İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@miraculumd42 rica ederim.
-
@miraculumd42 bunları sağlamaz bunlar hariç
-
Arkadaşlar elinde özel eğitim kurumları ile ilgili il goc için notu olan var mı
-
İl göç'cü muhabbetleri: Yönetim teorileri konusunda Yönetim Süreci Yaklaşımı teorisyeni Henri Fayol İstanbul doğumluymuş abii. Babası da Galata Köprüsü inşasında mühendismiş.
-
492 sayılı Harçlar Kanunu önemli maddeler:
Madde 88 – Aşağıda yazılı yabancılara ikamet tezkeresi harçsız olarak verilir:
a) Türk okullarında veya fakültelerinde okuyan öğrenciler,
b) Münhasıran basın ve yayın kuruluşları için muhabirlik yapanlar,
c) Devlet, il özel idareleri, belediyeler, İktisadi Devlet Teşekkülleri ve bunlara bağlı resmi müesseseler tarafından istihdam edilen profesör ve uzmanlarla, iş sahibi olmayan eşleri ve çocukları,
d) Mali durumlarının bozuk olduğuna ikamet tezkeresi vermeye yetkili makamlarca kanaat getirilen yoksullar,
e) Türk aslından olup Türk kültürüne bağlı ecnebi uyruklular.
f) Uzun dönem ikamet izni bulunanlar,
g) İnsan ticareti suçunun mağduru olanlar.
h) /Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından/ (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından) çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti alanlar.
i) Turkuaz Kart sahibi yabancılar ile bunların yabancı eşi, kendisinin ve eşinin ergin olmayan veya bağımlı yabancı çocuğu.
Diplomat muaflığı:
Madde 124 – Yabancı devletlerin Türkiye'de bulunan elçi, maslahatgüzar ve konsolosları ile elçilik ve konsolosluklarına mensup olan ve o memleketin uyrukluğunda bulunan memurları ve Türkiye'de resmi bir göreve memur edilenlerin bu sıfatlarından dolayı yapacakları harca mevzu işlemler, karşılıklı olmak şartı ile bu kanunda yazılı harçlardan muaftır. -
@plansız üstad tesekkur ederız
-
@öznur3436 bu bilgi kesin mi ? Başka arkadaşlarda teyit edebilir mi ? (İYUK DAHİL Mİ? DEĞİL Mİ ?)
-
@SonerY dahil değil
-
Arkadaşlar maliyeden önerebileceğiniz bir kaynak var mı son sınavın sorularına bakınca sanki maliyeyi çok eksik çalışmışım gibi geldi .
-
@aysegul Aynı sıkıntı bende de var. En korktuğum kısım
-
@aysegul Eksik çalışmakla alakası yok . Saçmalık düzeyinde sorular vardı. Normal çalışmanıza devam edin bana kalırsa.
-
Saçmaysa herkese saçma zorsa herkese zor olacaktır. Artık gerçekten bilenin değil şansı olanın geçeceği bir sınav olacak galiba. Kör ezber isteyen şeyler var çünkü. O yüzden son 20 lik kısmı pek kasmadan 6458 i ezberlemeye bakın derim.
-
Çok enterasan bir sınav il göç belli bir bilgi düzeyi elbette istiyor ama bu sınavda şans faktörünün diğer sınavlara göre daha belirleyici olduğu aşikar , il göçten sonra guy için 1 hafta kafa tatiline ayrılıyorum umarım bu sınavda herkes nasibini alır başarılar şimdiden dostlar ...
-
Arkadaşlar bu sınavın süreci nasıl olur?? Bir önceki alım ne durumda, hangi aşamada?? Bilgisi olan var mı acaba?
-
@ridvan süreç cabuk isliyor, itirazlar olmazsa sonuç bir haftaya açıklanır geçen sınavda itirazlar vardi. Sanirim 15 güne açıklandı. Bu sınav ortaya çıkınca mülakatları da epey erken yaptılar. Suan güvenlik sorusturmasi yapiliyor, görünen o ki bu sinavdan önce aciklanma ihtimali pek yok mülakatlarin.
-
@Bernstein teşekkür ederim hocam. Umarım yeni ilan süreci de aynı hızda ilerler.
-
@gencbiraday guy ilanı mı geldi?
-
Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı sizlere. Maliye kısmında 'Maliye Teorisi' bölümü çıkacak mı sınavda. Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
@siyasallı-kkk evet hocam maliyenin hepsi sınava dahil
-
@roses kasımda maliyede çıkan bir soruda hangisi iktisadi devlet teşekkülü değildir diyor cevap halk bankası.soru mu yanlış arkadaşlar ?