2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@kartalyürekli Hocam şıklarda tek mal iki üretim faktörü tarzlı bir şık vardı kaynaklarda iki mal geçiyor faktör donatim teorisinde iki mallı bir teori olarak
-
Faktör donatımında ülkelerin faktör yoğunlukları farklı... yani kimi ülke sermaye yoğunken kimi ülke emek yoğun. ancak söz konusu malın iki ülkede de üretiminde dahil edilen emek ve sermaye miktarı yani teknolojileri aynı. yani malların faktör yoğunlukları iki ülkede farklı değil.
Soruda sorgulanan da buydu. Yani aynı malın iki farklı ülkede farklı üretim faktörleri ile üretildiğini kasteden şık yanlış olacaktı.
-
@düdüklütencere2 fakli teknik diyodu sanki
-
Arkadaslar, twitterdaki tabloya baktığımda serbest ticaret bölgesi diye bir cevap görüyorum ama soruda şöyle diyordu: kendi aralarında ortak tarife uygulayıp da başka ülkelere karşı istediği tarifeyi belirleyen birlik türü nedir ? Ben bunu gümrük birliği olarak biliyorum ama yanlış mıyım?
-
@rabia89
heh işte o şık yanlış olacak. yani atıyorum kağıt a ülkesinde 2 emek 1 sermaye ile üretiliyorsa b ülkesinde de 2 emek 1 sermaye ile üretilir. tekniği budur. -
@düdüklütencere2 bir mal ifadesi hangi şıkta geçiyordu hocam anımsıyor musunuz
-
@ouroboros evet hocam yanlış biliyorsunuz malesef. sorudaki tanımla yazdiginiz aynı ve serbest ticaret bölgesi, karıştırıyoruz bazen insanlık hali.
-
@sokrates12
tam olarak ifadeyi hatırlamıyorum ama bu bakış açısıyla yaklaştıysanız doğru yapmışsınızdır muhtemelen. bu bakış açısı yabancı geldiyse işin rengi değişebilir. -
@düdüklütencere2 Bir mal ifadesi olduğunu hatırlıyorum şıklarda kaynaklarda da teorinin varsayimlari olarak iki malı gördüğümden çok ikilemde kaldım. Şıkları hatırlayaniniz var mi dostlar
-
gelir uzmani biri muhasebe sorusuna mahsup demisto sanki burada biri yazdi kurum hangisini kabul edicek acaba
-
@sokrates12
Eğer bir mal ifadesi geçen şıkkı işaretlediyseniz muhtemelen doğru işaretlediniz. Yanlış bir sebepten ötürü ama yine de doğru işaretledinizÇünkü dediğim şeyi bir şıkkın kastedebilmesi için lafa zaten bir mal şeklinde girmiş olması muhtemel. bir mal iki farklı ülkede farklı üretim teknikleriyle üretilir gibi bir şık olabilir.
orada bu şıkkı yanlış hale getiren o malın iki ülkede de aynı üretim tekniği ile üretilecek olması.
sizin dediğiniz nokta ise; iki mal var iki ülke var bu ülkelerin faktör yoğunlukları birbirinden farklı, ancak faktör yoğunlukları ülke içinde sabit, ayrıca bu malların üretiminde kullanılan faktör yoğunlukları da yani üretim tekniği de iki ülkede de aynı.
yani o şıkkı işaretlenmesi gereken şık yapan bilgi bir mal diye lafa girmesi değil aslında farklı teknoloji demesi ama yine de doğru şıkkı işaretlemişsiniz -
@düdüklütencere2 Eyvallah hocam aciklamalariniz icin
-
Aktarılma kaydı hocam.
A Kadro'nun içeriği o şekilde hatta Alican hoca da öyle demiş.
https://hizliresim.com/xVyg52 -
@rabia89 mahsup olmasi imkansiz, ne zaman ki 371 nolu hesap donem kari uzerinden vergi hesaplanir ve alacaklandiralarak kapanir o zaman mahsup diyebiliriz
-
Muhasebatta sorudaki gibi 371 kaydına almayı "dönem içinde ödenen vergilerin düşürülmesi" olarak hoca açıklama yapmış. Buradaki düşürme ifadesi mahsupla uyuşuyor aslında ama diğer taraftan anadolu üniversitesinin çıkmiş sorusuda var.Muhasebatın yazarı ismail keleş alanında öncü bir muhasebe hocası öyle boş değil bakalım kurum neyi kabul edicek
-
@sokrates12 Düşürülmek üzere demiş şimdi kontrol ettim tekrardan
-
@ouroboros gümrük birliğinde birlik dışına da Kararlaştırılan tek bir tarife uygulanır hocam. Öyle hatırlıyorum
-
@sokrates12 Hocam dönem içinde geçici vergi ödeniyor. Bunlar 193’e kaydediliyor. Sonra mahsup edilmek üzere 371’e atıyor. Zaten 371 düzenleyici hesap olduğundan önce borçlu çalışıyor. Dönem içinde 1000 lira vergi ödedik diyelim. Yıllık beyanname ile 5000 lira beyan ettik. Bunu 360’a kaydediyoruz ama 1000 ödediğimiz için 4000 lira atmamız gerekiyor. İşte o 1000 lirayı önce 371’in borcuna kaydediyoruz. Sonra alacaklı tarafa atıp mahsup ediyoruz. Ödeme işleminden hemen önce mahsup yapılıyor. Sınavdaki işlem mahsup kaydı ise 371 alacaklı tarafa geçtiğinde hangi işlem olacak ki?
-
@sokrates12 donem karindan odenen vergiler nereden düşülmüş peki üstat, 193 ü 371e aktarmis mahsup edilecek olan hesap 371, 193 degil. Tabi kurum ne diyecek bakacağiz
-
@sokrates12 üretim tekniği farklıdır olan şık doğru mu yani