2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Guy mülakat tarihi neden açıklanmıyor ne zaman olur ?
-
İlk defa Show Tv ana haberde az önce kurumiçi haksızlığını dile getirdi spiker İibf lilerin haksız rekabet içinde olduğunu bildiklerini bu durumu pazartesi ana haberde ele alacaklarını duyurdu sizlerde Show tw whatsap hattına durumunuzu kısaca iibf nin hikayesini gönderin dedi.Herkes kısaca bir durumunu mağduriyetini gönderirse daha etkili olur arkadaşlar ilk defa iibf bu kadar güçlü ses duyurdu sesimizi kesmeyelim yıllarımız emeklerimizi kurumiçinde zaten maaş alan insanlara yedirmeyelim duyuralım tweetleyelim
-
@gencbiraday helal olsun size yiğitler. bastırın Allah aşkına. ayıp değil günah değil. kimsenin hakkina da girmiyoruz. sadece kendi hakkimizi ariyoruz. cimere yazdım sizde yazın. şimdi haberlerede yazacağım. hepbirlikte kazanalim bu davayi.
-
Bu sefer yüzümüz güler inşallah
-
https:/ /youtu.be/xIEIFQWunbM
bu çok iyi olmuş ya. söyleyen kardeşimin yüreğine sazına sağlık.
bu toprakların insanları yüzyıllarca derdini sevincini sazıyla sözüyle anlattı. -
Merhabalar biz İİBF mezunlarının sorunu şöyledir ;
Bizler uzun zamandır Gelir Uzman Yardımcılığı için uğraş veren gençleriz. Elimizde KPSS puanımız olmasına rağmen 3 senedir bekletiliyoruz. Puanımız siliniyor tekrar KPSS’ye girmek zorunda kalıyoruz. Bizler 4 sene üniversite okuyoruz ve KPSS A gibi 20 farklı dersten sorumlu olup zorlu bir sınava tabi tutuluyoruz. Ancak bazı sendikalar sırf rant sağlamak pahasına bizlerin haklarını gasp etmeye çalışıyor. Şöyle ki bizlere 3 senenin sonunda 1000 kişilik ilan verilirken kurum içi ile 1500 Gelir uzmanı ve 1500 Defterdarlık uzmanı olmak üzere toplam 3000 kişilik ilana çıkıyorlar ve kurum içindeki şoför, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, odacı ve B grubu memurlar bizlerin yerine uzman yardımcısı bile olmadan direkt uzman yapılmak isteniyor. Bu durum resmen hak yemektir. Uzman ve uzman yardımcısı olmanın şartları 4 yıllık İİBF bitirmek ve KPSS A grubundan yeterli puan almaktan geçmektedir. Bizler bu aşamaları tamamlamış olmamıza rağmen görmezden geliniyoruz. Geçen haftalarda yapılan Gelir uzman yardımcılığı sınavında 5-6 senelik emeğimizin karşılığı ile 90 puan alıyoruz ve ona rağmen açıkta kalıyoruz. Artık birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor. Bizim hakkımız olan kadroları Kurum içine verilmesine rıza gösteremiyoruz. Sizlerin de bizlere ses olmanızı ve Bakan Lütfi Elvan Bey’e çağrıda bulunmanızı rica ediyoruz. 3000 kişilik kurum içi alımı iptal edilip kadroların biz İİBF mezunları için verilmesini istiyoruz.
İlginiz için Teşekkür ederiz Ece hanım. -
@gizem2020 evet bu çok iyi ellerinize sağlık bunu kullanabiliriz.
-
Kurum içi haksızlığı için dava sürecimiz de devam ediyor. Avukat beye vekalet için illerde toplanıyoruz. İstanbul avrupa yakası için vekalet vermek isteyen arkadaşlarımız özelden lütfen bana yazsın. Telegram grubumuz var pazartesi vekalet vereceğiz. Ne kadar çok kişi olursa o kadar ses çıkar. İyi forumlar.
-
Bugün ankara için vekalet verildi. Pazartesi günü Trabzon rize grubu da hazır. Bizde hazırız. Desteklerinizi bekliyoruz.
-
Merhabalar biz İİBF mezunlarının sorunu şöyledir ;
Biz yıllardır Gelir Uzman Yardımcılığı için uğraş veren en azımız lisans mezunu olan bu ülkenin birer vatandaşıyız.Elimizde kayda değer bir KPSS puanımız olmasına rağmen alımların düzenli olmamasından ötürü ve puanların geçerlilik süresinin ise 2 yıl ile sınırlı kalmasından ötürü bizler her sene KPSS ye girip sürekli yüksek puan almak zorundayız. 2018 yılında almış olduğumuz puanlarımızı kullanamadık bile çünkü 2018 den beri gelir uZman yard. Alımı olmadığı iÇin 2020 de yapılacak olan sınav Kovid-19 sebebiyle 2021 e ertelendiği için-yani alımların arası çok açıldığı iÇin- bizlere uygun görülen kadro sayısı yetersiz olduğundan sınav tarihinde görülmemiş taban puanlar ile kapatmıştır . Bizler gelir uzman yardımcısı olabilmek için KPSS haricinde ayrıca 20 farklı branştan sorumlu tutulup zorlu bir sürece tabi tutuluyoruz. Ancak bazı sendikalar sırf rant sağlamak pahasına bizim olan kadroların kurum içine verilmesi için destek oluyorlar. Şöyle ki biz donanımlı olan gençlere 3 sene alım bekledikten sonra 1000 kişilik kadro tahsis edilirken kurum içi denen rezalet bir durum ile 1500 Gelir Uzmanı ve 1500 Defterdarlık Uzmanı olmak üzere toplam 3000 kişilik kadro tahsis ediliyor ve bizlerin işimizde uzman olmamız gereği bilmemiz gereken bilgilerin yarısını bile bilmeyen kurum içindeki şoför, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, odacı ve B grubu memurlar vs. bizlerin yerine uzman yardımcısı bile olmadan direkt uzman olarak atamalarının yapılması gibi bir adaletsizlik olacaktır. Bu durum resmen hak yemektir. Bu kadrolar bizim hakkımızdır.Uzman ve uzman yardımcısı olmanın şartları 4 yıllık İİBF bitirmek ve KPSS A grubundan yeterli puan almaktan geçmektedir. Bizler bu aşamaları tamamlamış olmamıza rağmen görmezden geliniyoruz. 13 Mart’ta yapılan Gelir uzman yardımcılığı sınavında 5-6 senelik emeğimizin karşılığı ile 90 puan alıyoruz ve ona rağmen açıkta kalıyoruz. Bizler bu sürece işsiz olarak devam ediyoruz işsiz olduğumuz iÇin de ekonomiye ailelerimize de bir külfetiz dershane için yaptığımız harcamalardan kırtasiye harcamalarımıza kadar bitmek bilmeyen bir harcama silsilesi içerisindeyiz.Artık birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor. Bizim hakkımız olan kadroları Kurum içine verilmesine rıza gösteremiyoruz, bu durumu sineye çekemiyoruz bizler kpss den 80+ puanlar alıp kurum sınavından yine 80-90 puanlar alıp bize ait olanın bizle eş olmayacak istihdam sorununu zaten çözmüş olan kurum içine verilmesine göz yumamıyoruz . Ülkemizde 500 bin İİBF mezunu varken zaten bir avuç içi kadar bile atamalarımız olamıyorken biz susup yüksek puanlarımız ile evlerimizde oturamayız biz hakkımız olanın peşindeyiz kimsenin hakkı olanı yemenin değil davamız ekmeğimizin davası bu yolda sesimizi duyurmak adına sarf edeceğiniz her bir sözcük iÇin sizlere her birimiz ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz Ece hanım sizden bir ricamız da hazine ve maliye Bakanımız Lütfi Elvan’a çağrıda bulunmanız. Eğer kuruma uzman, uzman yardımcılığı kadrolarına ihtiyaç varsa 3000 kişilik kurum içi alımı iptal edilip o kadroların biz İİBF mezunları için verilmesini istiyoruz.İlginiz için Biz Tüm İİBF’liler olarak çok Teşekkür ederiz Ece hanım.
-
@gizem2020 güzel bir Metin hazırlamışsınız elinize sağlık , ben biraz ekleme çıkarma yaptım kendimce ama bi bakarsanız . Yanlış bir yer varsa düzeltelim en iyi şekilde sunalım diye düşündüm
-
@gizem2020 arkadaşlar NAZLI ÇELİK’ten de sesimizi duyurmasını isteyelim diyorum ben ?
-
@ksünr Show haberi halledelim onun için çalışma yaparız yeniden. Halka halka kıracağız bu zincirleri inşallah!
-
@locke inşallah hocam valla ben bişey diyim mi kimse cesaretsiz olmasın bunca derslerin içine gömdük biz kafamızı yıllardır onların üstesinden geldik de asıl en önemli şey hakkımızı almak onu mu halledemeyeceğiz. Biz hakkımızı aramayı da öğrendik..Birlikten kuvvet doğar bunu hep birlikte çözeceğiz
-
@ksünr çok mu uzun oldu bu Metin ya kesecek yerleri kesebiliriz fikri olan varsa elbirliği ile halledelim arkadaşlar .?
-
Arkadaşlar bence daha genel ve çok detaya girmeden bir msj olmalı. Özellikle kadroların az olduğu yıllardır beklenilen ilanların verilmediği ve hakkımız olan kadroların ise kurumiçinde halihazırda memur olanlara göstermelik bir sınav ile tahsis edildiği vs üzerinde durmaliyiz. Ve sayımızın ise hergecen gün arttığı 500 bini bulduğunun altını cizmeliyiz.
-
@ksünr haklısınız hocam. Bu sınav sonucuyla beraber onca arkadaşımız yüksek puanla kazanamayınca kırılma noktamızda çat diye çatladık. Artık sağlam adımlarla korkusuzca ilerleme zamanı. Görüyoruz ki çalışan da çalışmayan da elenebiliyor. Bir şeyin garantisi yok.
-
@locke mülakata bile kalsaydık ilerisi de garanti değildi ki oysaki
-
@ksünr onu söylüyorum zaten. Ben kazandım diye şimdi çekilip kenara bana ne dersem mülakattan elenince yine haksızlığın ortasında kalacağım. O yüzden atanınca bile sesimizin çıkması gerekiyor.
-
@rackser bak dikkat et kardeşim yakınmaya gelince herkes yakınıyor ancak kimse taşın altına elini koymuyor