan varsa paylaşsın, hertürlü desteği yardımı yapmaya hazırım
-
@DaronAcemoglu hocam gerekçeli dilekçeyi paylaş burada bende itiraz edeceğim
Diğer türlü herkes itiraz diyor ama kimse ortak bir metin için anlaşamıyor konu kaynıyor araya gidiyor -
Arkadaşlar iki tane hocama soruları attım whatsaptan cevap bekliyorum ikiside akademisyen üniversite merak etmeyin gelen bilimsel cevabı burada paylaşıcam güzel bir şekilde yazalım gerekçemizi biraz bekleyin