İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@plansız vala sagolun hocam hemen yardıma koşuyorsunuz herkesin
-
@adanali01 Siz sağolun dostum, kolaylıklar dilerim
-
@adanali01 hocam bakınca döneyim size
-
@errayn tamam hocam
-
@plansız yabancılar hukukunu mevzuattan indirdiğimiz kanunlardan mı çalışıyoruz.Hiç bilmiyorum bu sınavı cevap verirseniz sevinirim
-
Arkadaşlar KPSS belgesi yüklerken karekod baya küçük duruyor sorun olmaz değil mi? Kontrol kodu vs okunuyor , 'karekod ve kontrol kodunun görünür olmasına dikkat ediniz' dediği için kafam takıldı
-
@plansız, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Değerli arkadaşlar merhabalar, bildiğiniz gibi sınav; hukuk, iktisat, maliye, mevzuat ve kamu-uluslar genel başlığında toparlayabileceğimiz geri kalan muhtelif kısım olmak üzere beş test her birinden 20 soru şeklinde 100 sorudan oluşuyor. Alan derslerinden hukuk, iktisat, maliye için eksikler varsa hızlıca tekrarları yapmak lazım. Kısaca kamu-uluslar dediğim bölüm ise tam anlamıyla derya deniz. Şöyle ki bu başlığa girecek dersler ilandan hareketle; insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar. Dolayısıyla bu kısmı kısıtlı vakitte toparlamak kolay olmuyor ancak bu sizi korkutmasın çünkü daha önce çıkmış soruları da incelediğinizde göreceksiniz ki sırf teorik bilgi soruları olduğu gibi bugüne kadar edindiğiniz genel kültürünüzle cevaplayabileceğiniz sorular da olacak. Bununla birlikte bu test ve mevzuat testi hemen hepiniz için aynı derece uzak sayılır, o sebeple bu iki teste tereddütle yaklaşmayalım dostlar, ne kadar doğru yaparsak kardır.
Gelelim devamlı sorulan konuya yabancılar hukukundan kasıt nedir?Şöyle ki mevzuat testi için ilanda geçen ibare: Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili bölüm maddeleri (On üçüncü bölümün tüm maddeleri). Demek ki bu 20 soru; 6458 sayılı Kanun, 4 sayılı CBK’nın 13.bölüm maddeleri ve yabancılar hukukunu ihtiva ediyor. Peki nedir bu yabancılar hukuku? Değerli arkadaşlar, bu testin çok büyük bir kısmı 12-13 soru gibi 6458 sayılı Kanun’dan gelir. Geri kalan kısım ise diğer kalan yerlerden. Bu oran maksimum 10-10 olur. İlanda Yabancılar Hukukundan kastedilen ise Türk Hukuk Mevzuatında 6458 sayılı Kanun haricinde yabancılara ilişkin olan hükümlerdir. Bu sebeple bu kısımda geniş bir alana yayılır. Geçmiş yılların çıkmış sorularına bakarsanız size yol gösterecektir.
Hangi Kanunlardan soru gelebilir?
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, 6735 sayılı Ua. İşgücü Kanunu, 5543 sayılı İskan Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ilk akla gelenler. Bunların yanında her yıl bir ya da iki sürpriz soru olabilir. Başlığın ilk iletisine arkadaşlar eklemişler mesela son sınavın sürpriz sorusuna dair Kanunu.
Yukarıda saydığım Kanunların içerik olarak tamamından sorumlu değilsiniz arkadaşlar, sadece bunların içerisinde yabancılara ilişkin hükümleri bilmeniz gerekiyor. Dolayısıyla sayıca fazla Kanun varmış gibi görünse de içinde okuyacağınız çok fazla hüküm yok. Buralara ilişkin zaman zaman istişarelerimiz ve inşallah soru tahminlerimiz olacak. Şimdilik böyle özelden soran arkadaşlarım vardı, genel bir özetlemiş olduk.
İyi çalışmalar dilerim.
@hülya Şöyle daha önce cevap vermiştim aslında sorunuza, buradan inceleyebilirsiniz.
-
@plansız teşekkür ederim.kusura bakmayın görmemişim bu iletinizi.esen kalın
-
@idyah hocam pdf formatına dönüştürüp öyle yükleyin daha iyi olur hem
-
@hunter7hunter7 Hocam pdf şeklinde yükledim tüm ekran görünüyor sorun yok sadece boyutu küçüktü telefondan denedim okutmayı karekodu okumuyor ama sorun olmaz sanırım
-
1.sınırdısı etme 2.vatansız kişi kimlik belgesi 3.insani ikamet izni
Hangileri bakanligin onayı alinması şartıyla düzenlenir?
A.Yalnız 1
B.Yalnız 2
C.yalnız3
D.1ve 2
E.2ve 3 -
@idyah inşallah hocam bir sıkıntı çıkmaz
-
-
@Sivass Doğru yanıt C .
İnsani ikamet izni, bakanlığın onayı alınmak şartıyla Valiliklerce düzenlenir. -
-
-
@plansız aynen artık Genel Müdürlük onayı oldu. Buralardan kesin sorarlar dikkat etmek gerekir
-
@plansız hocam sadece 6458 mi değişti diğerleri değişmedi degilmi işgücü iskan türk vatandaşlığı kanunu felan
-
@adanali01 Bildiğim kadarıyla son zamanlarda onlarda bir değişlik olmadı. Ama içinizin tam anlamıyla rahat etmesi için mevzuat.gov.tr ye girin, bakmak istediğiniz kanunu açın, en son sayfasına gidip tablodaki en son değişiklik tarihine bakın, çıktınızı aldıktan sonra bir değişiklik olmuş mu diye
-
"Bakanlıkça belirlenen sürelerle sınırlı olmak kaydıyla ve Genel Müdürlüğün
onayı alınarak valiliklerce insani ikamet izni verilebilir ve bu izinler uzatılabilir: (1)"
@Sivass bu şekilde değişmiş.
@plansız tekrardan teşekkürler .
iyiki uyardınız hakimlik sınavları dolayısıyla bu başlığı düzensiz takip etmiştim, değişiklikleri gözden kaçırmışım. 2 gündür eski kanuna çalışıyorum.