2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Yaş sınırına takılan arkadaşlar YD talepli iptal davası açmışlar. Benim gibi merak eden arkadaşlara duyurulur.
-
@beyaz-fil ertelenme durumu olursa ne zaman belli olur acaba? Bilet alacaktık beklemek lazım sanırım biraz
-
@locke haklisiniz hocam dogru diyorsunuz iste zaman az kalica cok adapte olamiyorum ne yapacagimi pek bilemedim kpss kitaplarimdan normal genel soru cozuyorum suan
-
@beyaz-fil lutfen artik ertelenmesin baska yolu olsa keske yaş sinirina takilan arkadaslarimiz icin yoksa bizler mahvolucaz 2021 kpss geldi zaten
-
Arkadaşlar sınavda yanlışlar doğruyu götürüyor mu?
-
Yurutmenin durdurulmasi icin bildiginiz gibi;
İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun ilgili maddesine göre yürütmenin durdurulması kararı şartları:
İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğacak olmalıdır.
İdari işlem açıkça hukuka aykırı olmalıdır.
Bu iki şartın birlikte gerçekleşmesi halinde gerceklesir .Ilk sartin mevcut oldugu asikar fakat ikinci sart (hukuka aykirilik durumu ) var mi ?
Tabi ki bu durum adaletsizlik 35 yas magduru arkadaslari destekliyorum ama sinavin durdurulmasi icin hukuka aykiri
sayiliyor mu kurumun bu yaptigi? -
@bsknkpss Bunun kararını verecek olan mahkeme. Sonuçta mücbir sebepten dolayı ertelenen bir sınav var ve bu yüzden 27 kişi sınava giremeyecek. Şahsi kanaatim hukuka aykırı bir işlem yapıldı fakat telafi edilmesi güç mü bilemem. Sonuçta 6 ay sonra bu arkadaşlar için farklı bir süreç yürütülebilir.
-
@hukukcukişi Panik yapmayın zaman gayet yeterli. Bilginiz de var illa ki. Görüldüğü gibi GUY sınavı aşırı zor bir sınav değil. Çıkmış sorulara bakarsanız nerelere dikkat etmeniz gerektiğini anlarsınız.
-
Dava ile ilgili bildiklerim ise şöyle:
Denildiği gibi bir grup Soner hoca vekaletiyle bir grup da ayrı olarak toplanıp dava açmış. Ancak yürütmeyi durdurma kararının çıkması pek muhtemel değilmiş. Elbette yine mahkemenin takdirinde. Davanın sonuçlanmasının bir yılı bulacağı söyleniyor.
Benim görüşüm; 13 Mart’taki sınavdan bağımsız bir süreç işleyecek. Bilet, konaklama için yine de acele etmeyelim bence.
-
@locke Mücbir sebep nedeniyle sadece dava açma süreleri durmaz onun dışında idari işlemler durur nitekim covid 19 gibi küresel salgın nedeniyle sınav yapılamadı ve 2020 yılının koşullarına göre başvuruyu aldin. 2021 yılı için yeni bir Guy sınavı açmadığın takdirde mücbir sebep nedeniyle 12 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan Guy sınavının ertelenmiş haliyle 13 Mart'ta yapılması eski koşullara göre olmalıdır. O zaman ertelemesyedin kardeşim 27 Aralık 2020 tarihinde Beykoz Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı sınavı yapıldı ve Beykoz Belediyesi sınavı ertelemedi ve zamanında yapıldı mülakat bile bitti atananlar göreve başladı. Tamamen GİB'in keyfiyetiyle erteleniyor ve onlarca insan mağdur ediliyor. Yapan yapıyor sınavı kardeşim bu hukuksuzluk düzeltilmeli. Avukat olan tandiklarima sordum herkes YD kararı kesin alınır diyor.
-
Tek duam inşallah başka kurumlar sınav açarlar da yüksek puanlarımi kullanırım ve GİB'in kapısından dahi geçmem bereciksiz kurum Beykoz Belediyesi kadar olamadınız yazıklar olsun.
-
@locke Ben de size katılıyorum fakat aklıma takılan o 27 kişinin yerine gelenler. Yani bu arkadaşlar yerine girenler yazılı sınavı, mülakatı geçerse ne yapılacak?
-
@beyaz-fil Merak etme kardeşim o aşamaya gelmeden YD kararı çoktan gelir. Bir kere iptal davası 1 yıl falan sürmez çünkü kati süresi var daha bunu dahi bilmeyenler burda kalkmış yorumlarda bulunuyor çok komikler cidden
-
silinmiştir
-
@city-of-justice katılıyorum eğer mağdur arkadaşlarımız hemen dava açtılarsa haftaya cumaya kadar belli olur sürecin seyriiii çalışmaları elden bırakmasın kimse avukatlar yd kararı verilir diyolar ama bakalımm
-
-
Arkadaşlar listeden çıkarılan arkadaşlar için herkes gibi bnde çok üzgünüm dava açmak en doğal haklarıdır fakat kurumun bu durumu öngörmemiş olması mümkün değil bnce yani böyle bir işlem yaparken sonuçta dava açılacağını düşünmüşerdir ama şahsen bnde bıktım artık ya bi daha ertlenirse girmiyorum bu sınava alsın hayrını görsün Gib bizi bu kadar aşağılayan başka bir kurum olamaz gidip İşkurun kapısında form doldurmayı beklerim daha iyi yeter ya
-
27 kişiden dolayı sınavın ertelenmesi kaç bin kişiyi mağdur edecek bunu nasıl göze alacaklar bu insanlar itiraz etmeyecek mi
-
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavında bu forumda bi kişiyle şehir konusunu konuştuk aynı şehir yazdık kendisi bana 90 üzeri puanla yazdığını söyledi açıklanan il sıralamasında arkadaşı göremedim açık açık yalan söylemiş diyeceğim o ki burda söylenen her seye inanmayın dostlar oturup 13 Mart’a hazır olun ertelenmezse burda kesin ertelenir diyenler mülakat listesinde olur siz de 2021 KPSS başvurusu yaparsınız
-
@law Neye itiraz edilecek kardeşim eğer ki mahkeme YD kararı verse gidip de kararı veren hâkime vyra mahkemeyi yakacak yıkacak halin yok saygı duyacaksın. Bize bu duruma düşüren GİB'in Allah belasını versin mübarek günde.